Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Dňa 16.11 som mala pracovný úraz. Stalo sa to prvý a dúfam, že aj posledný krát. Spísala som všetko čo bolo potrebné, ale ide ohľadom vyplácania. Od zamestnávateľa mi prišla výplata, a teraz som dostala obálku zo sociálnej poistovne o výške mojej Pn. Chcem sa opýtať, či zamestnávateľ mi aj naďalej bude posielať, peniaze vo výške mojej mzdy, alebo budem žiť teraz len z tej marodky od sociálnej. Ďakujem
@zalka ano toto je vyznačené
@zalka
ano ale ten úrazový sa nevypláca až po ukončení PN
@zabinka8660 tak potom SP dopláca úrazový príplatok .. v konečnom efekte by si mala mať viac ako čistú mzdu .. resp. čistú mzdu
@zabinka8660 nie priebežne ako PN len môže dlhšie trvať vyplatenie .. musia posúdiť zavinenie zamestnávateľa a teba.. ved to tam všetko máš .. čítaj
Ano prečítala som, ďakujem veľmi pekne. Ste zlatá 😀
Ja som dostala plnú mzdu od zamestnávateľa, plus bolestné a preplatenie nákladov. Ortezu mi preplatili.
Nato je zvlášť tlačivo na bolestné.
Bolo to minulý rok.
...ja som dostávala od soc.poistenie doplacanie, ktoré v pohode vychádzalo cca priemer mesačného príjmu...a potom ked som ukončila marodku tak mi dr. úraz obodoval a ešte som si požiadala tuším dáke bolestné to bolo...a v soc.poistovni mi povedali že ešte do roka ak sa mi prejavia dáke trvalé následky,tak treba riešiť aj to🙂 ale od zamestnávateľa mi prišli iba premie, čo sa vyplácajú spätne, som dostala pekný šok, že aká almužná...ale potom prišla riadne od soc. poistovni pnka a ešte úrazový príplatok a spolu to už bolo ok😉
to sa posiela priebezne aj manzel to tak mal 🙂 v niektorych pripadoch to vyde aj viac ako by si mala vyplatu 🙂 teda ked to vsetko zratas
Svokor bol tiež na pnke kvôli pracovnému úrazu ale jemu začali "bolestné" vyplácať až vtedy keď sa potvrdilo, že ten úraz nebola jeho vina
@zabinka8660 sociálna poisťovňa by ti mala platiť zvýšenú dávku PN o úrazový príplatok viac si prečítaj tu http://www.socpoist.sk/urazovy-priplatok/1297s
Verím, že lekár v PN vyznačil, že ide o pracovný úraz, a že zamestnávateľ to nahlásil.