Ahojte, nájde sa tu niekto, kto absolvoval pracovný pohovor, na ktorý šiel so svojím dieťaťom, napr z dôvodu, že ho nemá s kým nechať? Myslím teda mamičky, ktoré nastupujú do práce po rodičovskej dovolenke.
Nehnevaj sa, ale to tam ani nemusis chodit 🙈 to naozaj na teba hodi extremne zle svetlo, ak si nevies zabezpecit strazenie ani na tie 1-2hod pocas pohovoru.
Ako HRistka ti poviem ze nie, neskusaj to. Nech si otec zoberie dovolenku, poziadaj susedku, su i detske kutiky so strazenim.
😃😃 ja sa ani nechystám zobrať malú so sebou, to som len chcela vedieť zo zvedavý, lebo sestra tvrdí, že je to normálne... tiež si myslím, že také veci sa majú prejednávať bez dieťaťa...
Vybav si strazenie urcite, babky niesu?
Toto je jednoznacne nie. Dieta na pohovore nema co robit. V zahranici dieta nemoze prist dokonca ani na stretnutie na Urade prace. Najdi si niekoho, susedu, opatrovatelku, studentku, hocikoho.
Ako ti tu píšu baby, nie, nie je to bežné ako tvrdí tvoja sestra. Pokiaľ na teba napr tlačia s termínom pohovoru kvôli dovolenkam a das im VOPRED info v zmysle “rada by som prišla na Vami navrhovaný skorší termin, ale zial, akurat vtedy mi vypadlo stráženie pre deti”.. tak to by som ešte chápala.. v ostatnych situáciách je to pre potenciálneho zamestnávateľa skôr “red flag”, že tieto okolnosti sa zrejme budú opakovať, keď si ani len pohovor nedokážeš zariadiť…. Úprimne, ja by som v takom prípade do timu urcite vzala kandidáta, ktorý bol druhý najlepší po tebe (aj keby naše HR z teba bolo nadšené).
Mne tak zavolala agentura, ci mozu mat so mnou online pohovor o jednu hodinu po telefonate.
Ospravedlnila som sa, ze nemozem, lebo mam doma dieta, naco povedali, ze im to nevadi.
Dohodli sme sa, ze to skusime.
Aj to celkom fungovalo, len moje trojrocne dieta sa po pol hodine pozerania telky rozhodlo, ze sa nudi a ze ma chce cesat😀
Takze druhu polhodinu som dieta s hrebenom, aby nebolo vidno, poza kameru rukami odtlacala😀
A poslednu rozluckovu fazu hovoru som vykonavala cerstvo ucesana s dietatom v naruci🙂
Určite nie. Ja som tak pár krát bola, ale to ma poslali z úradu práce a to miesto som nechcela.
@anavianavi a to kde v akom state sa nesmie prist a dietatom? V nemecku uplne normalne mozes aj 15 vziat, ak mas..🫣🫣
V DE som normalne zobrala na pohovor ( ale Boli pripraveny, ze pride a mali pripraveneho cloveka na zabavu) aj na urad prace … tym je to uplne na haku. Maly obcas so mnou chodil di prace ked mal sopel … moj sef mal viac deti a bol uz dedko takze bol zvyknuty. Na vianocnu veceru tiez boli deti pozvane 🤷🏻♀️
Och nie, nie je to normálne ani bežné. To, že tu niektoré kočky prijali aj s dieťaťom na pohovore je obrovská výnimka. Aj k nám do práce prišla jedna na pohovor s dieťaťom. Možno si myslela, že všetci z jej malého padnú na zadok a hneď jej ponúknu miesto riaditeľky. Ale nefunguje to tak, neprijali ju. A nebolo to tak že rýchlo rýchlo príďte, bol to dlho plánovaný pohovor a ona sa tam doruti s malým.
@sheila121 Konkretne tito boli zo mna velmi nadseni, ale prijala som inu ponuku. Tito mi potom ponukli o tretinu viac penazi, ako ti ktorych som si vybrala a ked som sa nedala prehovorit, tak povedali, ze mi zaplatia studium v obore a jeden den v tyzdni, ktory mi oni zaplatia, nebudem pracovat, ale studovat.
