Ahojte, viem, že je to individuálne, ale zaujíma ma, ako Vám vyhovuje pracovná doba pri dieťati.
Onedlho sa mám vrátiť do práce a mám možnosť pracovať od pondelka do piatku 8 hodinovú pracovnú dobu alebo dva dni 12 hodinovú pracovnú dobu a následne dva dni voľno, len v tom prípade sú samozrejme aj víkendy aj sviatky, čo je nevyhoda. No na druhej strane v tom pripade je práca len 15 dni v mesiaci.
Akú máte vy pracovnú dobu, ako vám to vyhovuje?
Ja som sama na deti.môj muž je šofér.mam pracovnú dobu na 6 hodín denne.od 8-14 hodiny.
Presne, zavisi to na tom, jak vykryjete vyzvedavani z jesli/skolky. Vse ma sve pro a proti, me vyhovuje pracovat do pul treti, protoze jsem odpoledne s detmi. Na druhou stranu mi obcas chybi volne dny, kdy bych mohla neco vyridit, poklidit sama bez deti za zady nebo si proste jen odpocinout.
Za mňa lepšie 8h, i do budúcnosti - škola a pod.
Záleží od toho, ako sa vieš zladiť s mužom. Pri jednom dieťati som pracovala 6 hodinový úväzok, dieťa som nosila a vyzdvihovala zo škôlky iba ja. Víkendy som mala vždy voľné. Teraz máme tri deti, obaja pracujeme full time s voľnými víkendami a pri vyzdvihovaní detí zo školy/škôlky a pri krúžkoch sa s manželom striedame, každý máme určený deň, kedy kto čo robí s deťmi.
Ja mam syna v striedavke, ten tyzden co syna nemam robim od cca 7 do 16, ten tyzden co syna mam robim od 7:30 do 15:30... vyhovuje mi to takto, sviatky a vikendy volne
Slobodnej mi vyhovovala pracovná doba- obdenky dvanastky. Pri deťoch robím osmičky s pohyblivou pracovnou dobou - do práce musím prísť najneskôr o 9,00 hod. a odísť najskôr o 14,00 hod. (počas letných prázdnin o 13,00 hod.).
Dala si priliš málo info. Keď som mala na 8h , tak som nestíhala nič, jedno dieťa v mš druhe v zš, jednoducho nebola šanca dostať sa do mš na fajront o16:00, furt som iba bežala z bodu A do bodu B z tadiaľ do bodu C. Učiteľka v mš ma s dieťaťom čakali pred budovou každý boží deň, a frflala, na jednej strane chápem ale nepochodila som s predĺženým otvaracích hodín, pri hlasovaní sme boli iba 3zamestnané. Vedeli dobre že jediný autobus má príchod o 16:00, z čoho logicky vyplýva že je nemožné vyzdvihnúť dieťa do 16:00
Keď som pracovala na smeny kolegyňa mala 3 deti a chválila si to.Ale muž zaniesol, vyzdvihol deti.Vo voľných dňoch mala vás v kľude aj na seba, domácnosť deti prišli a bol obed a mali voľný čas.
Mne tiež vyhovovali viac smeny.potrebujes k tomu muža čo vieš, že sa postará, raz naučí ....vyskúšaj si to to sa nedá povedať pre mňa klasické 8,5 prísť domov znamenalo strašný stereotyp a nestíhanie.
Aj záleží či začneš o 06, 07, 08....
Muz pracuje na smeny takže ja som 6-14 alebo 7-15 podľa potreby
Zavisi od toho, ako mate otvorenu skolku, ci ti ma kto dieta odvadzat, privadzat... Ono vsetko ma svoje vyhody a nevyhody.
Toto si treba zvazit a podla toho sa rozhodnut.
@andreakotesova ahoj ,robíš v uniqa poisťovní?
@pe_mi nie. Prečo?
Mne vyhovuje standard 9-5. Pre dieta nechodim, chodieva manzel.
Ja robím od 7 do 15,od pondelka do piatku
Iná doba by mi nevyhovovala, som s detmi sama ,takže skolku riešim len ja
Tak zalezi, ci ti ma kto vyzdvihnut dieta zo skolky, ci sa mozete s muzom striedat.