Dobrý deň.
Čaká ma pracovný pohovor, do jednej firmy, kde viem, že sa zvyknú pýtať otázku : "Kde sa vidíte za 5 rokov?", a ja nad tým dumám, čo je najlepšia odpoveď. Na materskú sa určite nechystám, ale taktiež nemám ambíciu nejako v tej firme šplhať hore, proste rada by som dostala to pracovné miesto a tam si robila, čo je podľa vás taká fajn odpoveď? A druhá otázka, myslím si, že sa budú pýtať aj na dôvod prečo som odišla z predchádzajúceho zamestnania, mne tam vadilo veľa vecí, ktoré sa netýkali až tak náplne práce, ako skôr vedenia atď, prístupu k zamestnancom. Na tomto pohovore nechcem očierňovať bývalého zamestnávateľa, čo mám ale povedať?
Ďakujem za prípadné odpovede.
ja by som povedala, ze v tejto chvili by si sa rada videla presne na tej pozicii, o ktoru sa uchadzas a ze by si tam bola rada spokojna aj o tych 5 rokov
k tomu ex zamestnavatelovi by som len povedala, ze je pre teba dolezity kolektiv, optimalna pracovna atmosfera a akosi si to uz nenachadzala u toho zamestnavatela
@petamich to sú skvelé odpovede, presne také niečo som hľadala, ďakujem krásne, pomohla si mi
a drzim paste! 🤞🏻
Chces ziskat pracovne miesto. Ale preco? Co ta motivuje ziadat o dany job? Co v tej praci chces dosiahnut? Skus sa na to zamerat pri odpovedi, kde sa vidis o pat rokov.
@zmrzlinka2021 pravdupovediac plat a homeoffice a aj nápln práce :D už len to nejako sformulovať
Treba sa zamerat na napln prace a tvoj prinos a hlavne ako sa to odzrkadli o pat rokov.
Dobrý HR sa túto otázku už dávno nepýta
Odpoved:"Na Vašom mieste" :D
Rovnaká otázka skvela:"Ako si predstavujete svoj plat?"...moja odpoveď-co najvyšší.
@autorka ahoj 🙂
1. O 5 rokov sa vidim v stabilnej firme, s velkym mnozstvom nadobudnutych schopnosti, ktore som ziskala svojou pracou na danej pozicii a budem ich vediet zuzitkovat pre firmu co najefektivnejsie.
2. Zatuzila som po zmene a zaujala ma prave vasa ponuka, v ktorej som nasla mnoho svojich zrucnosti.
Povedala by som, že po tejto otázke veru silno uvažujem, že v tejto firme asi nie, pokiaľ neponúkajú pozíciu stavbyvedúceho vzdušných zámkov. Tá otázka je tak nekonečne stupídna, že na ňu normálna odpoveď neexistuje. Žiaden pricetny personalista ju nepoloží.
@vroni nakoniec sa ma to ani nepýtali
@akje klasika niečo o sebe, ako by si sa charakterizovala, mna sa vzhľadom na náplň práce pýtali aj úroveň angličtiny, ci viem niečo o firme, a dali mi jednu otázku, na ktorú som bola maximálne nepripravena a to je, ze co ma v poslednej dobe nahnevalo..., potom s akym typom ľudí fakt nevychádzam a co by som nezniesla na kolektíve, iné mi zatiaľ nenapadá :D
Na takéto otázky sa treba pripraviť?
@amel nakoľko mí na pohovore záležalo, tak áno, snažila som sa byť čo najviac pripravena 🙂
Pridam sem @melanta ...vzdy super poradi k tejto teme 🙂
Áno,len tieto otázky by som zodpovedala pravdivo a spontánne.
Myslím,že prave preto ich položili a povedia o cloveku viac ako 10 pripravenych.Ja,keď robím pohovor,nemám rada naučené odpovede,to vidíš z
formulácie,tonu hlasu.
@petamich ja som presne toto na jednom pohovore povedala a bolo mi to vytknute. Takže nie vsade to berú ok.
@barborachors co ti bolo vytknute?
Na aku poziciu?