Pracovná ponuka v Dubaji - za a proti

Dostala som pracovnú ponuku v lekárni s dobrým platom. Arabský svet nepoznám a veľmi váham, resp. neviem, čo urbiť. Viem, že cez leto sa tam nedá vydržať, kôli horúčavám. Viem, že aj bývanie je tam drahé 2-3000€/mes., to je všetko ok. Má niekto pracovné skúsenosti v UAE? Ďakujem.

natalym
20. apr 2015

Super. Choď. Držím palce.

aureliarelka
20. apr 2015

Netreba váhať. Hneď by som išla. 🙂

beautystudioveronika
autor
20. apr 2015

@natalym To nie je len tak jednoduché, keď to vôbec nepoznám 🙂

jersey333
20. apr 2015

ja som mala pracovnu ponuku do uae ale nakoniec som sa rozhodla neist..predsa arabsky svet a v dnesnej momentalnej situacii to nie je pre nas "europanov" moc bezpecne..ale kazdy ma na to svoj nazor/ drzim palce aby si sa dobre rozhodla 🙂 😉

beautystudioveronika
autor
20. apr 2015

No veď práve, nezodpovedaných otázok mám veľa, najlepšie je mať v mieste pobytu, alebo práce niekoho, kto na začiatku aspoň trošku pomôže. Ale z mnohých negatívnych skúseností v Rakúsku a Nemecku sa obávam už aj slovákov, či bratov čechov 🙂

jersey333
20. apr 2015

@beautystudioveronika bola si uz v Dubaji alebo to ma byt tvoja premiera? ja tam bezne chodim na dovolenky a tu krajinu si viem spojit len s relaxom ale nie so zivotom 🙂

beautystudioveronika
autor
20. apr 2015

Ešte som tam nebola, no nie vždy je všetko zlato, čo sa bližští 🙂 Dostala som na výber, mám možnosť ísť ešte do Kanady pracovať na kliniku. Asi to bude lepšia voľba, ako arabský svet...?

jersey333
20. apr 2015

@beautystudioveronika na tvojom mieste by som volila urcite Kanadu 😉

bubelko
20. apr 2015

@beautystudioveronika zvazila by som v oboch ponukach pre a proti, zistila si zivotne naklady v dubaji a v kanade a podla toho sa rozhodla. 😉

malabiba
20. apr 2015

@beautystudioveronika V Dubaji sú trochu iné pravidlá, síce pekný príjem, no žiadne sociálne a zdravotné zabezpečenie pre cudzincov a to musia povinne absolvovať lekárske prehliadky a byť zdravý. Nikdy nezískate občianstvo, nie je šanca. Ženy aj cudzinky musia dodržiavať určité pravidlá - vhodné oblečenie aj keď 40 stupňov, správanie na verejnosti, nesmú šoférovať....aj keď dnes turisti si už dovolia viac, zamestnanci nesmú. Prenájom v solídnej štvrti 4000 AED....ale je tam bezpečne, skoro vôbec sa nekradne, je tam toľko cudzincov, že sa nikto nevyvyšuje..všade naokolo luxus, dokonca aj v metre - za skúsennosť to určite stojí....ak by si chcela vedieť viac, bratranec tam žil 3 roky

sisaka
20. apr 2015

@beautystudioveronika s Dubajom neporadim, ale zaujalo ma,ze pises, ze mas ponuku pracovat v Kanade. Momentalne je v Kanade kriza, koli situacii v obchode s ropou, ziskanie docasneho pracovneho povolenia je dost problematicke, pri zamstnavani maju prednost Kanadania a cudzinci su ti posledni, co sa prijmaju, u nas v provincii som pocula, ze ani neschvalovali predlzovanie povolenia, v oil and gas odvetvi sa prepusta vo velkom, tam ludi uz aj s povolenim vracaju nazad ... Vynimkou su povolania, kde je nedostatok pracovnej sily a vysoko kvalifikovani odbornici ak ides pracovat ako kozmeticka, toto povolanie do tejto kategorie urcite nespada a bola by som velmi prekvapena,ak by zamestnavatel mal povolenie zamestnat cudzinca v tomto odvetvi. Ak zamestnavatel predsa len ma povolenie zamestnavat cudzinca stale by som si pozrela, ci z ponukaneho platu budes schopna v danej lokalite vyzit. Naklady na zivobytie su v Kanade vysoke, myslim, ze niekde publikovali, ze sme 5. najdrahsia krajina na svete .... Este si viem predstavit, ze by si sem prisla na rocne visa pre mladych do 35 rokov, ale fakt si dobre prever, ci z toho prijmu sa da vyzit, aby si nebola sklamana, v Kanade sa zije super, ale treba na to aj dost vysoky prijem. TO co na Slovensku vyzera ako slusne peniaze ti nemusi zarucit ani len priemernu zivotnu uroven .... Drzim palce, pri rozhodovani

