Pracovná zmluva a úrad práce

thunderdome
25. okt 2024

Dobrý deň. Prosím vás velice pekne krásne, povedzte na toto volačo. Som evidovaný na úrad práce (minulý týždeň ma vyhodili z práce) a vraj nedostatok pracovnej sily, a vyhadzaje sa jedna radosť. Takže prosím pekne som na tom úrade práce, kde mi povedali, že minimálne deň pred tým, ako nastúpim do zamestnania, musím doniesť pracovnú zmluvu. Lenže, dnes doobeda, sa mi ozvala agentúra, ide o nepretržitú prevádzku takže víkend nehrá žiadnu rolu, a už zajtra mám nastúpiť na rannú. Zmluvu mi dali teraz pred ani nie hodinou a úrad práce je len do 12:00 dnes, čo som už nestíhal. Viem to tam zobrať pondelok, avšak ja už od soboty som v pracovnom pomere a už budem mať odpracované 2 dni. Čo som mal povedať že ja nastúpim až od utorka kvôli povinnosti na úrade práce? Keď ja potrebujem čím skôr zarábať? Akože nonsens ludia. Tie úrady nás zničia. Ja čo sa snažím stále ísť pracovať budem za zlého, a kadejaké socky čo tam sú 10 rokov budú za dobrých.

aliziana
25. okt 2024

@thunderdome čo tak poslať im ju mailom?

abby11
25. okt 2024

@thunderdome Nemusíš osobne, zmluvu pošli svojmu referentovi mailom. Akceptujú to.

cinamood_
25. okt 2024

Hlavne sa ukludni. Zmluvu posli emailom a v pondelok si tam zavolaj aby si si bol 100% isty 🙂

doriiis
25. okt 2024

Zase niekto robí škandál z niečoho,čo škandálom ani nie je.🙄
Pani úradníčky ťa vôbec nezozeru,keď to tam zoberieš v pondelok alebo pošleš prefotene napr.dnes večer mailom.
Pred tým jak nabudúce začneš pindat a sťažovať sa,tak rozmýšľaj,pouzi Google,zdvihni telefón,zavolaj a opýtaj sa.

bozenas
25. okt 2024

Deň pred nástupom platí pre prácu na dohodu. Ak sa jedná o normálny pracovný pomer, je na to 8 kalendárnych dní.

opica_skorica
25. okt 2024

@bozenas presne. Autor otazky ma 8 dni na odovzdanie zmluvy na urad.

To co tu pise, ze den vopred, je iba pri dohodaroch.

martinkatinka
25. okt 2024

@bozenas
@opica_skorica
Tak mozno ma fakt iba dohodu, nie pracovnu zmluvu.

katka2602
25. okt 2024

Po prvé sa najskôr poriadne rozpamätaj čo Ti pani úradníčka povedala. Deň pred máš doniesť DOHODU. Ty píšeš o pracovnej zmluve, tj. ideš na TPP a vtedy nemusíš na úrad ani ísť a stačí PZ poslať mailom. Ale ak sa náhodou jedna o dohodu tak ju tak isto pošli mailom. Tvoja povinnosť je doručiť ju deň vopred úradu, doručiť znamená poslať aj mailom. Čiže ju teraz pekne pošli, úrad síce je do 12:00 ale pracovná doba je dlhšie čiže si to pani úradníčka prečíta.

opica_skorica
25. okt 2024

@martinkatinka mozno, ale viac krat spomina “pracovnu zmluvu”.
A keby to bola nahodou dohoda, nech ju posle TERAZ emailom a hotovo.

kitycat
25. okt 2024

S tvojim psychickym rozpolozenim je kludne mozne, ze ta za ten vikend aj vyhodia lebo ty si vobec neveris, si rad obetou...

Vyberas si aj trochu z tych pracovnych ponuk alebo ides vsade s tym, ze ta vyhodia lebo je to jednoduche

thunderdome
autor
25. okt 2024

@aliziana to som aj urobil.

@abby11 nevedel som či také akceptujú.

@cinamood_ ja som strašne panikársky typ. Ja keď mám zrazu nečaknú situáciu, spanikárim a začnem zmätkovať.

@doriiis platí odpoveď vyššie. Proste povaha.

@bozenas ja som bol v tom že je to dohoda, lebo v agentúre bola reč o brigáde. Až neskôr som zbadal že to he zmluva.

@kitycat ja nemám čas vyberať, rodina ma stále naháňa robiť, ja som večne bez peňazí tak musím čo najskôr zarábať. A jak vravia vyššie ja mám nejaké psychické problémy a hlavne preto ma vyhadzujú stále. Tak mne nič iné nezostáva ako dokolečka zas niekam nastúpiť, zas ma vyrazia, zas nastúpiť. Nemôžem si dovoliť byť mesiac dva na úrade práce a byť bez príjmu. Musím platiť.

thunderdome
autor
25. okt 2024

Ja mám od detstva nejakú diagnózu autizmus, poruchy správania… Pre tých nevedia ti sú moje témy:

https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/zamestnanie-pre-neobratneho-mantaka/

thunderdome
autor
25. okt 2024

A nemám ani na výber lebo keď nemám žiadne potvrdenie o tom, tak na úradoch somnou jednajú ako so zdravým človekom a posielajú ma do zamestnaní ktoré nezvládam. Keby nenastúpim ja, tak ma úrad práce raz dva niekam šupne. A to nemôžem odmietnuť, lebo to je nespolupráca a vyradenie.

dominika1234567891
31. okt 2024

Viem, že to už nie je aktuálne a už to máš poriadne, ale nedá sa mi nevyjadriť sa k tomu. Žeby si každý úrad práce mohol určovať vlastné pravidlá? U nás totiž platí, že do 8 dní od začiatku pracovného pomeru stačí zmluvu doručiť, pokiaľ ide o prácu na dohodu, tak tam to požadujú deň pred nástupom do práce.

thunderdome
autor
31. okt 2024

Tak to je. Ja som sa pomýlil a myslel som že ide o dobodu, keďže pracovná ponuka bola uvedená ako brigáda. Až neskôr som si uvedomil, že mám vlastne TPP.