Ahojte,chcela by som sa poradit,od maja su zrušene dohody,moj zamestnavateľ mi chce dat pracovnu zmluvu ale s tym ze nebudem mat nárok na žiadnu dovolenku ani paragraf ale bude odvadzat zamna všetke odvody,stretli ste sa už s takou zmluvou?bude platná?za kazde info a radu dakujem.
No ani ja ☹
nie
No ak nie je totálny de*il, tak do zmluvy si to dať nedovolí. To by pohorel na plnej čiare,taká zmluva by bola neplatná. Nemôže ísť pod rámec Zákonníka práce. "Pekné" od neho je, že Ťa na to upozornil a dovolenku a paragraf Ti v skutočnosti neuzná, dvakrát nepoviem, že ani lístky Ti nedá a nechcem vedieť, čo by bolo s PN. A predstavuje si to tak, že budeš makať bez prestávky celý rok? A Ty s tým chceš súhlasiť? Viem ako je to dnes s robotou, ale porozmýšľaj, či to stojí zato.
Nestretla, buď plati všetko čo k pracovnej zmluve patrí alebo nič. Nárok na dovolenku a paragrafy je priamo v zakone, on to zrušiť nemôže. A pokiaľ viem dohoda nie je zrušená, iba obmedzená popri evidencii na úrade práce. Nie?
@22tinka11 či bude platná? nad týmto by som sa vôbec nezamýšľala, to akože ty budeš makať len za odvody a minimálku, hej?? Na dovolenku aj ošetrenie u lekára máš zo zákona nárok, dokonca je povinný ti umožniť čerpať dovolenku 2 týždne vkuse... nevyčerpanú dovolenku je povinný ti preplatiť... takže pokiaľ si ochotná makať nonstop, tak ho na toto upozorni, že ok, dovolenku si čerpať nebudeš, ale tým pádom je povinný ti ju preplatiť... a pokiaľ by toto uviedol do zmluvy, tak moja kroky by smerovali rovno na inšpektorát práce...
@sissy27 iba ta opravím, dovolenka sa musí čerpať, prepláca sa iba pri ukončení pp. zamestnávateľ určí termíny a dovolenka sa čerpá. Prepláca sa iba dv nad 20 dní o rok neskôr. Inak prepadne.
http://www.mzdovecentrum.sk/priklad-z-praxe/pre...
@22tinka11 moze ti dať napr výhodnejšiu dohodu na viac hodín, vyššiu sumu alebo pracovnu zmluvu na nižší úväzok (aj dv a paragrafy budú v nižších hodinách). Z úradu sa odhlásiť.
@simca06022011 ano, viem, napísala som to tak úplne zjednodušene 🙂 každopádne pracovať bez nároku na dovolenku je neprípustné.
Baby on mi vysvetloval nieco ze je neaky projekt do 29rokov do ktoreho zapadam a nieco ze bude zamna odvadzat niekolko percent menej ci co,zatial mi zmluvu nedal,urcite ju prestudujem....je smutne ako ty ponikatelia sukromnici spekuluju...
Ustava ti garantuje dovolenku, osetrovanie aj osetrenie clena rodiny. Zamestnavatel nie je nad ustavou. Nepodpisuk,narobis si riadne problemy,o kt.by som ti vedela rozpravat. Ak chces,porad sa s odborami pripadne oslov pravnika.
@22tinka11 Mysli toto-teba odrbkat a este skasnut peniaze.
http://www.upsvar.sk/sluzby-zamestnanosti/nastr...
@22tinka11 je to smutne a je mi z toho maximalne zle. Na paragrafy a na dovolenku mas narok zo zakona, to bez debaty. Dobre si precitaj aku zmluvu mas podpisat. To co chce z teba spravit otroka?
Baby ja si myslim ze narocky mi povedal ze mi neplatia dovolenky ani paragrafi aby mi to nemusel preplacat a kedze mam dcerku a obcas sa mi stane ze musim ist s nou do doktora tak jednoducho mi ten den nezaplati...
@22tinka11 ma smolu. Tak to na sr nefunguje
@majusqa77 pokial ide o viac ako 1 smenovu prevadzku. Ak je 1 smenova, narok na osetrenie nezanika,iba zamestnavatel da navrh ze v ramci osobneho volna. Ak vsak ide o ocr, jednoznacne hocikedy. Dieta si nevyberie kedy ty mas volno.
@marlenka222 vela lekarov robi aj poobede ;)
@evittam jasne, ono toto je strasne diskutabilne cele...
*mne
takúto hlúposť som ešte nepočula.