Praktická sestra - zdravotnícky asistent

5. júl 2022

Ahojte dievčatá dala som si prihlášku na praktickú sestru, lenže sa menil názov z praktickej sestry je momentálne - zdravotný asistent. Niektorí ma strašia že zdravotný asistent nemá také kompetencie ako praktická sestra. Nie je to to isté iba iný názov ? Neviete mi povedať? Veď ak by to bolo niečo iné tak škola by ma nato mala upozorniť nie?

lorin29
5. júl 2022

Je to to iste... Nechapem co furt menia tie nazvy.. Ja keď som ešte študovala tak bol asistent a 3 roky na to praktická sestra a zas to menia? 🤦🏼‍♀️Na hlavu padnute

autor
5. júl 2022

@lorin29 no lebo mňa strašia že je to iné niečo. A aj pracuješ v nemocnici?

autor
5. júl 2022

@lorin29 áno menili keď som si dávala prihlášku tak to bolo ešte praktická sestra o mesiac na to to zmenili na asistenta.

vani190493
5. júl 2022

@lorin29 ja tiež tak, choré

lorin29
5. júl 2022

Ja som teraz na materskej ale pred materskou som robila na diabetologii.. Ale odporúčam po vyštudovani asistenta ísť ešte na výšku... Robila som rok po strednej asistenta ale hneď som prišla na to ze si musím dorobiť Bc.😃😃😃

kofolala
5. júl 2022

Je to to isté. Ide im len o to , že keď zmenia názov asistenta na prakt.sestru ,tak si myslia že je to viac lukratívny obor a bude nával študentov😁

lorin29
5. júl 2022

@kofolala aj ja mam taky pocit😃😃😃😃

autor
5. júl 2022

@lorin29 prečo si hneď nato prišla že musíš si dorobiť BC? A čo si robila v nemocnici aké úkony??

autor
5. júl 2022

@vani190493 a pracuješ v nemocnici či ?

melanta
5. júl 2022

Zrušili názov praktická sestra kvôli tomu, aby si to ľudia nezamieňali so zdravotnou sestrou.
@kofolala názov praktická sestra práveže zrušili.

kofolala
5. júl 2022

@lorin29 videli , že to nemá aj tak úspech pár rokov tak zas názov vracajú naspäť 😅

melanta
5. júl 2022

No záleží či chceš robiť sestru alebo chceš patriť medzi pomocný zdravotný personál. Ak chceš byť sestra, tak s týmto nebudeš. Na sestru si musíš potom dorobiť minimálne bakalára ako píše @lorin29

lorin29
5. júl 2022

Lebo som robila v centre sociálnych služieb kde som sa naťahovala s pacientami (robila som na ležiacich) a iba ma zdierali ... Robila som aj asistenta aj ošetrovateľku naraz.. A robila som za 400e 😏 a odvtedy mám problém s chrbticou ktorý sa už vyliečiť neda pretože nás bolo malo a mali sme dve poschodia

ivaa_
5. júl 2022

áno praktická sestra je teda asistent . ako píšu baby

vani190493
5. júl 2022

Keby nám radšej dvíhali platy, v Amerike ti na asistenta stačí kurz 72 hodinový.

lorin29
5. júl 2022

@vani190493 no to môžeme snivat😃😃

vani190493
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vani190493
5. júl 2022

@lorin29 ja tiež za také peniaze, v nemocnici, hrozné niečo.

autor
5. júl 2022

@lorin29 takže prebaľovanie pacientov to patrí k tomu hej?

autor
5. júl 2022

@vani190493 aj ty musíš prebaľovať pacientov?

lorin29
5. júl 2022

Ano samozrejme... Ale to robievam aj ako sestra pretože robím na odd kde mame aj jis 🙂

autor
5. júl 2022

@lorin29 a dá sa nato zvyknút?? toho sa bojím že to nedám to prebaľovanie...

dagmarovita
5. júl 2022

Mne kontrolovali čistý zadok pacienta bielou handrou 🙂, ci som dobre umyla.

lorin29
5. júl 2022

No to buď dáš hneď na začiatku alebo budeš mat s tým problém už stále.. A to nieje bohvieco

vani190493
5. júl 2022

Keď sa na pozerám teraz, volila by som štúdium zubného asistenta, robíš si svoje a za iné peniaze. 😉

vani190493
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivaa_
5. júl 2022

no :D s tym teda počítaj hlavne na strednej , na to využívaju študentov na prebalovanie ..

monkasponka
5. júl 2022

To iste.. a inak je to to najhorsie povolanie v zdravotnictve.

huxy
5. júl 2022

Tak neviem odkial mate, ze zrusili nazov prakticka sestra. Ja viem tak, ze nezrusili. Teraz som ukoncila studium, na maturitnom vysvedceni je pisane-prakticka sestra. Na pracovnej zmluve mam napisane ze robim ako prakticka sestra. Pri registracii do komory je napisane prakticka sestra/zdravotnicky asistent.

autor
5. júl 2022

@dagmarovita to fakt?