Pekný večer chcem sa opýtať akú máte pracovnú dobu popri malych deťoch? Myslím MŠ alebo prvý stupeň ZŠ. Stíhate ich nosiť do a zo škôlky/školy, alebo ako to máte poriešené ak nestíhate?
mala som od 6 do 14,30. Rano mi dieťa brala mamina cestou do roboty, poobede som stíhala. teraz robím od 7,00 do 15,30. Máme to tak isto. Ráno moja mamina a poobede ja.
Ja som robila 7.00-15.30. Na prvý oohľad ideálna pracovná doba, ale o 6.00 z domu, v škôlke prví a domov odchádzali poslední.
Kým nám deti nevyrastli robili sme roky na zmeny...ja ranná, muž poobedna a naopak...
Ked este robil muz tu, mal oracovnu dobu 8:30-17:00, ja dvojsmenku, takze rano vodil do skolky on. Poobede som jeden tyzden vyberala ja, druhy, ked som nala poobednu, chodila po syna moja mama, bola invalidna dochodkyna.
Ale neviem co ti tato informacia pomoze. Bohuzial, vzdy sa musia dvaja zladit alebo jednoducho kratsia pracovna doba, popripade moznost robit kedy chces. Ale to sa neda pri kazdej profesii.
Ja robím od 8-16:30 a to mam takmer hodinu cesty ráno a poobede, všetko stiham , síce na minutu presne ale stiham. Vždy som robila na play uvazok a stihala som aj škôlku aj teraz skolu.
Ahoj, u nas rano nosi muz o 7:00 najprv skolkara potom skolaka. Muz zacina o 8:00- konci po 17:00. Ja vyberam o 15:45 najpv skolkara, potom idem po skolaka. Moja pracovna doba je od 7:00 - 15:00 , v principe mame obaja pohyblivu dobu, ale moc pohyblivo to mne nevychadza 😂
3/4roka robi manzel od 7h do 15h ,ja mam 12h turnus, denne a nočné, ja to mam super, denna mi pocas pracovneho tyzdna vyjde 1-2 x, tak vtedy chodili deti skor do skolskych zariadeni, okolo 6.30h s manzelom. Poobede ich vzdy bral manzel . Ked mal uz aj manzel sluzby a vyslo nam spolu, mam taku prácu ze viem pre deti odbehnut a vtedy isli ku mne do prace alebo k starkym. Uz su ale velke 16r a 9r takze je to uz minulost
pri prvej od 7.00 do 16.00 jeden den a ostatnedo 15.00,,stihala som len do 15.00,,,teraz sa vraciam na trochu ine miesto a kedze nikoho za 3 roky nenasli komu by sa chcelo robit tak mam od 8.00 do 14.00
Vyriešila som to so zamestnávateľom, ostatní začínajú o 7 ale nebol problém začať 7.30 v mojom prípade, končím 15.30, o deti sa cez týždeň starám len ja, takže pracovná doba bola jedno z najhlavnejších kritérií.
Baby a čo robíte? V akých oblastiach pracujete?
@lusyyy36 a ako školu? U nás je družina len do 16:00 a kružky si ako stíhala? Ako si to zariadila? Ja si to neviem ani predstaviť.
U nás do škôlky aj zo škôlky vždy nosil muž keď som chodila do práce prípadne občas babka keď mala čas. Ja som pri mojej pracovnej dobe nevedela syna nikdy poobede vyzdvihnúť a ráno išiel muž vždy tak či tak do práce tak to mal cestou.
Ja mám pracovnú dobu od 8-16 ale školka u nás je od 6:30-16 takže mi bude musieť dieťa vždy niekto vyzdvihnúť a najviac sa bojím keď pôjde do školy, ako bude zvládať krúžky a ako si to všetko zariadim. Mamina mi môže pomôcť vybrať dieťa zo skôlky, ale nie každý deň, takže si to budem musieť zariadiť a najviac sa bojím toho, že budem dcére venovať málo času, nikdy ju nebudem môcť vyzdvihnúť a vždy bude musieť pre ňu niekto iný a keď pôjde do školy a bude chcieť na nejake kružky tak ozaj neviem ako to zariadím. Mám stres.
