Ahojte, tie, ktoré pracujete z domu a nemáte vysokú školu tak akú prácu robíte? Mám obchodnú akadémiu, vysokú školu nemám. Je možnosť nájsť si nejakú prácu z domu? Ide o to, že dcéra je v škôlke a každú chvíľu riešime sopliky. 10 rokov som robila manažérku predajne, komunikácia mi problém nerobí, podklady pre mzdy, tabuľky, strojopis mám, word aj excel ovládam... Dá sa nájsť aj niečo z domu? Ďakujem
@tinkavvv áno mám základy, len by som sa potrebovala refreshnut. Ale to by sa dalo. Ďakujem to mi ani nenapadlo, že by sa dalo možno cez nejakú firmu aj z domu.
Ja som mala účtovníčku/mzdárku, ktorá pracovala výhradne z domu, raz za mesiac si prišla ku mne do firmy pre podklady, prebrali sme najnutnejšie a zase šla👍 Viem, že takto mala dokopy 3 firmy a pokiaľ jej všetci platili toľko ako ja, tak si zarobila slušne.
@tiezjedna takže bola na živnosť? Dosť nad tým začínam uvažovať, aj pozerám kurz, niečo si pamätám ale tak tiež sa tam rokmi dejú zmeny.
Pozor, aj keby si si urobila kurz + máš základy zo školy, nebudeš po ňom samostatná účtovníčka. Na to potrebuješ pár rokov praxe pri skúsenej účtovníčke. Niekomu stačia 2-3 roky, niekomu nestačí ani 5, ak chce byť dobrý samostatný účtovník. Takže pozri v okolí účtovnícke firmy, alebo účtovníčky, ktoré majú pod sebou 1-2 účtovníčky a skús začať tam. To môžeš robiť aj z domu, s občasným chodením do kancelárie.
Ešte jeden podnet - je potrebné vedieť, že robiť účtovníctvo je o hubu. Neustále sledovanie zákonov, vyhlášok, každý mesiac termíny, ak je toho veľa (napr. prvé 3 mesiace v roku), tak nemáš šancu povedať si, že tento týždeň máš choré dieťa, tak budeš robiť menej. Respektíve môžeš, ale budeš robiť v noci. Nie je to práca, ktorú robíš popri dieťati.
Ja mám VŠ druhého stupna, som mzdárka a personalistka. Mám štátnu skušku zo strojopisu, x kurzov na mzdy, atd...Z domu môžem robiť, len vynimočne napr ked dcéra je chorá a nemam ju kde nechať.
Ale nerobím to, aj tak sa mi nedá pracovať, tak akoby som pracovala v robote. Takže využívam to velmi malo
Ale dá sa najst, no pokial nie si zabehnutá učtovníčka alebo mzdárka tak z domu to bude problém. Píšeš, že vieš Word, atd... tie veci vie v dnešnej dobe drvivá väčšina
Ja robím tiež účtovníctvo. Môžem pracovať z domu, ale nechcem. Doma neurobím toľko ako v kancelárii. A mám to rada podelené. Prácu v práci a doma pokoj. Ale samozrejme je super mať tu možnosť byt doma, keď sú deti choré. Ale naozaj je to výnimočne.
Tak účtovníctvo nieje jeden kurz, je to sledovanie zákonov a zmien neustále, neustále sa učenie a aj tak veci, ktoré aj po rokoch nevedia účtovníčky nieje to také ľahké, treba na to mega mozog, a za mňa je to zlý nápad najlepšie je mať na to vysokú školu, mňa nahovarali na účtovníctvo, tiež mám OA a teda kamarát mi povedal, že on čo to robí 25 rokov si nevie niekedy rady čo má ako robiť, takže môžeš vyrobiť prúser ďalej firme, ktorá potom od teba bude požadovať odškodné, keby to bolo také ľahké nieje problém zohnať uctovnicku
urcite to mozne je. ja mam dve prace z domu, ktore robim subezne a bola mi ponuknuta aj tretia, to uz som odmietla. Pri tretej slo o pracu pre banku, ktora hladala cloveka, ktory by kontroloval platby, ci sa tam nedeje nieco nekale. Uz si nepamatam podrobnosti, bolo to dva roky dozadu. Ale ponukali mi uvazok na 6 alebo 8 hodin, na zaciatku zaskolenie, a potom stacilo myslim chodit osobne raz za tyzden dva.
@tiezjedna otázkou však je, či by si zverila komplet účtovníctvo babe ktorá nemá žiadnu ale iba minimum praxe v odbore? Denný obeh dokladov je jedna vec ovládanie legislatívy,DPH, daň z príjmov, zákonník práce, zákon o účtovníctve atď. a zostavenie účtovnej závierky je vec druhá.
@katica06 ani učtovnictvo, ani mzdy... Ako píšem, môžu to robiť zabehnuté mzdárky, učtovnícky ktoré majú skúsenosti ale nie bez skusenosti s nejakým kurzom... Je možné, že nejaká práca z domu je ale čo sa týka miezd a učtovníctva bez praxe a skusenosti v tomto smere nie..
Ja som robila v call centre a teraz budem robiť asisitenku 50% "firma" a 50% home office, viem si to voliť podľa seba. Keď pôjdem do firmy môžem si brať aj dieťa (keďže dcéra je doma).
