Pracovné agentúry

8. dec 2023

Ahojte priatel sa vracia na Slovensko pracovat z Nemecka a ako si hlada prácu tak ma samé zlé skusenosti s pracovnymi agenturami ani zmluvu nedostal tak sa nato vykasle prosim vas, ktore agentury su v pohode ? Alebo vsetky klamu nejakym sposobom ? Zivotopis mu posielam cez profesiu oni sa ozvu naklamu a ked tam clovek pride nic z toho poznate doverne agentury pripadne ktorym sa vyhnut prosim vas ?

rikarika
8. dec 2023

Treba sa zamestnat priamo u zamestnavatela, nie u agentury a uz vobec nie fakturovat agenture za klasicky pracovny pomer. Pracovne agentury na chudakoch velmi dobre zarabaju.

autor
8. dec 2023

@rikarika no ale to je ten problem ze ako sa zamestnat priamo ako kmenovy zamestnanec vies ked aj povedia ze neprijimaju

ave_eva
8. dec 2023

Napríklad ja pracujem v agentúre, a my posúvame ľudí priamo do kmeňového stavu.

rikarika
8. dec 2023

Treba posielat zivotopisy, profesia je plna ponuk. Chce to chvilu aj cas. Drzim palce.

autor
8. dec 2023

@rikarika ano posielam zivotopisy cez profesiu ale tam taktiez same agentury

rikarika
8. dec 2023

Urcite je na profesii mnoho inzeratov aj priamo od zamestnavatelov. Aj my uverejnujeme casto, sledujem profesiu takmer denne. Posielaj zivotopisy.

mima172
8. dec 2023

Pracovala som v personálnej agentúre. Je rozdiel agentúra a agentúra. Niektoré sú len sprostredkovateľ, tj uchádzač pracuje priamo na zmluvu s klientom a s agentúrou ma len sprostredkovateľskú zmluvu = ideálny prípad. Potom sú a agentúry, kde sa pracuje priamo pre nich a oni ľudí len "dodávajú" firmám = tomu by som sa vyhla.
Prvej možnosti by som sa nebála, keďže tam vzťah s agentúrou v podstate končí sprostredkovaním práce (agentúra je spravidla vyplatená klientom), druhej možnosti by som sa vyhla oblúkom (klient agentúre posiela peniaze a z tých je platený zamestnanec, tj agentúra si môže uchmatnúť z peňazí a tak to aj robí).

autor
8. dec 2023

@mima172 v poriadku a toto ako viem zistit predpokladam ze neposkytnu taketo info hned cez telefon

mima172
9. dec 2023

Autorka: seriózna agentúra nebude klamať, treba len položiť priamu a jasnú otázku.

alex_13
6. feb 2024

Ja mám dobru skusenost s pracuj a uzivaj. Zmluvu mám priamo so zamestnávateľom v Nemecku a pani z agentury je veľmi ochotna pomoct s cim treba. Len treba vedieť po nemecky aspoň základy

domi235
2. aug 2024

@ave_eva este stale pracujes pre agenturu ? A do akej krajiny posielate ludi?