Ahojte. Viete mi poradit? Tento mesiac oktober budem.mat odpracovanych len 168h za mesiac. Mam pracovnu dobu v 3zmennej pravadzke takto: 6-13,14-20 a 8-14 a kazdy 3 vikend. Chcem sa opytat ked som nesplnila za tento mesiac Pracovny fond ako sa mi bude vyplacat vyplata? Budem mat menej zaplatene alebo ako bude vlastne? Dakujem
@petra19972001 u nás v robote môžme byť 10 az 17 hodin v minuse. Ked budu dovolenky, PN ky a budeme zastupovat tak z toho nam to odpocitaju. Vlastne vtedy neurobime akoby nadcas.
@viestta no ja som platena zo zakladneho platu z hodiny nie
V každej firme je to inak. My máme napríklad 4 mesačne saldo, to znamená že počas 4 mesiacov sa mi musia vyrovnať hodiny. Čiže jeden mesiac mozem mať menej a druhý viac hodín. Bez ohľadu na výplatu, tá je taká istá.
@petra19972001 a kde si bola pocas tych hodin, ktore ti chybaju? Mas na tie hodiny paragraf, dovolenku alebo len dohoda s nadriadenym o tom, ze neprides a potom nadrobis? Odporucam skor ako polozis takuto otazku pozriet do zmluvy, do kolektivnej zmluvy, do internych predpisov firmy, pretoze nikto z MK netusi co tam je napisane. Mala by si to vediet ty, pretoze ty mas zmluvu so zamestnavatelom. Ked nevies, niekde sa stala chyba.
@viestta tie hodiny jednoducho nesedia ja zato nemozem ze mi to nevyslo ked robime 7h 5 dni tyzdni a dalai tyzden 6h a 3tyzden 9h a 7h v so a ne🤣🤣 to moja chyba neni ze.mame taky prac. Cas... dost toho ze tam robim 12dni v kuse ked robim vikend a vy este toto poviete ze kde som bola?? Chodte vy robit a skusit ako 12den budete padat na hubu ked ste stale v robote
@petra19972001 ty by si mala poznat svoju pracovnu zmluvu, nie ja. Takze treba zacat u nej
@viestta ja ju poznam ja som len opytal co sa stane tak co akoze?🤣 by som.bola zvedava ako by ste vy citili keby robite 12dni v kuse bez oddychu
@petra19972001 a prečo skáčes do @viestta ? ona nemôže za to, za akých podmienok pracuješ, je to tvoja voľba. A keďže ti chýbajú hodiny, je otázka 'kde si bola' normálna 🤷🏻♀️ ak máš zamestnávateľom takto rozvrhnuté zmeny a nesedia ti, rieš to s ním..
@petra19972001 ked robis 12 dni bez oddychu je to iba a len tvoja chyba, pretoze tvoj zamestnavatel porusuje Zakonnik prace a ty s tym suhlasis a nebranis sa. Ovladas aspon zakladne zalezitosti zo Zakonnika prace? Ovladas povinnosti zamestnavatela voci tebe a tvoja prava? Asi nie
Takze:
- nastuduj si Zakonnik prace
- bran svoje prava
To, ze ty tahas 12 dni v kuse naozaj nie je moja chyba, ale tvoja, lebo sa nevies ucinne branit. To, ze ty nevies ako sa ti zuctuje fond pracovneho casu v aktualnej vyplate tiez nie je moja chyba, ale tvoja. Pytaj sa svojho nadriadeneho, na uctarni, nie na MK, pretoze my nepozname obsah tvojej pracovnej zmluvy. Ten by si mala poznat ty.
@viestta prečo by mal.porusivat ZP? Je to jeho volba ako to nariadi... To.je to že sa niekde niečo človek opyta a už sa splni vlna kritiky🤣😅 vidno že nerobiš a nepoznaš slovo robota a robit pre ludi lebo by ste potom pokapali
@petra19972001 ano, som zamestnana, robim pre ludi, ale viem ake mam prava ako zamestnanec.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
§ 93 Nepretržitý odpočinok v týždni
(1)
Zamestnávateľ je povinný rozvrhnúť pracovný čas tak, aby zamestnanec mal raz za týždeň dva po sebe nasledujúce dni nepretržitého odpočinku, ktoré musia pripadať na sobotu a nedeľu alebo na nedeľu a pondelok.
@viestta no vidiš moj otec robi na letisku 24ku a niekedy aj 4dni tam.je a co teraz🤣🤣🤣
@petra19972001 nič ak chce kľudne tam on aj ty môžte aj spávať a žiť v práci je to vaša vec, @viestta ti iba písala že je to protizákonné a vy máte plné právo sa voči tomu ohradiť, to že to nerobíte to už je vaša vec
Ja ako vedúca som si musela dávať veľký pozor na pracovný fond a rozvrhnutie zmien a toto by bolo u nás neprípustné 😊
@petra19972001 ty nebudeš teda najostrejšia ceruzka v peračníku 🫣
@petra19972001 ja nemam ziadnu povinnost riesit vasu pracovnu dobu, ani tvoju ani tvojho otca. To si musite riesit vy so svojimi zamestnavatelmi. Ked to neriesite, tak asi viete preco.
@viestta nemame preco.my sme spokojni😂😂😂a ked naša veduca robi 24/7 ked nieco potrebujeeme to.tiez porusuje zakonnik prace ked je online ked nieco.potrebujeme.riesit s nou?😂😂😂😂😂😂
@petra19972001 a vies, ze ma to vobec nezaujima? Ked ste spokojni so vsetkym, nechapem preco si zakladala debatu... Vsak vsetko je v najsamlepsom poriadku
@petra19972001 mas hodinovu mzdu? Ak ano, tak dostanes zaplatene odpracovane hodiny.