Pracovný pomer na dobu určitú mi končí pred začiatkom materskej

henina251
13. sep 2012

Ahojte, vedeli by ste mi prosim Vas poradit???
Zmluvu mam do konca decembra, no termin porodu mam 22.2.2013 cize nastup na MD by mal byt po 7.1.2013
Co mam robit po skonceni pracovneho pomeru??? Mam ist na urad prace??? Ako sa mi bude vyratavat materska, ked budem nezamestnana??? Som v nejakej ochrannej lehote??? Teraz som na PN, ake nasledky to bude mat ???A potom aj na moju matersku??? Dakujem za rady...
Som z toho vsetkeho uz zmätena.. Da sa este dobrovolne nemocensky poistit, ked uz som v 17tt???

Dakujem krasne este raz za rady....

Henrieta

andulqa
13. sep 2012

@henina251 mala by si byt v ochrannej lehote 8 mesiacov, mne sa ukoncil pracovny pomer vo februari a asi 4 dni na to som zistila ze som tehotna, na matersku som nastupila v tej 8 mesacnej ochrannej lehote, takze sa mi vyratava podla platu co som mala v praci (ale neviem ci zavisi aj od toho ze ako dlho si tam robila) 🙂 ak si na PN a budes na PN v case ukoncenia pracovneho pomeru, tak nemusis ist na urad prace, z PN prejdes rovno potom na matersku, len neukonci PNku...ono aj keby sa ti medzitym PN skoncila, tak radsej sa hned po skonceni pracovneho pomeru daj vypisat na tych par dni do materskej na PN, tam je ochranna lehota nejakych tusim 7 dni, kedy sa mozes dat vypisat a bude ti PN hradit zamestnavatel, alebo tak nejako 🙂

dobrovolne poistit neviem ci sa ti oplati este, lebo tam musis byt tusim 26tyzdnov poistena aby sa ti to ratalo, ale, nie som si 100percentne ista 🙂

henina251
autor
13. sep 2012

no ja som tam bola zamestnana dva roky a teraz mi dali na pol roka, do toho 12/2012 cize dokopy 2,5 roka, takze by sa mi to malo vyratavat z platu ano?? Ja si PN nechcem ukoncit.. ved naco... :P

Dakujem za rady.. 🙂

andulqa
13. sep 2012

@henina251 tak potom v pohode ked si bola az tolko zamestnana 🙂 splnas podmienku ze si mala 270 dni v poslednych 2 rokoch platene poistenie, tak sa nemusis bat a ak si na PN, tak nemusis ist ani na urad prace 🙂 rada som pomohla, ja som to tiez riesila v tom februari vsetko, tak som bola velmi rada ze este stiham matersku z prace 😀

henina251
autor
13. sep 2012

jeeeeeeej super, tak dakujem velmi pekne... si mi pomohla riadne.. 🙂

aminka11
19. okt 2012

ahoj andulqa, hladam si odpoved na moju otazku a vidim, ze si rovnaky priapad ako ja. Nevies mi prosim poradit, v decembri mozno v januari by som mala koncit v praci na zaklade mojej vypovede. Zistila som vsak ze som tehotna a preto by som sa chcela spytat, ako je to s materskou ked uz nebudem zamestnana a co mam spravit preto aby som o nu nepirsla. Zaroven sa musim prihlasit na urad prace, co ratam ze asi 4 mesiace by som bola na urade prace a potom by som mala ist na matersku. Nebude s tym ziadny problem? Mala by som byt v ochrannej lehote 8 mesiacov ako pises, je nutne ale nieco si platit na SP, alebo proste sa len prihlasit na urad prace a potom priamo ist na matresku, porad mi prosim aky je postup aby som o nic neprisla. 270 dni platenia NP splnam. Vopred dakujem 🙂

qxina
29. nov 2012

ahojte, mam otazocku verim ze mi niekto na nu odpovie 🙂, idem na matersku od decembra a pracovna zmluva mi konci koncom roka 2012, viem, ze teraz mi vsetky papiere ohladom materskej, co sa tyka soacialnej a zdravotnej pois. vybavia na personalnom, tie uz som im posielala, ale co potom ked mi za mesiac skonci pracovny pomer??? mam aj potom nieco vybavovat???niekde nieco nahlasovat??? babatko cakame v januari 🙂)) .
Dakujem moc za odpoved.