Pracujete ako vychovávateľka v ŠKD?

5. júl 2020

Ahojte, robí niektorá z vás ako vychovavatelka v SKD? Je to moc náročná práca? Baví vás? Mám možnosť po RD ísť pracovať na toto miesto,tak zisťujem.

marca12
5. júl 2020

Narocna na zodpovednost,nesmie ti vadit detsky krik.

katulka1992
5. júl 2020

mňa osobne práca v ŠKD (počas praxe) nebavila a neviem si tam seba predstaviť pracovať....viac ma baví učiť....

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenja123
5. júl 2020

Súhlasím s @sella38, nikdy som to nerobila, ale v našej mestskej škole robí družinárka 2x za týždeň ráno, raz od 6tej a raz od 7mej do ôsmej, potom asi 4 hodiny voľno a zase poobede začína hneď ako končí prvákom vyučovanie a ide s nimi na obed, potom priberá deti z ďalších ročníkov ako postupne končia a je s nimi do 16tej. 1 alebo 2x za týždeň jej vychádza dlhá družina až do 17tej. Ak vypadne učiteľka prvákom alebo druhákom, supluje ju družinárka. V družine sú zmiešané deti z rôznych ročníkov, je ich asi 35. Ak sa pýtaš na náročnosť práce....záleží od teba, ako to budeš zvládať. Syna mala "mladá" družinárka a tá na to úplne kašlala, deti vrieskali na celú školu, absolútne sa im nevenovala, sem tam upozornila ak už niekto veľmi blbol, aby nedošlo k úrazu, inak bola na mobile. Teraz má staršiu pani, pre ktorú sú všetky deti ako vlastné, venuje sa im na 200%, vkuse niekam chodia, niečo tvoria, zbožňujú ju do jedného. Takže závisí aj od teba, aký máš vzťah k deťom.

sofia1
5. júl 2020

@lenja123 aku potrebuje skolu?

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. júl 2020

No je to na dedine, taká menšia škola, no uvidíme, porozmýšľam. Mňa to láka, mám rada deti a som taká pedantka, že určite by som nenechala deti len tak. A začína tam chodiť aj môj syn prvák, takže to tiež zaváži.

anjelaa
5. júl 2020

A mňa by to zas bavilo 🙂 je to o tom, čo máš rada. Ak sa pre to rozhodneš a vezmeš tú prácu vážne, budeš pre deti veľkým prínosom. U nás v družine niektoré vychovávateľky dosť púšťajú deťom tv a to pokladám za veľké zlyhanie v školstve. To im viem pustiť aj doma. Držím palce 🙂

luccija
5. júl 2020

Ako to je časovo s uvazkom?Ja ja som minule rozmýšľala, že koľko vlastne odrobia hodin?v rannej družine nerobia nič iba sa stretnú a čakajú na vyučovanie rozprávajú sa...naša družinárka ide chvíľu ráno medzi tým voľno a príde poobede za mňa je to fajn práca nie náročná ako učiteľ, pomôžeš s úlohami, vymyslis hru, robia niečo v triede lepia, plastelína a potom idú na školský dvor kde behajú a ona má dozor.Obcas školský výlet.Kamaratke to max vyhovuje tiež dedina doobeda odíde domov..

luccija
5. júl 2020

@lenja123 u nás v družine sa nespájajú triedy každá trieda má svoju družinárka a polka deti nechodí do družiny či idú na kruzok, takze niekedy ich ma 10.

sofia1
5. júl 2020

@sella38 aha tak pedagogicku strednu

lenja123
5. júl 2020

@luccija u nás áno, družinárok je málo (kto by to za ten plat a rozkúskovanú pracovnú dobu aj robil). Takže sú pospája ní prváci, (ktorí chodia do ŠKD skoro všetci) s tretiakmi. Druháci zo štvrtákmi. A spájajú ich tak, aby bol v triede maximálny možný počet detí - tých 35 myslím.

macik34
5. júl 2020

U nas ich vypusti na dvor a kasle na nich.. Deti sedia na zemi, robia blbosti

autor
5. júl 2020

No je to rozkúskovaná pracovná doba, ale keby robím niekde od 6,00 hod. do 14,00 hod., tak to nestíham s deťmi. Keby robím od 7,00 do 15,30 hod., kým prídem domov je 16,00 hod. No a ak by som chodila niekde do kancelárie na 8,00 hod. do 16,30, tak celý deň zabitý. A tam je družina myslím, že ráno od 6,30 do 7,30 a potom od 11,30 do 16,30. Takže 16,45 som doma a medzi tým doobeda je voľno, že môžem deťom navariť alebo upratať a tak. Tak neviem sa rozhodnúť. A ťažko si teraz po RD len tak nájsť robotu, kde by ti vyhovoval aj čas, aj peniaze.

gabriellka
5. júl 2020

Byt tebou tak neváham ani sekundu. Presne ako píšeš. Ráno si zoberieš deti. Cez deň povybavujes čo treba. Po práci si ich vyzdvihnes. A obrovské plus že máš všetky prázdniny vtedy keď deti.

luccija
5. júl 2020

Nemáš nad čím váhať😀

autor
5. júl 2020

Ďakujem, baby. No uvidím, zajtra sa máme stretnúť a po rokoch na materskej som z toho v miernej panike 🙂

evkamotka
6. júl 2020

Vezmi to, ak by to bolo strasne, doobeda mas volno mozes chodit na pohovory. Nejako po md zacat treba.
Mam kamaratku druzinarku a ta si dava zalezat nech je to pre deti zmysluplne. Clovek na spravnom mieste. Mozno aj ty sa v tom najdes, ak chces pracovat s detmi 🙂

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. júl 2020

Takže som tam bola a je tam ranná družina od 6,30 do 7,20 a potom od tej cca 11,20 hod, do 16,30 hod. Záleží od rozvrhu. A že keď mám rannú družinu, tak poobede som tam kratšie. A sem tam môže byť suplovanie, ale že napr. minulý rok to bolo zriedka. Tiež si myslím, že po md nejako začať treba, ale ja som z toho mala dobrý pocit. Úväzok je 25 hodín týždenne. Tak sa to vykryje, aby hodiny sedeli.

gabriellka
6. júl 2020

A berieš to teda?

autor
6. júl 2020

@gabriellka áno, zobrala som to. Je to 25 hodín týždenne, cez prázdniny nemusím rozmýšľať, čo s deťmi, financne sa mi to tiež zdá v pohode. Tak uvidím, dúfam, že to zvládnem, lebo po materskej sa mi zdá,že mám vymlety mozog 😀

eliska13
6. júl 2020

Budeš robiť to isté čo so svojimi deťmi žiadne obavy😀

lumaba16
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alchemilkazltozelena
30. júl 2020

Aku mas skolu ak sa mozem spytat? Vzdelanie myslim

bobula46
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkalevice
2. jún 2022

Moze sa mi prosim ozvat autor tohto prispevku, dakujem

ivankalaco
23. jan 2023

Ahojky, ešte pracuješ v družine? 🙂

autor
23. jan 2023

@ivankalaco áno, pracujem

ivankalaco
23. jan 2023

Ďakujem za odpoveď, môžem vedieť len približný plat v ŠKD ( mám pozíciu ako samostatný vychovávateľ ), naposledy som pracovala v roku 2013 a mala som 12 rokov praxe, potom som 6 rokov pracovala v inej sfére ( predpokladám, že sa mi započíta tých 6 rokov)Mám VŠ na úrovni Bc., odbor vychovávateľstvo. ( momentálne študujem inú vysokú školu sociálneho zamerania ,Mgr.)