Pracujem na dohodu a chcem ísť na maródku

milka1533
18. jún 2013

Ahojte chcem sa opýtať pracujem na dohodu bohužiaľ len dva hodin som v robote ale chcem ist na marodku. A keby som isla sa evidovať na úrad dostávala by som od uradu nejaké peniazky ak by som potom isla na marodku 🙂 ?🙂.. Dakujem za rady

dena1973
18. jún 2013

@milka1533 Na PN-ku od 1.1.2013 už môžu ísť aj dohodári, nakoľko sa za nich robia odvody tak ako keby pracovali na plný pracovný úväzok (hlavný pracovný pomer). No v tvojom prípade by sa zrejme na výpočet nemocenského bral príjem iba za pracovný čas, ktorý odpracuješ.....nebolo by to zrejme veľa - neviem aký máš príjem?. Ide tu o 55% z denného vymeriavacieho základu (t.j. hrubý príjem). A čo sa týka toho, že by si sa zaevidovala na ÚP a zároveň poberala aj nemocenské to by zrejme nešlo (ale to by si sa mala ísť presne spýtať na ÚP).

sudabe
18. jún 2013

@milka1533 nechapem ptacujes nä dohodu a nie si evidovana nä urade prace? ja pracujem nä dohodu a som nä urade evidovana a chodim sa hlasit raz mesacne.
Mna By tiez zaujimalo ci dostanem nejake peniaze kedze uz som nä marodke.

milka1533
autor
26. jún 2013

Dakujem za rady 🙂... Preto som nebola evidovaná lebo som nesplnila podmienky

sudabe
26. jún 2013

@milka1533 mne sa zda ze teraz po novom mas narok ale kolko to netusim, ja som nä urade a aj beriem davku hmotnej nudze a asi dostanem marodku nä mesiac kolo 34eur smiesne ale Co uz........ to nase slovensko.......napis ako ty ci daco dostanes?

moon1979
26. jún 2013

@milka1533
a aké podmienky si nesplnila, aby ťa zaevidovali na UP? to ma fakt zaujíma 🙂