Ahojte,
idem si po radu - nastúpila som do novej práce (kancelária) ale kolektív ma nejako neprijal. Je to stará firma, tí ľudia sú tu 30 a viac rokov, ja som ešte nebola na svete keď oni nastupovali. Nevšímajú si ma, neprihovoria, na moju snahu komunikovať stručne odpovedia a znova sú odmeraní. Niekedy tu sedím aj 7 hodín bez jediného slovka s nimi. Hneď v prvý deň práce ma jedna extra nepríjemná kolegyňa, ktorá ma sotva pozdraví, konfrontovala, že som sliedič a prišla som im rozbiť kolektív a netuší čia som tlačenka... Nie som ničia, normálne bol inzerát na Profesii. Cítim nechuť mi vôbec niečo ukázať z ich práce, aj keď vedúci ma nechal u každého nejaký čas sedieť aby som to navstrebala. Keď sa ponúknem, že pomôžem s niečím tak nič nechcú, že netreba. Niekedy si v kancelárii šuškajú medzi sebou aby som nepočula. Alebo sa vezmú a idú na kávu do inej kancelárie.
Viem, že vedenie firmy chce rušiť nejaké miesta ale zároveň chceli niekoho mladého do kolektívu čo prinesie nové veci. Firma je prestarnutá. Nuž a ja zvažujem či chcem byť v takom ovzduší. Vždy som si s kolegami vychádzala nadmieru, nie som zvyknutá na ignor.
Prostredie vie ovplyvnit celkovy dojem z prace a psychicku pohodu. Na druhej strane - urobila si co si mohla, si mila, pozdravis atd, to ako sa spravaju oni uz neovplyvnis. Do prace chodim pracovat, nie kamaratit sa, tiez som sa poucila, mam podobnu skusenost, cize ak ta inak praca bavi a vyhovuje ti, tak si pust radio, alebo daj sluchatka do usi, odrob si svoje a neries. Nezapajaj sa do intrig, nereagujes na suskanie, nech si robia co chcu, ty si odrob svoju pridelenu pracu. Vzdy sa pozdrav, ked komunikujes, tak bud slusna. Mozno ich to casom prejde. Ak nie, mas skusobnu dobu, tak mozes kedykolvek skoncit. Neviem ako dlho tam zatial pracujes.
@nesmiemzabudnut velke vekove rozdiely nerobia dobrotu, lebo nazorove su inde. Povedz o tom nadriadenemu, ze zvazujes odchod kvoli ich spravaniu. Ja by som si hladala nieco ine
Podľa mňa daj tomu šancu na pár týždňov, keď sa to nezlepší kedykoľvek v skúšobnej dobe môžeš odísť. Aj ty máš právo na psychickú pohodu a zdravé prostredie a keď to nedosiahneš tam, hľadaj inde. Nie je nič horšie, ako chodiť do práce, ktorá ťa nebaví, deprimuje alebo spôsobuje zdravotné problémy. To je neudržateľný stav. A možno napokon zistíš, že sa fakt len báli výpovedí a pochopia, že si úplne neškodná, bežná kolegyňa 🙂 Ja na tvojom mieste by som vydržala aspoň skúšobnú a keď to nepôjde, išla by som inam. Si mladá, možností je veľa...
boja sa... chcú ťa len vyštvať... Nedaj sa...
Ja by som porozprávala vedúcemu aby vedel aký má v práci kolektív....😉
@nesmiemzabudnut ako si tam dlho? Ja som si našla prácu po vs-24r, oproti mne sedela 50r žena za ktorú som prevzala časť práce,tá hneď prvý deň prvu sekundu treskla vecami o stôl,či si ma hľadať novú prácu , keď ju nahradili mnou, nechceli nahradiť len už sa nestíhali potrebovali ďalšieho človeka , ona sa normálne dvihla a išla za.pc pozerat profesiu,a ešte podotkla že ona nových kamarátov nehľadá ... Dusná atmosféra bola rok , ona odišla a ja som tam už 7rokov,zmenili sa ľudia atď ... Ja som o prácu veľmi stala ,snažila som sa toneriesit robiť si čo mám
@nesmiemzabudnut čo ja by som dala za taký kľud 🤷, učím a keď som dve prestávky v triede už počujem na chodbe svoje meno kde som, čo mi je atď ... alebo sa dôjdu vyrozprávať kolegyne a ja nestíham svoje papiere čiže nadčas dve hodiny.....na tvojom mieste sa snažím pýtať čo treba pomôcť, kľudne choď za šéfom, že badaš decentný problém s kolegami, ale pokiaľ si šikovná a nepotrebuješ ich pomoc, úsmev a dobrá nálada zdeptá ich nie oni teba ;) držím palce
@nesmiemzabudnut toto by som ja uz nedala. Zazila som si podobny kolektiv a poviem ti,ze dlhodobo sa to neda vydrzat. Chodit do prace,kde ta neprijali a kam chodis nerada je na psychiku velmi zle.
Ťažko radiť, rob si svoju prácu, nesnaž sa komunikovať, keď nemajú záujem, časom sa to možno zlomí .... si pre nich ohrozenie, keď vedia, že sa má prepúšťať .... Ja som niečo podobné zažila, keď som pred mnohými rokmi nastúpila do štátnej správy - tiež do kancelárie - tiež pôvodný starší kolektív a ešte aj klebety o mne išli, že som nevesta jedného vysoko postaveného vedúceho. A pritom, ja som to fakt nebola. Tiež ma ignorovali a ohovárali, robili si posmešky, možno aj pol roka, myšlienky som mala kadejaké. Nejako som to však prežila a nakoniec, keď zistili, že nie som pre nich hrozba, aj sme sa skamošili. Robila som tam 9 rokov, odišla sama na vlastnú žiadosť, potrebovala som zmenu.