Pracovná zmluva na určitú dobu

24. nov 2022

Zdravím, mam v práci zmluvu na určitú dobu jeden rok. Počítám nejako s tym, že mi ju budú chcieť predlžovať. Dajte mi nejaké rady ako mám šéfke oznámiť, že budem chciet skoncit vtedy ako mi skončí pracovná zmluva.
Niesom v tej praci spokojná predstavujem si inu prácu.

janai1
24. nov 2022

Dobrý deň, ďakujem za ponuku ale zmluvu predlžovať nechcem.

nelca84
24. nov 2022

"nemam zaujem o predlzenie zmluvy / novu zmluvu" ???? co ine by si jej chcela oznamovat?

alenah31
24. nov 2022

nemusíš oznamovať nijako. Skrátka nasledujúci deň po dni kedy máš uvedený koniec PP v PZ skrátka neprídeš do práce - už predsa nebudeš zamestnanec. Ak ti budú chcieť dať podpísať dodatok - povieš, že nepodpíšeš - chceš PP skončiť tak ako bolo dohodnuté.

autor
24. nov 2022

@alenah31dakujem
práveže takto to nechcem, viem ze by som to tak mohla podla zákona urobiť. Skôr chcem aby vedela v predstihu, že proste ak ta zmluva skončí nebudem pokračovat, nech si vie nájsť na to miesto ineho, nech vie ze do rozpisu ktorý robí na celý mesiac ma uz nemôže napísať.

autor
24. nov 2022

Neviete kedy sa ten dodatok/ predlzenie zmluvy ma zamestnancom oznamovat? V akom predstihu?

maranco
24. nov 2022

Predstav si že tam chceš ostať, snáď ti zamestnávateľ dá dopredu vedieť, že s tebou počítajú a uzavrú novú zmluvu. Tak vtedy im to povieš.
Keď ta chcú nechať v neistote a oznámiť pár dní predtým či si ťa nechajú alebo nie, tiež by som to povedal len vtedy aby sa naučili slušnosti.
Počítala si, že končíš tak ako máš na zmluve tak si sa zariadila po svojom.
Ste mi mali dať vedieť skôr, ja som si už našla novú prácu.

nelca84
24. nov 2022

kedze to nechces riesit systemom, neoznamim, nepridem, tak asi sama najlepsie vies kedy oznamit, aby ta nenapisala do sluzieb na novy mesiac, prip. si stihli najst za teba nahradu. My to nemame odkial vediet.

alenah31
24. nov 2022

Však jej to oznám písomne aj teraz. Inak aspoň 3 dni vopred by si mal byť ako zamestnanec informovaný o predĺžení - dodatok musí byť podpísaný kľudne aj v ten deň odkedy je zmluva predĺžená, ALE ešte pred nástupom na smenu - inak min. deň vopred. Niekde sa dodatok nepíše - ak zamestnanec nasledujúci deň po tom ako mu skončil PP na dobu určitú príde do práce s vedomím zamestnávateľ - automaticky sa jeho PP mení z "doby určitej" na "dobu neurčitú".

maranco
24. nov 2022

Alebo sa spýtaj vedúcej či počítajú s tebou, aj budúci rok. Ak áno tak jej to vtedy povieš.

autor
24. nov 2022

Ďakujem, skôr som mala na mysli aké slová použít ked to budem riešiť, aby to nebolo až tak nepríjemné pre šéfku, i keď aj tak asi bude..... len to chcem zdôvodniť a neviem ako. Neprist " len tak " lebo by som už nebola zamestnanec, aj tak by som sa tam musela ukázať, keďže musim vratit nejaké pracovné veci.

autor
24. nov 2022

@maranco dakujem dobrý nápad.