Pracovná zmluva cez Manpower

21. dec 2024

Ahojte,
Mate niekto skusenost s pracovnou zmluvou cez agenturu Manpower?
Nejde o poziciu, na ktoru oni iba hladaju kandidata ale aj kandidata zamestnavaju pre 3. stranu
Poprosim reagovat iba tych, ktori maju s tamto osobne skusenosti.
Dakujem moc

mogaa
21. dec 2024

Ja som cez nich robila re Amazon....normálne vyplatili čo bolo v zmluve

autor
21. dec 2024

@mogaa
Rozumiem, ze vyplatit musia, co je v zmluve.
Skor ma zaujima to, ze ci potom mas interne benefity tej danej spolocnosti alebo nie kedze si vlastne zamestnanec Manp.
Taktiez, ci je tam znluva vzdy iba na 1 rok.

mogaa
21. dec 2024

ono záleží akú zmluvu má daný zamestnávateľ s Manpowerom...v Amazone platili benefity aj pre kmeňových zamestnancov a aj pre agentúrnych....treba si vždy pozrieť pracovnú zmluvu ako je spísaná.....

basulaak
21. dec 2024

Ja som zacinala cez manpower. Vacsina benefitov bola rovnaka. Po kratkom case som sa z contractora stala kmenovym zamestnancom. Na tu kratku chvilu to bolo ok, asi rok cca.

autor
21. dec 2024

@basulaak rozumiem. A co potom dlzka pracovneho pomeru - pocita sa ti aj ten rok v Manpower ku rokom u daneho zamestnavatela alebo to je samostatne pocitane?

autor
21. dec 2024

@mogaa to urcite ano. Mne da moc nepaci ze manpower ma vobec nekontaktovalo ani nic v pripade pohovorov, vsetko sa riesilo priamo s tou danou firmou a zrazu mam byt akokeby ich zamestnanec - nezdaju sa mi velmi profesionalni

pieksamaki
21. dec 2024

Ja som si našla pracu sama....a musela som akceptovať man power...vtedy to zevrsj tak bolo dané zákonom....neriešila som to akosi......a dnes už nemám čas ani zmluvu riesit....hlavne ze je prijem.....ale to neznamená ze je to správne.....
Tym chcem povedať ze co ti je priorita, výška platu, benefity , dĺžka kontraktu....atd

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. dec 2024

@thunderdome tomu rozumiem. Otazka bola ina ohladom zapoctov rokov
Kazdopadne zatial sa mi nepozdava ich styl komuniakcie a neprofesionalita tak uvidim

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tiika
22. dec 2024

Na rovnaké benefity nemáš zo zákona nárok, je to skratka iný zamestnávateľ, ina firma, ale môžeš ich na zaklade niečoho iného dostať.
Započítajú sa ti roky v Manpower a zvlášť sa budú počítať roky inde, keďže nepôjde o prechod práv a povinnosti na iného zamestnávateľa, ako napr. pri zrušení firmy a nástupe inej, kedy zamestnanci prechádzajú pod inú spoločnosť.

melanta
22. dec 2024

Manpower je seriózna agentúra, na 100%. Ak sa ti ich správanie nezdá seriózne, vyvediem ťa z omylu. Ak Manpower zamestná človeka pre inú firmu, tak nie preto, že to tak chce Manpower. Ale preto, že to tak chce tá firma, v ktorej budeš fyzicky pracovať. Ak ti niekde nedajú benefity ako kmeňovým zamestnancom, tak nie preto, že sa tak rozhodol Manpower, ale že sa tak rozhodla spoločnosť, v ktorej by si fyzicky pracovala. Či sa ti do zápočtu bude počítať aj čas, kedy si pre danú spoločnosť robila cez Manpower, nie je rozhodnutie Manpower, ale danej spoločnosti. Manpower robí servis danej spoločnosti. Ak sa ti niečo na danej ponuke nepozdáva, nie je to rozhodnutím Manpower ale danej spoločnosti.

