Ahoj baby,
potrebujem názory, dostala som zaujímavú pracovnú ponuku, ktorá by obnášala momentálne
služobné cesty po SR 2x do mesiaca, časom iba 1x v mesiaci ( 1t- pondelok a piatok - kancelária, ut, st, št- služobka, 2t - kancelária, 3t- pondelok a piatok kancelária, ut, st, št- služobka, 4t opäť kancelária), pričom práca v kancelárii je flexibilná, odrobiť si čo treba ( 4-6h)... Finančne aj prac. náplňou je to dosť zaujímavé... len mám 2 deti vo veku 5 a 9, dosť sú na mne zavesené, a fungovanie domácnosti je hlavne na mne... samozrejme s mužom sme to riešili, nevyjadril sa ani za ani proti ( ale dobre vieme ako to je, full servis mu vyhovuje), teda či sa mi bude chcieť toľko cestovať hore dole, a čo budú bezo mňa robiť... fungujete niektorá z Vás tak, že odchádzate od detí?
@martinmmartin áno ak by on dostal takú ponuku, nemala by som s tým problém... ( ale neaktuálne- on je zabetónovaný vo svojej robote najskôr do penzie), a áno láka ma aj tá samostatnosť( trochu byť bez nich 🙂 ), nie len finančná, ale aj trochu zaujímavá práca po materských a kadejakých robotách v štýle len aby sme stíhali pre deti...
Ked budu musiet, zak sa o seba postaraju, otecko bude musiet maknut, full servis uz nebude. Ale maknut by mal aj keby mama nechodila po sluzobkach, staci, ze je zamestnana rovnako ako otecko
Chod do toho. Vieš, koľko srandy zažijú deti s otcom? Napr celý týždeň spia v škôlke bez pyžama, lebo tato si nevsimol tu tašku pri dverách.
Moje deti sú na mňa strašne naviazané, nechodia nikam na prázdniny, lebo ony chcú byt s maminkou. A muž, (inak počas normálnych dni nerobí okolo deti nič), to bezo mňa zvláda super. Je hrdý na seba, deti poľavia z nárokov, keď im vari tato, ja sa realizujem, oddýchnem si mimo domu a nakoniec sa vsetci na seba tešíme.
1x som išla, keď mala mladšia 2,5r a starší 5r
Muzom ktorý nechávajú celu domácnosť na žene veľmi prospeje byt na materskej alebo osamote s detmi. Určite to zlepší aj ich vztah s detmi aj celkovo prístup k spoločnej domácnosti ked zistia ze samo sa nic nespraví 😉
Chapem tvoje obavy ohľadom odchádzaniu od deti, v začiatkoch mojej prace som musela dosť často byt preč na sluzobke, aj mi to bolo trochu luto ked som dceru nechávala u mojich rodičov. Moja chodieva aj k svojmu otcovi na predĺžené víkendy a k tomu ked som bola ešte aj ja týždeň preč už to bolo také.
Ale neľutujem, robím co na bavi, dobre zarobím, mám celkom dosť voľna a flexibility. Teraz už tolko cestovať nemusím
Chápem tvoj e obavy a išla by som do toho. Muž bude musieť prísť osvoj komfort. deti a domácnosť nie sú iba tvoje. Najvyšší čas, aby sa aj on podielal na výchove detí a chode domácnosti. Aby po rokoch od nič nerobenia nezistil, že sa nudí, nájde si inú a ty budeš ľutovať, čo všetko si obetovala rodine.
5r. a 9r. nie je zas až tak hrozny vek, ze by to deti bez teba par dni nezvladli, uz budu iba vacsie a samostatnejsie a ty o 2-3 roky budes lutovať ze si to teraz nevzala.
Ja mám 12 ročného syna. Keď som nastúpila po rodičovskej dovolenke do práce (syn mal rok a pol), boli sme dohodnutí, že žiadne služobné cesty a ani som na žiadnej nebola. Až teraz v septembri 1 týždeň a v októbri tiež 1 týždeň (nedeľa až piatok). Išla som len preto, že sa tomu nedalo vyhnúť a teda veľmi mi to skomplikovalo život. Na tvojom mieste by som takú pracovnú ponuku odmietla, ale ty musíš vedieť, ja nie som v tvojej situácii.
a tie dni na služobke dochádzaš každý deň alebo je to s prespaním mimo domu?
@monsterablue tak náplň na služobke je 1x do roka navštíviť klienta ( vyriešiť čo sa nedá na diaľku, skontrolovať dokumentáciu....), ostatné veci sa riešia na diaľku z kancelárie, ubytko rieši firma - má už overené, zazmluvnené, a po zaučení by som cestovala sama... čiže sa jedná o dosť samostatnú prácu
ja mám kamarátku, ktorá funguje podobne. Ale služobky máva podľa potreby, niekedy 2 týždne nič a niekedy je aj každý týždeň na služobke alebo rôznych kongresoch. Väčšinou je celý deň preč, mimo prespáva iba občas. Ona si to pochvaľuje, keď je mimo, aspoň si oddýchne a nerieši čo doma. Muž to vždy nejako dal. Teraz má deti už väčšie, dokážu sa už vychystať samé a aj si nakúpiť. ale ona neľutuje že zobrala tú prácu, má peniaze navyše, kontakty, výlety. Doma si zvykli, že to musí fungovať aj bez nej.
bývame 30 km od krajského mesta, čiže za dobrou prácou musím dochádzať tak či tak... Aj do tejto práce v čase výkonu práce v kancelárii budem musieť dochádzať, ale zas by mi vyhovovala práve tá flexibilita( človek porobí čo treba a ide preč, nemusím tam sedieť napr. 8h
Kamoska takto robi na zapade piatok az po delok dom pondelok odchadza niekedy rano niekedy na obed . P 1,5 roku si otecko nasiel slecnu.uz sa rozviedli. Deti 3
@slavomira236 je iné byť celý týždeň preč a iné pár dní do mesiaca. to, že pôjde raz do mesiaca na 3 dni na služobku, hádam nebude hneď hľadať inú spoločnosť. Ak áno, tak to by hľadal aj keby bola tie 3 dni doma
Keby tu ponuku dostal tvoj muz tk bude tiez takto rozmyslat? Chod do toho a hotovo. Sluzobky su celkom dobra psychohygiena a manzel si utuzi vztah nielen s detmi ale aj s domacnostou. A keby bolo uplne ze najhorsie furt mas skusobnu dobu.