Zbytocne ss stresujes dopredu. Ked to pride, dopredu požiadavka na zmenu organizacny poriadok, prevadzka skd do 16.30. Vyverat skolu, kde je dostarok kruzkov, aby ich dieta dokazalo avsolvovat v ramci skoly samo (odide z skd na kruzok a vrati sa tam)
A ocinko je kde?
Odkedy mám deti, pracujem na polovičný resp. skrátený úväzok.
@ibrunova tam kde by si nechcela aby bol tvoj.
Aktualne moja pracovna doba je pondelok a streda 8.az 12.00, stvrtok 8.az 10.00. Rano sme sli do jasli (7.00), skoly (7.45) a skolky a do prace par min autom. Po robote som letela do skolky vybrat mladsiu okolo 12.15, potom o 15.00 do jasli a najstarsia dosla sama alebo autom po nich. Teraz mladsia nastupuje do skoly, prcek do skolky a ja verim, ze si ma nechaju v robote a pojdem na 20 hod a to budem rovno z roboty chodit do skolky.
Kedysi som zacinala o 8.30 a koncila 17.00 45 min jazda autom, takze rano decka do skolky a robota, muz robil 6.00 az 14.40 a vyberal... Bol to masaker a uz by som to nespravila...
Ja mám 8-3,30,po väčšinu homeoffice. Rano chodí manžel, poobede ja. A nedá sa ti v práci začať skôr? Koľko ti trvá cesta do práce?
Moja pracovná doba je 7.30-15.30, plus občas aj mimo toho. Rano chodili do družiny, poobede som ich vyzdvihovala - škôlka bola do 16.00, nesoferujem, takze to bol vždy adrenalín. Teraz sú školáci a už chodia sami (boli štvrták a prvak). Veľmi to uľahčilo celu organizaciu, ale kým som ich vyzdvihovala, bol to zahul. Manzel robí v inom meste a domov chodi najskôr o 17, veľakrát aj neskor, takze s ním sa nedalo vobec pocitat.
Inak družina do 16 to je naozaj krátko. U nás je do 17 30 a ráno tuším od 6 30
Ked som nemohla ja, sla po deti moja mama, pripadne aj s mojim otcom. Deti sme rano stihali odviest obaja alebo sme sa striedi, ak jeden nemohol.
U nás škôlka 6:45-15:45 čo je výsmech pre pracujúceho rodiča. Nemám žiadnu tetku ani mamu na pomoc.
Takže som si našla prácu 7:15-15:15 a stihala to s veľkým stresom ráno aj poobede, všetko veľmi tesne. Potom si našiel manžel prácu 6-14. Takže ja som vodila deti do škôlky ráno. Začínala som 7:30 a poobede šiel po deti manžel. Nemáme nikoho, všetko musíme striedať len my dvaja.
Pracujem v školstve.
To mate velmi kratko.. u nas skolka do 17 a druzina do 18, ale co mam skusenost, tak zvacsa aj druzinu zatvaraju o 17, lebo ludia si nejak tie deti stihaju vybrat.. Ja, ak som po nu prisla tak kusok pred 17tou, bola som jedna z poslednych, obcas aj posledna, co si po dieta prisli..
@guiseppinka to mas fajn, len nie kazdy si moze dovolit pracovat len par hodi tyzdenne...
U nás škôlka od 6:30 do 15:30 ... Práca 25 min autom od škôlky .od 7-15 .pracovala som vo výrobe .v automobilke . Ale teda vždy o chlp to bolo
U nás je druzina do 17:30, kruzok o 18tej do 19. Domov chodime o 19:30
no nedá sa mať všetko...ak to inak nepôjde, nájdeš prácu na kratší úväzok.....tak ako stovky iných mamičiek....
Ja zacinam o 7:00 a koncim 15:30 a maleho nosim do rannej druziny ja na 6:30 kedze manzel chodi do prace skor. Poobede mi ho vyzdvihne sestra, pripadne moji rodicia. Kruzok mava vramci skoly do 16-tej a vtedy ho vyberiem po praci ja. Mam fajn to ze mame pohyblivu prac.dobu v praci a tiez homeoffice. Takze u nas sa to chvalabohu da.
Ráno vodí muž, poobede beriem ja. Podľa potreby si to upravujeme. Keby sme nemali na výber, musí byť v škôlke dlhšie.