ahojte...vlastne ani neviem co chcem napisat, vcera mi z nicoho nic ponukli pracu, jedna sa o pracu n a PC, tak trochu aj s ludmi. Hned som sa potesila, lebo mi bolo povedane, ze mozem pracovat aj z domu, deti nemam kde dat, len na kratky cas moze ostat sem tam z roboty doma manzel. Dnes som tam bola, ukazali mi co budem robit, vyhodou je ze je to tu v dedine, nemusim cestovat, ale dostala som z toho strach, nevyzera to az tak ruzovo, minimalne mesiac tam budem musiet chodit na zaucenie, aj ked mi slubili ze mi vyjdu v ustrety...az som sa rozplakala ked som prisla domov, s detmi bol zatial moj brat, ktory ma teraz prazdniny, ale plakali ,že kde som bola. Aj ked sa kazda koruna zíde, (euro) predsalen mam pocit že cúvnem. Neviem, nebudem mat tolko volneho casu ako teraz, len tak detmi ist na vylety, vecer v zahradke, predsalen byť na materskej na plny uvazok je fajn., a nechce sa mi opustit takyto zivot...možno to vyznie, ze som lenivá, ale mala som pocit ze som silnejsia a teraz sa citim ako najvacsia slaboska a neschopačka, neviem co mam robit, viem ze si musim zvyknut, ale neviem ci to chcem. Prosim napiste mi nieco co ma upokoji, len mi nepiste, ze to musim sama vedieť, čo chcem, aj ked viem, ze je to tak....dakujem za kazdy prispevok.
@anavila ahoj, aj ja si myslim ze by si to mohla skusit, pises ze nemusis dochadzat, ze je to u vas v dedine, praca na doma, ten mesiac vydrzis na zaucanie a ak sa ti oni prisposobia tak ako hovoris, ze ti vyjdu v ustrety, myslim ze nie je o com...neboj sa treba ten zaciatok len prekonatat a uvidis, neboj sa skor ako to nevyskusas! ved prave preto, ze dnes je dobra kazda ,,korunka,, .....
@anavila Asi by som si najprv overila, či tá prac. ponuka je skutočne ok. Mesiac najprv chodiť len na zaučenie, hmmm,...ja som sa zaškoľovala stále "za pochodu", osobne nepoznám, aby sa až mesiac chodilo len na zaučovanie ale to len na okraj. Druhá vec, pokiaľ máte pokojnú finančnú situáciu, zostala by som pri deťoch. Ten čas, kt. s nimi ešte môžeš nonstop byť, Ti nikto nikdy ničím nevynahradí. Aby si fakt raz poriadne neľutovala, o čo si vďaka eurám prišla. Čiže, ak stačia peniažky, nehrozí nej. psych. vyhorenie a pod., tak by som určite s detičkami zostala koľko sa len dá 🙂
Ja mám podobný problém. Mala by som ísť pracovať do štátnej správy.
Viem, že je to dobrá robota, ale nebudem môcť rok otehotnieť, aj napriek tomu
Že by sme bábätko veľmi chceli. Keďže som 2x potratila čakáme na výsledky
Z genetiky a uvidíme čo povedia lekári. Neviem či sa mám rozhodnúť
Pre robotu alebo pre dieťa.
@anavila som si pozrela,aké máš staré deťúrence a musela som sa zasmiať pri tvojej vete,že sa cítiš ako slaboška a neschopáčka. 😀 😀 😀 zvládnuť každodennú starostlivosť o tri malé detičky je výkon hodný veľmi vysokého platu,ale to dokáže oceniť len ten,kto to zažil! 😉 úplne chápem tvoje pocity, že nemáš chuť naskočiť do toho vlaku pracujúcich ľudí, ochudobníš sa tak o ten krásny luxus byť s vlastnými deťmi,ke´d ťa potrebujú,je to veľmi náročné,ale zároveň také príjemné...ja sa modlím,aby sa nám rýchlo podarilo druhé a mohla som doma zostať čo najdlhšie,a vôbec sa za to nehanbím,ani sa necítim ako slaboch! dúfam,že do roboty nebudem musieť ísť ešte veeeeeľmi dlho. a nie je to preto,že som lenivá,ale chcem konečne venovať energiu mojej rodine a nie cudzím ľuďom.... ale na druhej strane,vôbec nepochybuj o tom,že by si to zvládla,keby si sa do toho pustila, určite to nemôže byť tažšie ako sa starať o tri malé deti, to si môžeš byť istá. porozprávajj sa s manželom,či by ste to zvládli zmenežovať. držím palce!