beautystudioveronika
autor
20. apr 2015

Ďakujem za každý názor, hodí sa! Viem, že na Slovensku som top, ale, ako dobre viete, nie je tu kúpna sila a už každý druhý portál na webe sa volá "zľavomat" 🙂 Neodborníci a amatéri i tí, ktorí sa nevedia inak presadiť, ponúkajú odborné práce za zlomok skutočnej hodnoty. Po vašich správach sa asi poobzerám po nejakých európskych krajinách, kde je to predsa len trošku lepšie, ako na SK 🙂

beautystudioveronika
autor
21. apr 2015

🙂

yanni
21. apr 2015

@beautystudioveronika chod ak sa ti to vyplati financne. Aj keby si nenasetrila miliony, ze by fakt islo len o slusne zitie, tie skusenosti, co tam ziskas ti nikto nikdy nemoze zobrat.
my sme v Emiratoch kazdy rok, niekedy aj viackrat do roka. Nie ako typicki turisti, kedze ciastocne zijeme v Nemecku a Saudskej Arabii. V SA nemozem ako zena nic, tak sa chodime "vyblaznit" do Dubaja & Co.
Moj muz pracuje dlhodobo v SA, par kolegov ma v Dubaji a Abu Dhabi, tak sa navstevujeme. Nicoho sa neboj, Dubaj je europskejsi ako sama Europa. A nie je pravda, ze nemozes ako zena soferovat a musis sa zahalovat a pod. Emiraty su uz inak nastavene, jasne, ze nebudes behat po lekarni ci meste naha. V praci budes mat urcite pracovne oblecenie, ako sa oblecies mimo, je kazdemu u r.... Mozes si dat aj saty nad kolena a ramienka. Na plazi (podotykam public beach!!!!!) by si sa cudovala, co sa tam da vidiet 😀 😀 😀
Celkovo ceny za bezne veci (oblecenie, sluzby, potraviny....) su zhruba rovnake ako v Nemecku, akurat byvanie je tam draheeeee. A hlavne Dubaj. Ale ak budes mat dobry plat, tak sa da a aj nieco usporis. Keby sa to neoplatilo, tak tam nenajdes tolko europanov. Hlavne v hoteloch a officoch, v lekarstve, inzinieri atd. to je sami Europan: Nemci, Rakusania, Svedi, dokonca Cesi. Hlavne lekari a sestricky, porodne asistentky su Cesi.

majusqa77
21. apr 2015

@beautystudioveronika mam tam spoluziacku zo zakladky. ak by si chcela, mozem ti na nu zistit kontakt a mozes sa jej popytat

lagatta
21. apr 2015

@beautystudioveronika utekaj. Ak má šancu, choď. Aj keby si mala zlú skúsenosť, budeš mať skúsenosť, ale verím, že budeš mať iba pozitívne skúsenosti 🙂 nie je pravda, že na Slovensku je top. Ale zase tiež záleží v čom. Ale určite ak máš šancu, neváhaj, také príležitosti sa nemusia opakovať. Keby som ja dostala príležitosť, už sme tam 😀

beautystudioveronika
autor
21. apr 2015

Ďakujem za rady, všetko si poriadne prehodnotím 🙂

svetluska82
21. apr 2015

@beautystudioveronika to si absolvovala aj pohovory? Aj z jaxyka? A uz ta beru? 😕

beautystudioveronika
autor
21. apr 2015

@svetluska82 videli moju prácu, videli moje ocenenia, videli moje všetky videá, aj tie, kde som bola v TV Markíza a projekt kde tetujem ženy s rakovinou zadarmo a tak, začínam budiť záujem aj v zahraničí a veľmi sa tomu teším, len si chcem správne vybrať, lebo som zodpovedná matka, no a nakoniec na vyžiadanie som poslala CV v anglickom jazyku 🙂 nepotrebujem robiť žiadne pohovory a už ma berú, pretože aj AJ ovládam veľmi dobre, keďže som žila v Anglicku 🙂
http://www.beautystudioveronika.sk/
https://www.youtube.com/user/permanentnymakeup/...
http://permanentny-make-up.sk/

sisaka
21. apr 2015

Nic v zlom, ale nadobudam pocit, ze tu ide o cistu reklamu a nie pracovne ponuky v zahranici....

