Ahojte, je tu niekto, kto pracuje alebo pracoval v domove dôchodcov?Ako ste to po psychickej stranke zvladali?
V ramci opatrovatelskeho kurzu som chodila do DD praxovat. Staranie sa o starich ludi v akychkolvek stavoch mi nerobilo zle na psychiku skor mi bolo uplne nahovno z pristupu personalu! Fakt! Svojich rodicov ani svokrovcov nikdy nedam do DD, teda nikdy s tym nebudme suhlasit, sama sa radsej budem snazit o ine riesenie
@lulica Možno máš zlú skúsenosť s jedným zariadením a hádžeš všetky do jednej škatule. Moja skúsenosť je zas taká, že mnohým je lepšie u nás ako doma, to záleží od zdr. stavu osoby. Ja v zariadení pracujem už pomaly 20 rokov a vždy zahreje pri srdci, keď starký nechce ísť na Vianoce preč, lebo on už je doma tu, alebo ďakovanie od príbuzných, ktorí sú spokojní. Je to o ľuďoch, tak ako o klientoch, príbuzných a v neposlednom rade o personále.
@hotelka ako píše "kolegyňa" vyššie, musíš sa potom zamerať na veci, s ktorými im pomôcť vieš, a ktoré sú uskutočniteľné. Ty nezmeníš rodinnú situáciu, vzťahy medzi nimi, zmeniť môžeš pohľad človeka na jeho momentálnu situáciu. Každá práca má svoje, ty musíš vedieť na čo máš a na čo nie 🙂 daj tomu šancu, nevzdávaj to hneď
@lucysl s jednym skusenost nemam ale som rada ze aspon dakto sa najde kto pozna zariadenie kde je ludom fajn. V mojom okoli o takom neviem takze ked nastane situacia v ktorej budem musiet riesit svojich rodicov alebo manzelovich urcite sa budem snazit zariadit to tak aby mohli ostat u seba doma s mojou pomocou alebo pomocou nejakej opatrovatelky ☺ dufam ale ze to nebudu potrebovat a ak ano tak ze im bude dobre
@lucysl ďakujem 😊 určite to nevzdam, túto prácu začínam mať veľmi rada, u nás v zariadení sú veľmi milí klienti, ďakujú už len keď ta zbadajú, že ideš...len toto ma tak psychicky položilo...jasné, že niektorým je lepšie v DD ako doma, no takí, ktorí sú ako tak sebestačni, a sú tam "odložení" tých mi je ľúto, ešte keď majú deti rodinu...je to nefér, toľko sa ako rodičia obetovali a deti im to na starobu takto oplatia 😓 viem, nezmením to..no toto ma dostalo 😓
Viete niektora o nejakom domove pre seniorov v Trenčine a okoli kde hladaju opatrovatelky?Za každe info dakujem .