Ahojte, sef ma pozval na "pracovny obed" po tom ako som ho ja poziadala o prehodnotenie mojho platu kedze teraz som mala pracovne vyrocie vo firme.
Co sa tyka platenia za obed, chcela by som si to zaplatit sama(je mi blbe ho to nechat platit aj za mna), ale ak bude chciet zaplatit len on mam to nechat tak?
Prvy krat idem na taketo "stretnutie" a nechcem sa strapnit.
dakujem
Ak bude chciet zaplatiť on, nech zaplatí on. Ale ak sa nebude mať k cinu, zaplať si to sama. 🙂 Držím palce, aby Ti zvyšil plat!
Predpokladám že to pôjde z firemných peňazí, takže kľudne by som šéfa nechala zaplatiť 🙂.
@cocolino234 ja som stara skola a nezaplatila by som.
@mikadooo presne tak, pokial ta pozval na “pracovny” obed bude to platit firemnou kreditkou - cize nepozyva sef ale firma
Ano, ja si tiez myslim, ze to pojde na firmu, ale tak zo slusnosti by som sa ponukla, ze si to zaplatim.
Ja by som ho nechala zaplatit, ale nabudúce by som ho pozvala ja. U nás takýto obed nechodí "na firmu"
Moj sef bol taky trapny,ze pozval kolegynu na obed, zaplatil to a potom,ked uz odisla domov sa nam stazoval,ze tiez si radsej mohla na ten obed vybrat nejake menu a nie salat za vyse 10€ 😂🤦🏻♀️ Takze mas roznych sefov🤷♀️
Ja by som ho nechala zaplatiť...je to pracovný obed, pozval. Myslím, že takéto pracovné obedy sa "neodmietaju" a nemala.by som v pláne minút zo svojho, keď výšku platu môžeme prerokovať aj v kancelárii...aj tak mi to príde divné, baviť sa o Tom nad obedom...teda neviem, ešte som to nezažila 🤷
Pracovny obed zacvaka firma.
vacsina firiem si taketo obedy dava do repre nakladov 🙂 neboj sa z jeho penazenky to nepojde, tiez chodim a mojimi ludmi 2x rocne pocas review na obed, zaplatim a dam si to preplatit
kazdopadne by som sa urcite pokusila zaplatit a ak povie nie, tak nie a pekne sa podakuj
Jemine, nebuď blbá. Pracovný obed=za firemné!!!! Jasne ze platí on, predpokladám ze firemnou krrditkou!
@hipuska ano 🙂 my riesime vsetko - spatnu vazbu na firmu, na cloveka, co aktualne riesia, s cim potrebuju pomoct, vzdelavanie, kurzy, ze chce niekto novy telefon alebo laptop alebo co ja viem co a okrem ineho aj riesime zvysenie platu - povie svoju predstavu clovek, ak sa to stretne s tym, co ja som vopred vyjednala tak si rovno povieme, ze ok a ked chce viac ako ja mam kompetenciu, tak to beztak musim riesit vyssie
Ja som robila s kolegom na jednom projekte a mali sme jeho zavŕšenie dotiahnuť a osláviť na pracovnom obede. Šéfka nám hneď povedala, že peniaze na to nemá (štátna organizácia) a budeme si musieť zaplatiť sami 🤦♀️😅
Ja by som to uhrala s tým vytiahnutím peňaženky…
On je sef a aj ta pozval. Aj keby nemal budget od firmy na preplatenie, mal by to zatiahnut on. Ja vzdy platim za svojich ludi, ked ich pozvem na takyto obed/kavu. Pro forma sa natiahni po penazenku, ale nechaj ho kludne zaplatit.
Vlastne som si to rozmyslela. V tomto prípade by som pozývala ja, lebo vlastne iniciatíva ide od teba, on ťa pozval na obed, lebo ty od neho chces. A to hlavne, ak by ten plat naozaj zvýšil 😅
@pragmaticka vôbec to nemusí byť vždy tak. U nás máme na to pravidlá, nemecká organizácia. platil by to buď šéf alebo ja z vlastného. Takže ona bude najlepšie vedieť, ale keď zalozila túto tému, zrejme to nebude na firmu. Ak hej, však už jej on povie.
Pozýva ten co plati, plus ako sefka by som necakala ze zvolam pracovny obed a necham zamestnancov platit.
dakujem za odpovede 🙂 tak obed so sefom mam za sebou, platil cele on, a nie nepojde to na firmu, nebral ani blocek 😅
no a ako to dopadlo s tým platom? dvihli?
@spadnutaslivka to este neviem, nezalezi to len od sefa, ma nad sebou nadriadenych z ktorymi to musi este prekonzultovat..pracujem v medzinarodnej firme, tak preto
myslela som, že to máte na tom obede prejednať 😀
@spadnutaslivka ved to ano, aj tak bolo...len je za tym viac ludi..a stymi najvyššími to uz on musi vyjednat
Tak pozval on, malo by to byt tak, ze to bude i platit.
Ale ak si si nie ista, co od teba on ocakava pri plateni, tak ked pride na platenie, jednoducho siahni do kabelky po penazenku.
Hned uvidis, ci ti povie, ze plati on, alebo ta ju necha vybrat a zaplatit.
Podla toho sa zariadis.