Ahojte pracovali ste- pracujete ako sociálny pracovník?
Mám tento odbor vyštudovaný, ale nepracovala som v tomto odvetví. Mala som prácu uplne mimo odboru a teraz rozmýšľam nad tým, že by som skúsila toto, lebo sa u nás vyskytla ponuka.
Bojim sa ale, že nebudem vedieť tuto prácu robiť, keď nemám skúsenosti. Nejedná sa o prácu sociálneho pracovníka, ktorý by pracoval s klientmi, v zmysle že bude s nimi vykonavat hry, aktivity a pod tak mi prosím nepíšte, že to je poslanie a podobne. Tu by šlo skôr o prácu v kancelárii, v naplni bolo uvedené napr zabezpečovanie potrieb pre ich aktivity ( čomu rozumiem, aby mali trebárs ceruzky, papiere a kadečo čo budú robiť), ďalej kontakt s rodinami, identifikácia potrieb klientov atd. Vôbec neviem, čo od toho čakať - v škole sme sa venovali viac práve tým samotným aktivitám než kancelárskej práci . Neviem teda, či je vhodne sa tam hlásiť, keď už si toho veľa ani nepamätám.
Pomohlo by mi, ak by ste ma trochu uviedli do obrazu čo také sa tam môže robiť a pod, samozrejme len ti co máte skúsenosti a nie ti ktorí ste ani nešli okolo ale máte názory😊
Ďakujem
Tak, to záleží od konkrétneho zariadenia, ako majú rozdelené kompetencie. To môže byť rôzne. Veď si presne zisti náplň práce. Vo všeobecnosti ide o poradenstvo, komunikácia s rodinnými príslušníkmi, klientami, riešenie problémov klientov v zariadení, príjem klientov, pomoc s vybavovaním ich osobných aj úradných záležitostí (čiže aj komunik.s úradmi...) , financie klientov, individuálne plány, organizovanie záujmových, kultúr.aktivít, spolupráca s ostatným personálom a i. Je toho veľa. Treba sa konkrétne informovať.
A samozrejme vedieť sa orientovať v zák.
ahoj, mozes ist este stale pracovat aj do statnej spravy. Napriklad rozne urady, ako UPSVaR, kde je praca uradna, teda kancelarska a niekedy s ludmi, prepojenie. Tam je miesta dost 🙂