Pracovný pohovor - Finančná správa

15. okt 2022

Ahojte, o 2 týždne ma čaká pracovný pohovor na Daňovom úrade.
V požiadavke majú uvedenú znalosť zákona a chcela by som poprosiť o radu, tí čo ste u nich robili pracovný pohovor, bol tento zákon už súčasťou pohovoru?
Ak áno, ústnou formou alebo písomnou?
Ako sa treba na tento pohovor pripraviť, učili ste sa celý zákon naspamäť?
Ešte ma zaujíma, písomná časť sa robí pero a papier alebo píše na pc a na čas?
Ďakujem

vams
15. okt 2022

test sa robí písomnou formou,
viem, že je tam test zo slovenského jazyka,
otázky zo zákona
keď prejdeš týmito testami, tak sa ide na ústny pohovor

duracellko
15. okt 2022

test zo zákonov-všetkých, a treba vedieť podrobne, sú tam detailné chytáky, a keď ideš na DÚ mimo BA, a nie na vysoko špecializovanú pozíciu, počítaj s tým, že ľudia sú už vopred vybraní

autor
15. okt 2022

Aha, tak to tam ani nepôjdem ☹
Ďakujem za info

diamand2326
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pamaja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barborachors
15. okt 2022

To si sa teda rychlo vzdala, ved test SJ je lahunky, staci hodit do google a vypluje ti kopu testov aj s moznostami. A zakon detto🤣 A inak, ako chces fungovat na inych pohovoroch? Teraz sa vsade testuje, kazdy druhy pohovor sa ludia preskusavaju, do administativy z excelu napriklad, plus jazyky su samozrejmostou.
Ide tazka doba, firmy budu mozno aj prepustat a bude velka tlacenka na hocaku schopnejsiu robotu. Tak sa bude este viac testovat, firmy budu dost prisno posudzovat kandidatov. Viem, pytas sa na statnu spravu ale aby si nebola prekvapena, ze testy tam su este z tych lahsich....

autor
15. okt 2022

@barborachors Ja sa nebojím testu zo slovenčiny, ale načo tam mám ísť, ak vyhodia inzerát lebo musia a miesto je dopredu obsadené..

1andrea111
15. okt 2022

Väčšinou býva vopred vybraný, výnimkou sú možno veľké mestá

alex49
15. okt 2022

Prečo sa chceš hneď vzdať, nemusí byť vybraný človek, možno výberu práve teba

dagmarovita
15. okt 2022

Vsak za to nic nedas, aj tak to je slaby plat a budes vidiet tie podvody, o skúsenosť viac a možno sa zapácis. Urcite sa nemas ucit naspamat cely zakon.

hylary
15. okt 2022

Test zo SJ je praveze veľmi ťažký .. samé chytáky... Iba zopár nás spravilo.... Ja milujem slovenčinu a veru som mala čo robiť!

autor
15. okt 2022

@hylary V čom boli chytáky, i/y čka alebo čiarky?

hylary
15. okt 2022

Vo všetkom. Bol to veľmi ťažký test.. a to mám slovenčinu v malicku

autor
15. okt 2022

@alex49 Lebo ma to demotivuje, ak viem, že je ten pohovor len na oko a je už prijatý niekto iný

nikynike
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikynike
15. okt 2022

Nemusi to tak byt, ze je uz niekto vybraty, chod, skus. Ak by to nevyslo aspon uz budes vediet co ta tam caka. Kludne skusaj vyberka ked su, aj viackrat ak treba.

blontimka
16. okt 2022

Je to blbost, to bolo tak kedysi. Teraz babu čo zastupovala md nezobrali, lebo prišla ina z vonku a spravila to lepšie
Pokojne chod, ale teda ten zákon treba vedieť. Hlavne si pozri lehoty

sfet
16. okt 2022

Vacsinou je tam už niekto nastrčený, ale možno motyka vystreli a nebude. Isla by som. Ak aj nic z toho, skusenost naviac.

kiki234
17. okt 2022

Prosim ta reci tipu dopredu vybraty ludia ignoruj versl si a vyskusaj to. Nie je to pravda ak zaziaris moze byt aj 100 ludi vybratych 🙂

dupinka
17. okt 2022

Ja robím v štátnej správe a paradoxne veľakrát sa dostali ľudia mimo, ako od nás, ktorí chceli namiesto dočasnej stálu,...Alebo síce berú jedného, ale ďalšieho si "podchytia". Ja by som to nevzdávala bez boja. Ak sa seriózne pripravíš, ak.aj neuspeješ, môže ti to pomôcť pri ďalšom vyberku.

aniss257
21. okt 2022

Ja som bola na pozíciu kontrolór. A musím povedať, keby som sa tie zákony 3 týždne nedrtila.. tak len ťažko nim prejdem.

autor
21. okt 2022

@aniss257 Ja som sa rozhodla na tento pohovor neísť, nevidím zmysel v tom učiť sa zákony a aj tak je dopredu vybratý iný človek

miruskamisko
20. feb 2023

@duracellko prosim poradila by si mi?

nikolet_89
8. aug 2023

@blontimka ahoj prosím ta ktorý zákon treba predné vedieť ? Idem tiež na pohovor a netuším Dakujem

aniss257
8. aug 2023

@nikolet_89 podľa toho na aké miesto sa hlásiš, vo vyhlásení sú uvedené všetky požiadavky ohladom pohovoru.

bluka2
8. aug 2023

Aj dopred vybraný uchádzač si to môže rozmyslieť v strede procesu. Preto by som tam rozhodne isla, nemáš čo stratit

vanesss166
18. okt 2023

Zdravím, na ďalší týždeň mám prijímačky na funkciu referent mobilného dohľadu.
Čo mám očakávať na pohovore ?
Ďakujem