beautystudioveronika
autor
22. apr 2015

Pomáham ženám s rakovinou, robím osvetu a snažím sa zmeniť negatívny život tých, ktorí to potrebujú, aby sa vedeli zaradiť do spoločnosti. Takže reklama by bola aj na mieste 🙂
Ale nie je to účelové, kôli reklame...mojou reklamou sú ženy, ktoré sú spokojné s výsledkom a tých je ročne tisícovka 🙂

tenerifka
22. apr 2015

@malabiba Si si to asi pomylila so Saudskou Arabiou. V Dubaji mozes chodit oblecena aj v minisukni a soferovat kludne aj kamion...

ukulela
22. apr 2015

@beautystudioveronika dubaj moze byt akokolvek tolerantny a otvoreny svetu, je to pre mna arabsky svet a ina kultura. po tom, co sa deje vosvete by som do ziadnejmoslimskej krajiny zitnesla :(

edus01
22. apr 2015

@beautystudioveronika moja svagrina je tam uz 3. rok a veru nevyzera, ze by sa mala zle

ivivaiveta
22. apr 2015

@tenerifka prave som chcela napisat to iste...
@beautystudioveronika ja by som sla, chodim tam casto, kamoska tam zije 20 rokov...ale to som ja..musis sa rozhodnut aj podla svojej povahy, tu je tazko radit...skoda, ze si tam nebola aspon raz, povedat si tak, ze tu by som vedela fungovat..len chcem podotknut, ze ak by ti islo o karierny rast, tak v tom pripade opat skor UAE..

tenerifka
22. apr 2015

Dubaj nema vobec nic spolocne s moslimskymi krajinami typu Egypt, Tunisko, Syria, Irak....
Tam si velmi dobre uvedomuju, co im naplna ich pokladne a hocijaky pokus o radikalizaciu by bol okamzite spacifikovany. Je tam strasne vela zapadnych pracovnikov, a zaplavy turistov zo zapadu.....hocijaka politika stazujuca zivot ludom, ktori nie su moslimskeho vierovyznania, by skodila im samym

ivivaiveta
22. apr 2015

@beautystudioveronika nakopni vrtulu, kup si prvu letenku do Dubaja, nejaky predlzeny vikend kludne staci,
ja tak robievam, za 6 hodin si tam, viza uz od minulého roku nie su potrebne, kukni a uvidis 😉 ..urcite sa ti bude lepsie rozhodovat o mieste, ktore si aspon raz navstivila, ako ked ho poznas iba z fotky...lebo ty sa rozhodujes za seba a kazdy vie zit v iných podmienkach.. vzdy lepsie jedenkrát vidiet, ako stokrat pocut..

yanni
22. apr 2015

@ukulela bola si uz v Emiratoch? Ak nie, tak sa nevyjadruj. Emiraty uz pomaly ani nie su typicky moslimske. Su velmi zapadne orientovane. A velmi bezpecne.
Taktiez Saudska Arabia. Ti su sice este velmi ale velmi moslimki, zeny tam nemzu bez muza nic, ale je to jedna z
najbezpecnejsich krajin sveta. V Egypte hocikto hocikde len tak vyhodi autobus a pod. do vzduchu. V SA nehrozi. Tam je kriminalita takmer nulova.
Podobne v Emiratoch. Kriminalita sice je ale mala, kazdy si rozhodne ci nieco spacha, lebo tresty su vysoke. Domaci nie su kriminalnici a cudzinci si nedovolia, lebo ich okamzite vyhostia.
Ja nemam problem sa spacirovat napr. po Abu Dhabi o polnoci s nanukom z obchodu na benzinke v ruke 😀 A robim to uz roky a este ma nik neprepadol. To skor na SK by som v noci sama na ulicu nevysla. Tam si jednoducho nedovolia. Kolko krat som takto presla okolo robosov, kedze tam sa stavia den a noc, a nedovolili si ani zapiskat, nepadlo ani slovko.
Nie je kazda moslimska krajina rovnaka. Do Iranu, Iraku, Syrie, Egypte, Tunisu atd. by som nesla ani keby mi za to zaplatili. Bud je tam vojna, nepokoje, alebo dotieravi chlapi alebo vsetko v jednom.

yanni
22. apr 2015

@ivivaiveta slovaci potrebovali do Emiratov viza? 😠 😠 😠

ivivaiveta
22. apr 2015

@yanni presne tak..zrusili to len minuly rok v marci, tesne pred mojim odchodom..ved nebolo to take hrozne, dali ti ich na letisku, ale aj tak... 🙄
a presne ako hovoris, vela som precestovala, ale nikde som sa necitila tak bezpecne ako tam...sama v noci vonku po obchodoch, po prázdnych ulickach smerom na hotel, totalne bezpecie..