Pracovný pohovor - štátna správa

18. feb 2023

Na co sa mam pripravit? Ide o miesto odborneho referenta na jednom z oddeleni mestskej samospravy. Nikdy som podobny neabsolvovala. Ma tu niekto skusenost? Ďakujem.

martinkatinka
18. feb 2023

Treba ovladat prislusnu legislativu, splnat poziadavky, moze byt ze bude nejaky test.

anaj44
18. feb 2023

Urcite nastudovat comu sa ta sprava venuje prislusne zakony

autor
18. feb 2023

Ďakujem. 😊

katkine_terapie
18. feb 2023

Ak je to ako pises oddelenie mestskej samospravy, tak to urcitze nie je statna sprava, ale verejna sprava. Treba sa orientovat v legislative, zvycajne aj mat nejaku prax v danej oblasti. Casto je to iba formou pohovoru a preskusania znalosti (ak nejake pozaduju).

autor
18. feb 2023

Keď sa jedná o stavebný úrad, tak je to verejna správa?

rutyruth
18. feb 2023

Kolegyňa išla zo súkromnej sféry na stavebný úrad. Otázky jej dali také všeobecné. Niečo zo stavebného zákona. Všetko sa učila po prijatí. No už tam nepracuje.

autor
18. feb 2023

@rutyruth prečo? Co sa jej nepáčilo?

rutyruth
18. feb 2023

Plat

autor
18. feb 2023

@rutyruth rozumiem..

lienka.7
18. feb 2023

@rutyruth naštudovať si minimalne stavebný zákon + ďalšie prislusne zákony týkajúce sa miest a obcí.
Plus ked to ale nemas po známosti, velmi v to nedufaj.

autor
18. feb 2023

@lienka.7 dakujem. Nemam tam nikoho, nič, nula..

lienka.7
18. feb 2023

Nechcem ta demotivovat, aby si to nebrala tak. Pokial si v tejto oblasti nepracovala, mas zial minimálnu šancu. Lebo ľudia na týchto postoch sa v podstate iba premiestnuju medzi úradmi (kde im robia znamy). Plus ide aj o oblast, kde si neradi púšťajú "cudzích" ludi.
Hľadaj inu oblast... kultúru, knižnicu a pod.

marca12
18. feb 2023

V inzerate mas okruhy? My sme mali napisane,co treba ovladat. Hlavne stavebny zakon a súvisiace
vykonávacie vyhlášky, zákon o správnom konaní (správny poriadok), zákon č.
372/1990 Zb. o priestupkoch, znalosť relevantných častí zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom
zriadení

autor
18. feb 2023

Dakujem.
@marca12
@lienka.7
V inzerate uvadzaju “znalost legislativy vyhodou”

rutyruth
18. feb 2023

V našom meste sa dá v pohode dostat na SU bez toho aby si tam niekoho mala

autor
18. feb 2023

@rutyruth 🙏🌷

marca12
18. feb 2023

Staci,ak si prejdes tieto,com uviedla vyssie. Nepamatam si,co skusali,su yo uz roky. Ale viac menej stavebny zakon,nejake lehoty tusim,potom ma skusali z citania vykresov,projektov. Mala som vediet rozlisit inzinierske siete,typ strechy a celkovo skor take prakticke otazky. Polozili predomna projekty a davali konkretne otazky.

katkine_terapie
18. feb 2023

Ano, "stavebny urad" na miestnom, mestskom, obecnom urade je verejna sprava. Statna sprava by to bola. ak by islo napr. o Katastralny urad na Okresnom urade.

xsandrax
18. feb 2023

Pozri si legislatívu, zákony a snáď sa pošťastí 🙂 vacsinou býva test + ústny pohovor. Ja som sa presne takto dostala do svojej práce, išla som skúsiť a vyšlo to 🙂 po nástupe ma všetci bombardovali otázkou koho tam mám 🤷‍♀️

rutyruth
19. feb 2023

U nás teda hľadajú každú chvíľu a veľmi sa to tam strieda. Skôr majú problém to tam udržať....

autor
19. feb 2023

@rutyruth to je taka na nič práca? 🤔 Teraz neviem ci dobre robím...

marca12
19. feb 2023

@lienka.7 To vobec nie je pravda! Na stavebny urad nedaju paniu z ineho useku. Podla mna ma praveze dost velku sancu,lebo o miesto na stavebnom urade nie je velky zaujem

loginexistuje
19. feb 2023

normalne chod na pohovor a uvidis mala by si sa vediet orientovat v dokumentacii pre stavebne konanie

marca12
19. feb 2023

Je to praca s ludmi. Niekto mu vyhovies,niekomu nie. Priprav sa na to,ze na teba budu ludia nadavat. Niektore stavebne konania su narocne,ine jednoduchsie. Urcite to vyskusaj. Ak sa ti nebude pacit,vzdy mozes odist.

autor
19. feb 2023

@marca12 ide o to, ze prácu mám stálu na neurčitý čas, ale potrebujem zmenu, kedze citim vyhorenie

marca12
19. feb 2023

Ak citis vyhorenie,neviem,ci je prave tato pozicia vhodna. Su tam velke tlaky a aby si si este viac neuskodila. Nepoznam ta,neviem,ci by si sa tam nasla. Ja som to nakoniec nevzala,nasla som si inu pracu.

loginexistuje
19. feb 2023

ako tato praca je inak dost narocna na psychiku rieis susedske spory kvoli stavbam a pod

autor
19. feb 2023

@marca12 pojdem na pohovor a rozhodnem sa. Dik

autor
19. feb 2023

Povodne som chcela ist na skolsky urad, tam by bolo asi jednoduchsie…