Pracovný pomer na dobu určitú a tehotenstvo. Poradíte?

surriana
4. jún 2014

Potrebujem poradiť.Kamarátka splnila podmienku na poberanie materskej.Pracovnú zmlúvu mala na dobu určitú do 1.10.2011 týždeň nato porodila.Viac už V práci až doteraz nedostala žiaden papier-vobec nič.Je týmto jej pracovný pomer ukončení?DAKUJEM

havana_frost
4. jún 2014

Pracovný pomer na dobu určitú sa končí uplynutím tejto doby. Jedinou výnimkou je, ak zamestnanec príde aj ďalší deň do práce a zamestnávateľ ho takpovediac "nezastaví", vtedy sa pracovný pomer mení na PP na dobu neurčitú, inak za rovnakých podmienok.
Na pracovný pomer na dobu určitú nie sú žiadne výnimky, tehotenstvá, PNky, nič. Ak raz uplynie doba (a nenastane vyššie uvedené), pracovný pomer skončil. Či je žena tehotná, na materskej, v pôrodnici.
Len by ma zaujímalo, ako si kamarátka vysporiadala dane za 2011. Zamestnávateľ jej mal poslať ten súhrn preddavkov, aby si ona mohla podať daňové priznanie.

evita1233
4. jún 2014

Ja som mala tiez na dobu urcitu , mesiac pred skoncenim zmluvy som porodila a zmluva sa jednoducho ukoncila a bolo.akurat mi na dalsi rok poslali danove mala som preplatok 50eur co mi aj z danoveho vratili takze akurat tolko 🙂

nunu2013
4. jún 2014

Ja som tiez bola na dobu urcitu zamestnana a ked prisiel den D skoncenie pracovneho pomeru som bola na PN. Tak som postou poziadala uz byvaleho zamestnavatela o vsetky papiere ako su zapictove listy a na danove.

rakywanda
4. jún 2014

podľa mňa je to diskutabilné...u nás vždy píšeme zamestnancovi oznámenie - upozornenie, že pracovný pomer na dobu určitú končí vtedy a vtedy, vlastne mu to akoby pripomenieme a sme krytí pred situáciou, že veď som tu dnes bol a nikto ma neupozornil

gapa
5. jún 2014

nech si to zistí u zamestnávatela alebo napr. v sociálnej poistovni, či je vedená ako zamestnanec čerpajúci si RD alebo je už odhlásená. Zamestnávatel nemusí nič oznamovať, aj ked sa to väčšinou robí, aby nedošlo k nejakému nedorozumeniu. Samozrejme ale mali poslať papiere o ukončení pp, ako tu je písané, zápočtový list a potvrdenie o preddavkoch pre roč. zúčtov.

f3rari
5. jún 2014

Ja som momentalne PN a mam tiez zmluvu na dobu urcitu..Konci mi 30.6.,avsak kedze som tehotna,mam narok PN potiahnut este 42 dni po skonceni zmluvy...

janmik
5. jan 2020

Chcem sa opýtať, bola som zamestnaná na dobu určitú do 31.10. 2019. Avšak som otehotnela a som na rizikovom - PN. Termín pôrodu mám február 2020. Zmluvu mi nepredĺžili. Kto podáva za mňa daňové priznanie za rok 2019 ja alebo už bývalý zamestnávateľ?