Ahojte maminy, mam na vas taku otazku, som zamestnana na dobu urcite, ktora mi konci 30.6.2012 a 25.6.2012 mam nastupit na matersku dovolenku, od februara som PN na rizikovom. A vcera mi volal veduci, ze sa chce so mnou porozpravat ohladne vypovede... Preto sa chcem spytat, mozu mi dat teraz vypoved? Nie som nahodou v ochrannej lehote a vypoved alebo resp. ukoncenie pracovneho pomeru mi nemozu dat?! Skuste mi prosim poradit, ze co mam robit, lebo viem, ze po materskej sa tam uz aj tak vratit nechcem, lebo s muzom rozbiehame firmu, ktora je na mna pisana.. len manzel husti do mna, ze nech sa neopovazim podpisat vypoved, lebo vraj by robili protizakonne... Dakujem za odpovede...
@anjelicek26 jasne, ja tam pojdem, len ide o to, ze ci sa mam dat prehovorit a podpisat tu vypoved, alebo radsej nie...
@fate_girl - isteze nepodpisuj nic z datumom skorsim, ako je tvoj nastup na matersku. Tebe pracovna zmluva konci normalne vyprsanim datumu, ku ktoremu bola vystavena, jedine, ze by sa automaticky predlzila tym, ze uz dva razy predlzena bola... Ale podla mna si robis zbytocne starosti, toto by mal byt normalny rozhovor, kedze ti zmluva konci..
@anjelicek26 vlastne teraz by mi ju predlzili uz 3 krat, a tym, ze som na PN do 25.6 a vlastne vten isty den 25.6 mam nastup na matersku... takze podla teba radsej zatial nic nepodpisvat, lebo on mi to tak povedal, ze oni ma nebudu evidovat zbytocne 3 roky, ked vedia, ze sa mi rozbieha firma a predpokladaju, ze sa uz tam nevratim...
@fate_girl - jaaaaaj tak tam bude pes zakopany... po dvoch predlzeniach mas totiz zmluvu na dobu neurcitu uz automaticky 😅 Takze rozhodne nic nic nic nepodpisovat.
Mne je jasne, ze plany su take a take ALE to, ze sa tam nevratis je len predpoklad, miesto ti budu drzat aj 6 rokov, keby das dve materske po sebe 😀 Nechaj si to ako istotu, podnikanie moze vypalit tak aj onak... tebe moze byt suma fuk, ze ti miesto drzia....
@anjelicek26 dakujem za odpoved 🙂 tak urcite nic podpisovat nebudem a nenecham sa ani na nic ukecat.... dakujem 🙂
ak máš zmluvu na dobu určitú, končí ti dňom dohodnutým v zmluve i keď budeš v tom období na materskej alebo rodičáku. Mne poslali keď mala malá necelé 4 mesiace poslali mi z práce len oznámenie, že pracovný pomer bol ukončený, kďže uplynula doba na ktorú bol uzatvorený. Keď odchádzaš na materskú pár dní pred ukončením pracovného pomeru nemajú ti vlastne ani čo dať podpísať. Nastúpiš na materskú, dňa 30.06.2012 bude ukončený pracovný pomer a tým to hasne. Pre teba z toho vyplýva, že tým pádom sa ti materská dovolenka pre účely nároku na dávku v nezamestnanosti nezapočítava, takže ak sa po ukončená materskej nezamestnáš, nebudeš mať nárok ani na podporu /dávku v nezamestnanosti/.
súhlasím s dkb a szdan,
ty si v ochrannej dobe pred výpovedou zo strany zamestnávatela, ak si oznámila tehotenstvo podla Zákonníka práce. Ak ale skončí pracovný pomer dohodnutou dobou, tak tam nejde o ukončenie prac.pomeru výpovedou, ale uplynutím doby a takto ukončiť pracovný pomer možno aj počas pn, tehotenstva, md či rd. Tj. treba rozlišovať medzi rôznymi spôsobmi ukončenia prac.pomeru. Výpoved nerovná sa ukončenie prac.pomeru, aj ked sa to velakrát mylne používa.
ahoj, ono je to tak, ze ak mas dobu urcitu, tak pracovny pomer sa konci dohodnutym dnom, ktory je v zmluve. takze mas iba moznost taku, ze ti zmluvu predlzia alebo ti iba oznamia, ze koncis, nemusis na skoncenie nic podpisovat. ukoncenie je automaticky uplynutim dnom dohodnotom v pracovnej zmluve. vynimkou je iba to, ak by si po tomto datume nastupila do prace a odpracovala aspon jeden den, vtedy sa stane automaticky doba neurcita, inak je dohodnutym dnom koniec. zakon iba zakazuje, dat vypoved pocas pn alebo materskej ale ak je tam doba urcita, tento pracovny pomer konci ci si na pn alebo materskej.
Ešte tolko, že ak netrvá pracpomer počas poberania materského, tak treba si podať prihlášku na soc.poistovnu skôr ako dnom ukončenia poberania materského. Teda ak netrvá prac.pomer pred nástpom na md, tak treba dať prihlášku do 45dní po pôrode, aby so bola dôch.poistená štátom odo dna pôrodu. Ak skončí pp neskôr, tak treba dať prihlášku najneskôr den po ukočení pp.
a aj na zdr.poistonvu treba zájsť a vybaviť.
ahojte mám pracovný pomer na dobu určitu-počas zastupovania na MD.
3.8 nastupujem na materskú dovolenku a bude to i den ukončenia pracovného pomeru.
Mám sa nahlásiť na úrade práce? Matreská mi pôjde od zamestnávatela?
a ešte si platím DNP.
Ak by som sa nikde nenahlásila tak čo by sa stalo?
ahojte žienky,ja mam takuto dilemu.pracujem na dobu určitu počas zastupovania dlhodobo Pn pracujem od 1.4.2014 nastup na MD mam 12.7.2015. zamestnavatelovi chcem oznámit tehotenstvo teraz v decembri kedže nemožem vykonavať nočne smeny.chcem sa opýtat budem mať matersku?plati pre mna ochranna doba?
Dobry den
31.3.15 my konci prac.zmluva a cca pred skoncenim zmluvy idem na matersku .Viem ze my znluvu nepredlzia tak kedy sa ma hlasit na urade prace?
keď ti skončí materská, alebo tesne predtým, potom začne plynúť rodičovská a rodičovský príspevok vypláca úrad práce
@fate_girl - isteze by to bolo protizakonne podpisat teraz nieco, pekne to nechaj plynut... ale mozno sa sef chce porozpravat o normalnom ukonceni toho 30.6., ved aj to by bol normalny postup, nie? Ak si dlhodobo pn,, tak ta uz dlho nevidel, teraz pojdes na matersku a do zamestnania sa uz nevratis po materskej... takze ten rozhovor je slusnost.