Baby,ako to teraz je s pravidlami pre brigádu?Som prvý mesiac na úrade práce,našla som si aspoň brigádu.Povedali mi,že môžem odpracovať iba 40 hodín a zarobiť do 268€.Nenapadlo ma sa spýtať,či je to v čistom či hrubom.A na nete som na stránke úradu zas našla,že môžem odpracovať iba 40 dní ročne,nie 40hod mesacne.Nie 350h ročne?Som z toho magor.Ako 40 dní mi moc nepomôže.Myslela som,že môžem odrobiť tých 350 hodín v priebehu mesiacov a rozložiť to tak,aby som ten zárobok neprešvihla
@alenah31 ako pokračovať myslíš? Po 10.5. či? 🙂prepáč,ale fakt v tom neviem chodiť.Ak odrobim dajme tomu od 1.4 do 30.4. 30 hodín,200€,tak ešte môžem tých 10 dní, že 10 hodín a 60€ pokračovať? Potom už musím skončiť ak som dobre pochopila
@alenah31 a platí to tak,že do 30. iba 30 hodín a v ďalšom mesiaci zvyšných 10?
Práca na dohodu je limitovaná na Max.10hodin/týždeň všeobecne. Ďalšie obmedzenie, ak je to zároveň práca na dohodu popri evidencii na upsvare, tak platí navyse tých Max. 40 odpracovaných dní ročne a zároveň mesačný zarobok 268 maximálne. A tých 40 dní, to znamená, že ak začneš pracovať a zamestnávateľ ťa prihlási ako zamestnanca, tak po uplynutí 40 dní ťa vyradia z evidencie. Čiže do tých 40 dní sa rátajú aj víkendy, ktoré možno reálne neodpracujes. Keby si chcela mať brigádu dlhšie ako ten mesiac aj pár dní, tak by to musela byť práca, kde by ťa zamestnávateľ bol ochotný prihlasovať a odhlasovať opakovane, len na reálne odpracovane dni. Napr. by si robila po,ut,streda /spolu maximálne 10hodin za ten týždeň/, on by ťa vždy v pondelok prihlásil, v stredu odhlásil a tak aj v ďalšie týždne. Vtedy by si tu brigádu vedela natiahnuť aj na dlhšie obdobie a zároveň mohla ostať v evidencii.
@jaroe dosť komplikované. Ono sa to asi ani moc neoplatí. Ale už som bola rozhodnutá,že idem,zmluvu mam,nevedela som o tom limite 40 dní.Moja chyba,budem za neserioznu,keď o mesiac poviem,že musím skončiť.
Ta suma je v hrubom a ano - 40 dni v kal. roku. Ak napr. zacne brigada 1.4. konci 10.5. - mozes pokracovat, ale vyradia ta z UP. Mesacne nesmies odpracovat viac ako 40 hod.