motolica
22. dec 2024

Je to bežná prax , my sme mali dlhé roky manpower ako agentúru ,ktorá nám obsadzovala pozície do výroby ,samozrejme okrem toho aj iné personálky....v skratke oni nájdu kandidáta,ale užívateľský zamestnávateľ si ho vyberá a prideľuje prácu , s agentúrou sa riešia len papierovačky ak to mám úplne že na rovinu povedať.
Dôležité je,že agentúrny zamestnanec MUSÍ mať porovnateľné podmienky ako kmeňový zamestnanec podľa zákona....či je to však realita vo všetkých firmách to neviem , u nás to je samozrejmosť.

autor
22. dec 2024

@melanta to co pises tomu rozumiem. Nejdem pracovat do vyrovy ale ide o vysoko kvalifikovanu poziciu. Moze byt ze mas dobre skusenosti s touto agenturou, ja pisem, ze ich pristup doteraz je mizivy a obavam sa ze mat zmluvu cez nich bude nie to najlepsie riesenie

melanta
22. dec 2024

Mám s nimi dlhoročné skúsenosti. Je to top agentúra. Mám roky praxe ako vrcholový manažér a headhunter. Ako headhunter riešim primárne manažérske pozície. Ak sa v tvojom prípade bavíme o vysoko kvalifikovanej pozícií, o to viac stojím za svojím názorom. Spoločnosť, ktorá si vysoko kvalifikovaného človeka nechce rovno zamestnať priamo, ale ide využiť agentúru, je za mňa na uváženie. Nie Manpower, ale spoločnosť, ktorá daného človeka hľadá. Manpower sa iba riadi tým, čo si daná spoločnosť od nich objednala. Takže otázka za mňa nie je či sa zamestnať cez Manpower, ale či chcieť ísť robiť pre spoločnosť, ktorá danú pozíciu rieši.

melanta
22. dec 2024

Ale aby som aj poradila niečo konkrétne - oslov danú spoločnosť, že máš pre nich záujem pracovať, ale priamo. Že môžu využiť zákonné možnosti ako skúšobná doba a doba určitá, preto nevidíš dôvod riešiť vašu spoluprácu cez agentúru. Ak sú seriózni, nemajú dôvod odmietnuť. Navyše ušetria, keďže nebudú musieť platiť provízie agentúre.

autor
22. dec 2024

@melanta
@melanta nejde o danu spolocnost (ta je Ok). Z manpoweru mi odkomunikováli inu piziciu na ktoru ma realne odpirucili a dozvedela spm sa to az na pohovore. Mzda je tam polovicna a to som zistila az po dalsom kole. Nikto mi to neodkomunikoval z manpoweru - aj pohovor aj vsetko islo uz priamo cez spolocnost.

melanta
22. dec 2024

Toto je opäť chyba spoločnosti a nie Manpoweru. A žiaľ bežný postup spoločností, ktoré riešia ľudí cez agentúry a nie na priamo. Na jednom sa dohodnú s agentúrou a iné robia potom s kandidátmi. Bežná vec. Jeden z dôvodov, prečo sa ako headhunter vyhýbam slovenským klientom. Čiže za mňa len ďalší dôkaz, že daná spoločnosť je za mňa otázna. Ak by bola ok, tak by vysoko kvalifikovaného človeka nechcela zamestnať cez agentúru. Píšem to ako človek s dlhoročnými skúsenosťami s recruitungom, ale máš nárok nenechať si poradiť a zariadiť sa podľa seba. Navrhni spoločnosti to, čo píšem v príspevku o 11:23. Podľa reakcie zistíš, či sú alebo nie sú ok.

autor
22. dec 2024

@melanta nie je to ziadna pofiderna spolocnost ale je to spolocnost na medzinarodnej urovni. A nie ziaden americky korporat.
Neviem, skor mam zmiesane pocity z manpoweru - anilen mi nedali vediet, ze ma spolocnost vybrala a ze ma budu kontaktovat na pohovor. Uplne nulova komunikacia. Na pohovore som zistioa ze pozicia je ina - resp popis pozicie bol spravy ina nahor iny. A ked mi poslali oficialne popis tak mzda polovicna ako ta na ktoru som sa povodne hlasila. Manpower sa stale k nicomu nevyjadril - dokonca boli v kopii emailu a anilen neodpovedali

melanta
22. dec 2024

Myslím, že tu radiť je zbytočné. Vôbec nechápeš, čo píšem, ideš si svoje. Ak máš aspoň priemernú inteligenciu, urobíš ako radím. Oslovíš firmy, aby ťa prijali priamo. Podľa toho zistíš, kto tu nie je ok.