S tym uctovnictvom si to este premysli.uctovnictvo je ako medicina, nestaci to vystudovat, na to, aby si v tom bola dobra su nutne dlhe roky praxe a neustale vzdelavanie. a ked na seba chces zarobit, tak urcite nezarobis stylom, ze budes kazdy mesiac 2 tyzdne na ocr. moj muz ma uctovnicku, kt. ma 30 + rokov praxe, jej dcere ako studentke sa pritrafilo dieta, tak kym bola dcera v skole, bola s vnuckou, ale potom, aby pracu stihla, robila normalne po nociach. bezne muzovi pisala o druhej, ci tretej rano maily, ked nieco riesili. a ked sa minuly rok rozhodla, ze preriedi klientelu, moj muz ju takmer na kolenach prosil, aby si jeho firmu nechala, sam jej ponukol, ze jej viac zaplati. dnes najst fakt dobru uctovnicku sa rovna takemu malemu zazraku.
@bellaa3007 mne to nemusíš písať, chodila som na OA pred30r, odmakala som si svoje v účtovnej kancelárii ako junior účtovník, a viem čo znamená vypadnúť z praxe v čase md,rd
@katica06 ja robím "menšie zlo" mzdy a personalistku ale teda kolegyna mi ponuka, že za 3r ide do dochodku, že ma zaučí na jej miesto ekonomky/učtovnícky. No ani za nič...
@katica06 amatérovi určite nie. Táto moja predtým pracovala normálne vo veľkej účto firme, ale došlo jej, že keď bude robiť sama na seba, tak zarobí rovnako a za menej práce 🙂 Ona mala praxe dosť, pravidelne sa školí, legislatívu ovláda, DPH atď má v malíčku. Má všetky potrebné sw a čo bolo pre mňa dôležité, vie účtovať aj multimenu 👍
robim technicku podporu,predtym som robila pre zse,nemam ani maturitu
@autorka áno, mala živnosť👍 Ale ako ti píšu aj kočky vyššie, bez praxe to nepôjde, je to veľká zodpovednosť.
Ak si na to netrúfaš, môžeš robiť preklady napríklad, teda za predpokladu, že ovládaš nejaký jazyk na veľmi dobrej úrovni.
Prípadne si menšie peniaze zarobíš aj písaním článkov, ak máš aspoň trochu vlohy. To robila moja dcéra, keď naskočila na výšku. Mesačne jej to hodilo tak 200-300 €, podľa toho, koľko stíhala.
@bellaa3007 ale ved moze robit junior uctovnicku. Nahadzovanie dokladov, uctovanie jednoduchych operacii, ktore sa stale opakuju. Nemusi to byt hned samostatna uctovnicka.
@tiezjedna no u nas to mozne je, doklady dnes uz mame v 99% pripadoch elektronicky. A nehovorim este o firmach, ktore spracovavaju uctovnictva celych obrovskych firiem. Tam tychto nahadzovacov byva vela.
Ano, sama pod sebou to robit nebude, ale moze skusit pohladat aj taketo pozicie.
@maranco toto už dlho funguje.
Robila som účto ( jednoduché ) mzdy, DPH,
HO 20 rokov - 3 x mesačne pre doklady 1 x mesačne bilancia so šéfom ( malá firma 5 zamestnancov ) čo je najťažšie je neustále sledovanie príslušných zákonov - ale dá sa aj bez maturity ( ako bol vyššie príspevok ) lebo čo sa v škole naučíš je v praxi málo
Ja si myslim, ze mas takmer nulove sance na uctovnictvo a celkovo ine/vyssie pozicie s existujucimi skusenostami. Pozri si poziadavky, co zamestnavatelia pozaduju… Jedine cez znamosti podla mna.
Ja som robila istý čas účtovníctvo z domu (covid a malé deti, z toho jedno bábätko, ma prinútili na čas zavrieť kanceláriu), ale bolo to po vyše 10 ročnej praxi. VŠ mám úplne iného zamerania. Ak ťa láka účtovníctvo, určite si daj nejaké kurzy, dnes je ich už mnoho a k tomu sa neustále vzdelávaj - napr. cus.sk má veľa odborných školení aj poradenstvo, len je to už pre tých, čo majú aspoň základy a potrebujú sa ďalej sústavne vzdelávať. Na začiatok by som však začala ako junior účtovník aspoň párkrát do mesiaca niekde vo firme, určite nie len tak sama doma bez dozoru. Časom si nájdeš aj full time HO, ak budeš šikovná. Ja budem onedlho k sebe hľadať externú výpomoc, mojou podmienkou bude práca z domu, živnosť + cca 2x mesačne osobné stretnutie u mňa v kancelárii. Nepôjde o účtovníctvo, ale skôr chystanie a hľadanie podkladov na internete a v odbornej literatúre na moje iné projekty. Túto info budem posúvať aj do facebookových skupín a na môj firemný profil na soc. sieťach, takže treba sledovať, pýtať sa, nikdy nevieš, kto by ťa k sebe vzal. Ja som sa len vlastnou iniciatívou dostala pred 7 rokmi k viacerým fajn projektom - menšie alebo jednorazové, ale ako spestrenie super. A to len tak, že som si vytipovala firmy, pre ktoré by som tú činnosť (nešlo o účtovníctvo) chcela robiť a rovno som im napísala e-mail spolu s CV a motivačným listom + GDPR súhlasom. Ozvalo sa mi hneď niekoľko z nich a mohla som si vyberať. Trvalo to však niekoľko týždňov a tých e-mailov som odoslala ozaj veľa.
Ja mám vyštudovanu vs inú oblasť, ale účto som sa naučila a robim 2 firmy celkovo a teda plus svoju prácu v obore. Robim 95% z domu a teda nerobím po nociach. Keď v týždni nemizem alebo nechcem, tak robim cez víkend alebo večer alebo to inak dobehnem, ale teda robim menej ako ľudia čo pracujú 8 hodín denne
boze ake strasiaky tu :DDD omg... jasne, strasne zmeny sa deju v uctovnictve.. :D az sa smejem, ked toto vzdy citam.
Uctovnictvo. Z obchodnej by si zaklady mala ovladat.