ja som na materskej 16 mesiacov a dostalal som 2 pracovne ponuky obidve som prijala a nelutujem. mam dost casu aj na maleho aj na pracu a tie peniaze co zarobim minam na baby plavania a rozne detske kutiky , zoo a muzea kde chodim so synom. podla mna je super ked si mozes matersku tatkto spestrit. ale tiez som mala podobne pocity ked som isla 1 x do prace od maleho. aj kd je pravda ze ja mam len 1 dieta a ty mas 3 takze si neviem predstavit kolko roboty je okolo 3 deti. a na kolko hodin tyzdenne mas tu pracu?
2 deti mas uz v skolke a s najmladsim dietatom si doma? ja by som to nejako skusila sklbit. lebo uprimne mysli na buducnost. raz sa ti ta materska skonci a uprimne je malo zamestnavatelov ktory sa potrhaju o zenu po materskej s 3 malymi detmi.
Mám podobné pocity.. aj keď inú situáciu, lebo mňa len čaká hľadanie a nastup.. ale tá predstava úplne všetkého okolo toho.. fakt sa obávam, ako to pôjde, ci to zvládnem a akú robotu si už len najdem, aby som tam nemusela byť 12h denne .. držím palceky, ak máš tú možnosť, skús to, sama uvidíš, či a ako to pôjde 🙂
@kubuliatko nie, praveze mam len jedno dieta v skolke, dve su so mnou doma a este sa staram aj o mamku, ztp, takze je to dost komplikovane
podľa mňa nie je až také skvelé byť doma niekoľko rokov, hlavne ak nie sú peniaze a ešte s tým, že ked skončí materská, tak bude žena úplne bez príjmu, lebo kto zamestná niekoho čo bol niekoľko rokov bez praxe a má malé deti.
skús si dať podmienku, že to nebudeš riešiť a napríklad 2 týždne alebo aj ten mesiac vydržíš. však to nie je taká dlhá doba. a potom, ked tá doba uplynie, tak sa rozhodneš. ale musíš byť disciplinovaná v tom, že to nezačneš napríklad riešiť po dvoch dňoch a nenecháš to tak.
po pár týždňoch to určite lepšie a rozumnejšie vyriešiš ako po pár dňoch.
@anavila ahoj, uplne ta chapem, ja ked som zacinala, tiez som mala vycitky, odchadzala som 2x do tyzdna na par hodin od deti a bolo mi ich luto, ze aka som zla mama.
Ale po 5 rokoch na materskej som tuzila nieco uz aj robit. Zacala som pracovat ako zivnostnik a neviem si to vynachvalit, lebo mam viac casu na moje deti. a hlavne po tych rokoch na materskej som tak trosku aj pysna na seba, ze nieco rozbieham a ze to dokazem.
Takze si nic nevycitaj, je to super, ze nieco zacinas, nemozes sa iba obetovat detom, to by si sa casom zblaznila.
Potrebujes byt najma spokojna sama so sebou, aby si mohla byt aj dobra mama 🙂
a par hodin bez teba im len pomoze sa trosku aj od teba odputat a pohrat sa s rovesnikmi alebo starymi rodicmi 🙂
presne toto sa mi pritrafilo tiež.ja som bola doma sedem rokov a teraz ked mam ist do roboty tak mam strach,či to zvladnem a čo bude s detmi je to len asi o zvyku.maj sa pekne
@anavila skus to a uvidis, ako ti to pojde, ak nie, tak vzdy s tym mozes seknut