Na co sa mam pripravit? Ide o miesto odborneho referenta na jednom z oddeleni mestskej samospravy. Nikdy som podobny neabsolvovala. Ma tu niekto skusenost? Ďakujem.
Urcite nastudovat comu sa ta sprava venuje prislusne zakony
Ďakujem. 😊
Ak je to ako pises oddelenie mestskej samospravy, tak to urcitze nie je statna sprava, ale verejna sprava. Treba sa orientovat v legislative, zvycajne aj mat nejaku prax v danej oblasti. Casto je to iba formou pohovoru a preskusania znalosti (ak nejake pozaduju).
Keď sa jedná o stavebný úrad, tak je to verejna správa?
Kolegyňa išla zo súkromnej sféry na stavebný úrad. Otázky jej dali také všeobecné. Niečo zo stavebného zákona. Všetko sa učila po prijatí. No už tam nepracuje.
@rutyruth prečo? Co sa jej nepáčilo?
Plat
@rutyruth rozumiem..
@lienka.7 dakujem. Nemam tam nikoho, nič, nula..
Nechcem ta demotivovat, aby si to nebrala tak. Pokial si v tejto oblasti nepracovala, mas zial minimálnu šancu. Lebo ľudia na týchto postoch sa v podstate iba premiestnuju medzi úradmi (kde im robia znamy). Plus ide aj o oblast, kde si neradi púšťajú "cudzích" ludi.
Hľadaj inu oblast... kultúru, knižnicu a pod.
V inzerate mas okruhy? My sme mali napisane,co treba ovladat. Hlavne stavebny zakon a súvisiace
vykonávacie vyhlášky, zákon o správnom konaní (správny poriadok), zákon č.
372/1990 Zb. o priestupkoch, znalosť relevantných častí zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom
zriadení
V našom meste sa dá v pohode dostat na SU bez toho aby si tam niekoho mala
@rutyruth 🙏🌷
Staci,ak si prejdes tieto,com uviedla vyssie. Nepamatam si,co skusali,su yo uz roky. Ale viac menej stavebny zakon,nejake lehoty tusim,potom ma skusali z citania vykresov,projektov. Mala som vediet rozlisit inzinierske siete,typ strechy a celkovo skor take prakticke otazky. Polozili predomna projekty a davali konkretne otazky.
Ano, "stavebny urad" na miestnom, mestskom, obecnom urade je verejna sprava. Statna sprava by to bola. ak by islo napr. o Katastralny urad na Okresnom urade.
Pozri si legislatívu, zákony a snáď sa pošťastí 🙂 vacsinou býva test + ústny pohovor. Ja som sa presne takto dostala do svojej práce, išla som skúsiť a vyšlo to 🙂 po nástupe ma všetci bombardovali otázkou koho tam mám 🤷♀️
U nás teda hľadajú každú chvíľu a veľmi sa to tam strieda. Skôr majú problém to tam udržať....
@rutyruth to je taka na nič práca? 🤔 Teraz neviem ci dobre robím...
normalne chod na pohovor a uvidis mala by si sa vediet orientovat v dokumentacii pre stavebne konanie
Je to praca s ludmi. Niekto mu vyhovies,niekomu nie. Priprav sa na to,ze na teba budu ludia nadavat. Niektore stavebne konania su narocne,ine jednoduchsie. Urcite to vyskusaj. Ak sa ti nebude pacit,vzdy mozes odist.
@marca12 ide o to, ze prácu mám stálu na neurčitý čas, ale potrebujem zmenu, kedze citim vyhorenie
Ak citis vyhorenie,neviem,ci je prave tato pozicia vhodna. Su tam velke tlaky a aby si si este viac neuskodila. Nepoznam ta,neviem,ci by si sa tam nasla. Ja som to nakoniec nevzala,nasla som si inu pracu.
ako tato praca je inak dost narocna na psychiku rieis susedske spory kvoli stavbam a pod
@marca12 pojdem na pohovor a rozhodnem sa. Dik
Povodne som chcela ist na skolsky urad, tam by bolo asi jednoduchsie…
Treba ovladat prislusnu legislativu, splnat poziadavky, moze byt ze bude nejaky test.