melanta
22. dec 2024

A k tomu, že ide o spoločnosť na medzinárodnej úrovni - ak má slovenské vedenie, slovenských vedúcich pracovníkov, tak je to medzinárodná spoločnosť so slovenskou úrovňou. A preto máš takúto skúsenosť.

autor
22. dec 2024

@melanta prepac ale nevies vobec o co ide. Nie je tam ziadne slovenske vedenie. Co by som praveze povedal ze je na skodu veci. Mam skusenosti so slovenskymi CEO a teda su urcite zorganizovanejsi ako ine narodnosti …

katkaseiner
29. dec 2024

cez manpower som isla pred vela rokmi na pohovor a vsetko bolo ok. Zmluvu som dostala od firmy . Toto mi pride ako chyba ktoru spravil manpower, urcite by som ich kontaktovala a dopytovala sa na aku pracu ma dohodili, kedze financne su to nizsie naroky a o to zaujem nemam, ale odstúpiť z pohovoru by bolo maximálne neprofesionalne.

autor
29. dec 2024

@katkaseiner chyba to nie urcite. Su pozicie kde ta nikdy nezamestnanju napriamo v spolocnosti, mozno po 10 rokoch az

katkaseiner
29. dec 2024

ja nehovorim o zmluve cez manpower, ale chybe o praci na ktorej pohovor ta poslali

dancingqueen321
30. dec 2024

Ja som zazila podobnu situaciu, 1. Kolo pohovoru s personalkou (adecco), 2. a 3. kolo so zamestnavatelom. Nakoniec mi volali z adecco, ze by mi z danej firmy radi dali ponuku… a tam to zacalo… pytala som sa na typ zmluvy ci na neurcito ci na rok a nakoniec typek vypotil, ze cez nich to bude (pocas 3 kol vyberka nic o tom, ze budem len nejaky contingent worker a nie kmenovy zamestnanec..), odovodnili to tym, ze firma je zahranicna a ze oni priamo by nevedeli dat prac zmluvu ze preco cez adecco… plat pocas pohovoru prezentovany range, pri davani ponuky konkretna suma, po tyzdni natahovania ponuka o 600 eur nizsia s odovodnenim, ze manazerka nevedela ze bude musiet platit superhrubu mzdu… to uz je aky amaterizmus, ked ani personalka neriesi, ze ponukany plat nie je salary ale CTC/budget. Aj 100% HO slubovali a ked som pytala navrh zmluvy tak radsej ani nic neposielali a na moju naslednu otazku, ci bude zmluvne teda miesto vykonu prace moja domaca adresa som sa dozvedela, ze miesto vykonu prace je vlastne konkretny office… dalej benefity - dava ponuku a o benefitoch nic okrem gastracov, aj to nebol schopny povedat ich vysku zas ked som sa pytala, ani ci plati nieco z 45% nad ramec zakona.. no cele take nejake, ani sme sa nakoniec nedohodli, nemala som z toho dobry pocit a hlavne som im vytkla, ze cely cas 3vyberka ze hladaju pre nich zamestnanca a ziadna informacia, ze hladaju kratkodobeho zamestnanca. Ja som o tento typ zamestnania nemala zaujem. Ked uz niekde odmakam 2 roky, tak aspon nech mam rekreacny a nie druhu skusobnu lehotu namiesto toho

melanta
30. dec 2024

Autorka, je úplne jedno, aké vedenie tam je. Vravím, že je to chyba zamestnávateľa, nie Manpower. Tvoj argument, že sú firmy, kde ťa na priamo nezamestnajú alebo možno po 10 rokoch, je blud. Ak niekto zamestnáva cez agentúry aj kvalifikované pozície, tak len proste chce mať možnosť ľahko sa zbavovať ľudí. To je jediný dôvod, žiadny iný. Ja mám dlhoročnú prax s headhuntingom, viem o čom píšem, ty evidentne nie.

autor
30. dec 2024

@melanta neviem s akym headhuntingom mas skusenost. Vies akym sposobom sa hiruje napriklas v bruseli do kazdej jednej eu institucie?