Pracovný pohovor

julka828
17. okt 2022

Ahojte bola som 4 roky na materskej. Potrebujem uz nutne pracu kvoli financiam a psychickemu zdraviu. Zajtra ma zavolali na pohovor je to operator kontaktneho centra. Ako byt uspesna ? Ako nejak zaujat? Mam tazku depresiu uz cez dva roky. Liecim sa beriem lieky. Ale ako sa mam spravat na tom pohovore aby ma vzali ? Usmievat sa je pre mna tazke no asi ked im nebudem sympaticka urcite si ma nevyberu nie ?

coco1
17. okt 2022

Ahoj a si si istá, že táto pozícia je pre Teba vhodná? teraz ťa nechcem zneisťovať, to vôbec nie je môj úmysel, ale operátor kontaktného centra iste vieš že je v podstate stále na linke, kde treba byť milý, ukecaný a aj umievavý, komunikatívny. Netvrdím, že nie si, ale neskúsila by si skôr na začiatok niečo "menej hektické" napr. len v kancelárii? s papiermi možno?
Ak predsa chceš skúsiť, stav na prirodzenosť, príjemný prejav, slušnosť.
Držím palce 🙂

boks45
17. okt 2022

@julka828 pozicia operator kontaktneho centra si bude vyzadovat dobre komunikacne zrucnosti,priprav sa na to,ze si budu preverovat najma to ako vies komunikovat,pripadne byt pohotova v odpovedi.

melanta
17. okt 2022

Byť sama sebou. Ak je človek milý, pozitívny, zdravo usmievavý. Z toho pramenia sympatie. Nie z toho, ako človek vyzerá a či má bielu alebo modrú košeľu. Ale čo vyžaruje, či ide z neho milosť, pozitivita, či je komunikatívny.
Ak más depresie a liečiš sa, táto pozícia nebude pre teba. Jeden telefonát za druhým, príjemne komunikovať aj keď klient/zákazník bude nepríjemný. Z môjho pohľadu operátor call centra vyžaduje veľa dávky trpezlivosti a nadhľadu, inak to zamáva aj zdravým človekom.

evkamotka
17. okt 2022

Mna po 5r na materskej v piatok vzali do prace rovno na mieste. Uspechom bola uprimnost, prirodzenost a mala som aj prax v podobnej oblasti.

zanta3
17. okt 2022

Usmievanim dojem neurobis, treba komunikovat, odpovedat, rozvit odpovede, ked tak pytat sa. Predsa toto by bola aj tvoja napln prace, tak uz na pohovore by si ukazala, ze mas taketo zrucnosti.

julka828
autor
17. okt 2022

@coco1 v kancelarii s papiermi som robila dva roky pred materskou to uz sa mi nejak nechce. Chcem skusit nieco ine.

fomelka
17. okt 2022

No, ja osobne si myslím, že ak nie si o danej pozícii úplne vnútorne presvedčená, tak zamestnávateľ to vie vycítiť. Veľakrát to je na tom človeku aj dosť vidno, takže asi by som si ujasnila, či to chcem robiť ani nie.

julka828
autor
17. okt 2022

@fomelka no ja by som velmi chcela tu pracu 🙂

sheila72
18. okt 2022

Klasické otázky na pohovoroch sú - aká je tvoja motivácia (prečo sa uchádzaš o danú pozíciu), aké sú tvoje silné a slabé stránky, kde sa vidíš o pár rokov, aký by bol tvoj prínos na pracovisku, niekedy to bývajú aj kreatívne otázky typu ako sa volajú všetky Disney princezné, kde je treba poriadne obkecávať, čo všetko by si mohla urobiť so spinkami ktoré sú položené na stole, potom rôzne logické úlohy ale to skôr v technických odvetviach. Personalisti väčšinou radia vystupovať ambiciózne, uvoľnene, byť zhovorčivá ale zase nekecať dve na tri. Pointou je nezostať ticho, ak sa nevieš vyjadriť tak to úprimne povedať a dodať že potrebuješ viac času na popremýšľanie prípadne urobenie si štúdie ohľadom danej problematiky. A hlavne nehrať sa na niekoho iného, urobiť dojem je dôležité ale pretvárku dokážu skúsení personalisti často odhaliť. Držím palce

julka828
autor
19. okt 2022

@sheila72 dakujem pekne uz som bola vcera 🙂 boli tam otazky ktore ma prekvapili ale na vsetko som reagovala myslim si ze pohotovo. Nezostala som ticho ani som netrepala bludy

inuzv
19. okt 2022

@julka828 ahoj. držím palce. aké ti dali otázky?

judar
19. okt 2022

@sheila72 to vazne sa niekde pytaju take hovadiny ako napr .ako sa volaju vsetky Disney princezne??? 🤦🤦🤦🤦by ma fakt zaujimalo k comu je niekomu vediet odpoved na takuto doslova hovadinu

julka828
autor
19. okt 2022

@inuzv aky si myslim ze by bol moj prinos keby ma zobrali ? Co si myslim v com som bola prinosom v poslednom zamestnani. Potom este preco som odisla z minuleho zamestania. Potom som mu mala nieco predat. A dalej v com vidim svoju slabu stranku tak som povedala tak sa pytal ako to zmenit :D a tak ale boli mili len som bola nervozna

pikulinka
26. okt 2022

Ahoj , viem že to vyznie divne , ale ja som vždy stavila na podprahové psychologické triky :D
za prvé : čisté a pekné topánky , najlepšie ak más nové a slušné
za druhé : upravené nechty :D ruky sú vec čo si všíma ako prvé , 90 percent ľudí , nehovorím , že más mat manikúru za 50 eur , ale čistota a upravenosť je základ nie len u rúk ! 🙂
Ja som vždy stavila na vizuál a zväčša som uspela na každom pohovore 🙂

Ešte odporúčam aj pevný stisk ruky a príjemne vystupovanie , počúvanie človeka čo s tebou robí pohovor a nie skákať mu do reči .... nehovorím , že sa máš vyškierať od ucha k uchu , ale aspoň sa netváriť nešťastne 🙂

ak chceš robiť v call centre tak komunikácia Ti určite nieje cudzia , takže zmysluplne odpovedať a používať rozvité vety . Ale daj na prvý dojem , ono sa to nezdá , ale vyššie spomenutý výzor spraví svoje .

bublinka1426
26. okt 2022

@julka828 a operator kontaktneho centra je zahul. sleduju kazdu minutu co robis, odpocuvanie hovorov, pomaly diktuju, kedy mozes a kedy nemozes na zachod, lebo sak na linke musi byt stale isty pocet zamestnancov, proste je to tak stresova robota, ze ak sa uprimne liecis na depresie, pre teba nevhodne. ( viem o com pisem)