Pracuje niekto ako HR asistent?

jessx
28. júl 2022

Ahojte zaujímam sa o prácu HR asistenta, nemám dá sa povedať žiadne skúsenosti, som len čerstvá absolventka a táto práca má láka. Som však taká že keď vidím 10 požiadaviek a 8 z toho splnam, odradia ma vždy práve tie ktoré nespĺňam-bojim sa klamať, že potom sa mi to aj tak vypomstí. Viem ale že väčšina prác aj keď niečo v inzeráte ponuka/očakáva, tak v realite môže byt aj náplň prace celkom iná..
zaujíma ma hlavne, ak je tu niekto kto pracuje na takejto / podobnej pozícii, ci si táto práca vyžaduje nejaké ekonomické zručnosti alebo je zvládnuteľná aj pre človeka ktorý nemá takmer žiadne. Neovládam ani Excel a ten je v požiadavkách vždy. Takisto angličtina mám B2 ale popravde od konca školy (strednej) som si ju nijako neskusala a nepoužívala.. mám len vysokú školu 2.stupňa ktorá suladi s touto prácou ale ako píšem nespĺňam všetky požiadavky a uz vôbec nie požadovanú prax. Napriek tomu som si žiadosť podala a zaujimalo by ma, z vašich skúsenosti ci je to práca narocna alebo sa ju dá aj rýchlo naučiť aj zvládnuť

lusyyy36
28. júl 2022

@jessx tak ja nemám skusenosti ale nas HR asistent určite vyuziva minimálne Excel a ďalšie Programy, a isto ma aj nejaké ekonomické zručnosti nakoľko s nim riešime veľa vecí aj co sa napr miezd týka,

zorabibi
28. júl 2022

@jessx ahoj, ja pracujem v korporáte na manažérskej pozícii mám svojho HR partnera aj asistenta. Ten excel sa naučíš , sú to iba základné funkcie , za týždeň si v tom . Posielame si údaje cez tabuľky. Angličtina je u nás dôležitá , B1 management je z väčšej časti anglicky hovoriaci , ale napriek tomu veľa HR nevie po anglicky a zaskakuju sa pri cudzojazyčných meetings. Dôležité je byť energická , príjemná , výrečna a rozmýšľať , kde nájdeš nových zamestnancov ...ideál mať širokú sieť., Nápady , profil na LinkedIn s najviac spojeniami.

jessx
autor
28. júl 2022

@lusyyy36 niekde vo väčších firmách je to práve podelene niektoré pracovníčky riešia mzdy a skôr ekonomické veci a potom ďalšie skôr nábor zamestnancov dochádzky atd, tu neviem ako to je ale práve preto ma zaujimalo konkrétna skúsenosti tých co robia len tu druhu mozmost 🙂

jessx
autor
28. júl 2022

@zorabibi ďakujem za priamu odpoved 🙂 ten Excel ma potešil, určite si dačo ešte zo školy z toho mala pamatam ale nikdy som ho doposiaľ nevyužívala a iné programy ktoré sa tam používajú by som sa snáď naučila tiež ..práca je to v jednej slovenskej firme, s angličtinou ako takou aji nemám problém no ovládam skôr písmom ako hovorene