A parkovacie miesto zdarma😁
Tym studiom by ma uz boli zlomili, ale zacalo covidove sialenstvo. Pozatvarali skolky, nemali sme nikoho, kto by sa o dieta postaral. Plus sa pozadovalo pracovat v rušku a teda som odmietla oboch a ostala dalsie dva roky s dietatom doma.
Povazujem to za najlepsie zivotne rozhodnutie🙂
Majitelka tej firmy sa potom nechala cez agenturu pocut, ze tym ze som odmietla, som jej strelila facku rovno do tvare, lebo taka ponuka sa zevraj neodmieta.
Takze dieta ma asi dobre ucesalo😁
@vevesh Ty si sa pýtala, kde sa to nesmie. Ja som odpovedala na to. 🤷 Bola som na stáži asi 17 rokov dozadu v Rakúsku. Tam chodila do práce pani s dieťaťom. Malo asi 6 mesiacov? 🤔. Ešte nesedela. Pani sa tvárila, že sa má z jej dcéry post... celé okolie. A zabávať ju. Bolo to univerzitné prostredie. Tam to pôsobilo naozaj rušivo. Ja som tam bola ako externý pracovník + stážistka. Vtedy už dávno po VŠ. Bolo to veľmi neprofesionálne a zle zvládnuté zo strany univerzity. Takže naozaj to nie je vždy ok.
@lienka.7 🤣🤣🤣🤦🤦🤦 ja neviem či necitate poriadne alebo čo...ja som povedala, že ja ho zobrať ani nechcem...iba som sa pýtala, či niekto niekedy na pohovor bral..
Ja som raz išla na pohovor s troma deťmi. Miesto práce je tesne vedľa jedného nákupného centra v Bratislave. Deti som nechala v nakupaku v detskom kutiku, ja som prezula športové topánky za lodičky, namalovla pery, dala parfém a o pár minút som už sedela v reprezentativnych priestoroch na pohovore. Bola to sranda, odporúčam, dodnes mam príjemnú spomienku na to.
@oliolijanka a to o teba firma tak bojovala len podla pohovoru s agenturou? Lebo pokial viem, agentura robi iba predvyber, nepoznam ani jeden pripad ze by sa prijal zamestnanec bez pohovoru priamo vo firme. Je to riskantne, kedze agentura chce iba fee za obsadenie.
@jozko_z_lesa toto nie je úplne korektný argument. Spomína ženu na RD s deťmi na pohovore. Keď bude zamestnaná predpokladá sa,že deti budú v inštitúcii / dotyčná po rodicovskej.
@autor Ked ho zobrat nechces, naco sa na to vobec pytas? Samozrejme, ze nie. To je jasny signal zamestnavatelovi, ze si nevies zariadit starostlivost o dieta. V zasade plati, cim mas viac trhu prace co ponuknut, tym si mozes viac diktovat podmienky a naopak. Ale toto je prilis.
Mne sa paci, ze akonahle tu cloveku napisu, ze je to blbost, vzdy to rychlo hodi na sestru, kamosku a pod. Potom zase pises v 1. osobe....
@belle_vie Presne tak. Vacsinou po agenture su este 2-3 kola priamo s konkretnou firmou. Pohovor s agunturou je len prve sito, nic to neznamena
@belle_vie Nie, to bolo pocas kovidu, tak mozno boli ine pravidla, ako poznas ty. Prve kolo bolo online a potom v druhom sme sa stretli zaruškovane u nich vo firme.
Nemyslim si, ze som bola taka uzasna, skor, ze mali nejaky otvoreny projekt a bolo v tom case tazko najst niekoho kvoli covidu.
A nebol by to signal pre zamestnavatela, ze budes casto chybat v praci, pretoze ti nema kto strazit dieta? Nesla by som s dietatom na pohovor, neurobi to dobry dojem...