Pracovná doba do 15tej

elewele
20. okt 2016

Zdravím, chcela by som sa vás opýtať, aká je vaša pracovná doba, a v akej oblasti pracujete? Ja totižto už dlhšie hľadám prácu, pri ktorej by som si stihala vyzdvihnúť dieťa zo škôlky. Teda s pracovným časom max do pol štvrtej. Lenže som už zúfalá, všade na smeny, alebo 12tky:( teraz pracujem ako čašníčka a je to desne. Naozaj ďakujem za nejaký typ kde to skúsiť, nemám ani prehlad totižto. Skúšala som to do kancelárie ale tam sú tlačenky, a väčšinou dosť vysoké nároky. Ja ovládam tak PC na užívateľskej úrovni, Angl.a nemecky jazyk základnú komunikáciu. Mam síce maturitu z dopravnej logistiky, lenze to už bolo dávno a prax žiadna, takže týmto neuspejem. Mam pocit ze jedine co viem je obsluhovať ľudí a to ma desí :(

1177
20. okt 2016

8:00 az 16:30, realne cca 7:50 az 16:50- kancelarska robota na obed 30 min

moni244
20. okt 2016

Da sa robit aj kratsie, ale zase realne, na kolku chces chodit? Ma kto zaniest dieta? Lebo bud skor zacinas a aj skor koncis, alebo zacnes neskor a neskor aj skoncis. A zase, ked nemas skolu, prax, tak aku robotu do 15:30 by si chcela robit?

mamutka
20. okt 2016

@elewele ja pracujem praveze v tej logistike a do 15-tej. Ale skratila som si uvazok na 7 hodin, inak by som bola do 16-tej. Takze by som ti doporucovala zamerat sa na toto, urcite nezostavat v oblasti, kde robis. Nevzdavaj to, pracuj na jazykoch, zdokonaluj sa v praci s PC a posielaj dalsie CV.

moni244
20. okt 2016

A inac ja robim na polovicny uvazok, smeny si planujem podla manzelovych, robievam 8 a 4 hodinove smeny

katka253111
20. okt 2016

Ja robim v skolstve...je pravda, ze sa da prist aj hned po vyucovani niekedy, ale mnohokrat nie... a napr aj sa dost obavam nastupu do zamestnania po materskej, lebo rano by som musela drobca zaniest o 6tej do skolky a utekat na bus do roboty, ktora je 25km vzdialena a poobede najst niekoho, kto mi ho vyzdvihne, ked budem musiet zostat dlhsie... kedze odtial idu tak va autobusy... hmm... o nocnych pripravach na druhy den ani nevravim... :( priatel odchadza o 5 rano a chodi o 5tej vecer...cize tiez mimo skolkarskych "otvaracich" hodin

prunee
20. okt 2016

Ja v administrative, od 7 do 15 h., ale syna rano vodi do skolky manzel, zacina, aj konci o hodinu neskor ako ja, a ja chodim zase pre neho do skolky. Chapem, ze je to tazke, najst si vyhovujucu pracu, drzim palce!

akvi
20. okt 2016

@elewele no ja poznam cim dalej tym viac zien, ktore si presadili skratene pracovne uvazky. Mam dojem, ze uz sa aj zamestnavatelia tak trochu rozkyvali a umoznuju to.. Ono zistili, ze taka zamestnankyna na skrateny uvazok urobi realne tu istu pracu za kratsi cas - a nizsii plat.. Bohuzial..
Resp. vela kamosiek robi tak, ako ja - z domu.. Alebo chodia len na nejaky den do prace. Prijem sice nic moc, ale asi to je nerealne, mat aj super prijem, aj kratku prac. dobu.. Je to vsetko o prioritach..

katka253111
20. okt 2016

@akvi a mozem sa opytat, aku pracu robis z domu?

akvi
20. okt 2016

@katka253111 no realne asi tri rozne. Robim drobnu administrativu pre jednu firmu a pisem clanky, plus nejaky marketing na FB..
Preto tu na MK tolko vysedavam 😀 😀

nikayla
20. okt 2016

Ja som pracovala pred MD na exekut.urade, prac.doba 7 - 15 h.

kika7
20. okt 2016

Odkial si?ja robim na zeleznici,v kancelarii,pracovna doba od 7 do 15...jedno miesto je volne v Blave,pohybliva pracovna doba,sice je tam podmienka praca v SAPe,neviem,ci si sa s tym stretla...

elewele
autor
20. okt 2016

Vďaka 🙂 no samozrejme ze nechcem zakotviť ako čašník, i keď niekedy mám pocit že už sa to stalo:( robím to už 4ty rok. Najhoršie ze môj muž má absolútne nepodporuje v zmene. Je spokojný s mojou prác.dobou,je spokojný s mojim platom, je spokojný ze pri malom sa striedame opatrovateľka a my dvaja (on robí často a nepravidelne) takže máme málokedy deň keď sme spolu doma. Bud je on doma alebo ja. A to ma už nebaví. Mam záľubu ktorá mi vynáša nejaké tie peniažky, takže ak by som trávila menej času v robote, vedela slby som si pokryť čast príjmu aj z domu. Som z východu, tu je to s prácou horšie. A samozrejme ze posielam životopisy, motivačné listy, ale odpoveď žiadna :(

elewele
autor
20. okt 2016

@kika7 ďakujem veľmi pekne ale som z Popradu :(

lili2015
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elewele
autor
20. okt 2016

@moni244 ved to ze nemám školu ani prax... A to hlavne tu prax, ale v restauracii ju nezískam. Preto som sa aj obrátila na diskusiu, da sa nájsť nejaká praca bez praxe, bez vysokej školy a s normálnym pracovným časom? Lebo ako pozerám svoj profil, vidím sa ako vhodný uchádzač na pozicie : operátor výroby, čašník, predavač, finančný poradca. Pritom viem ze po vhodnom zaškolení by som zvládla aj inú prácu. A to nehovorím len i sebe poznám XY ľudí ktorí jednoducho nemajú šancu, lebo nemajú známosti, alebo patričné vzdelanie, prax... Ale to len na okraj, toto som nechcela rozoberať, len som chcela možno vedieť v ktorých sférach sa da fungovať pri pracovnom čase cca aký som uviedla hore🙂

katka253111
20. okt 2016

@nikayla
@kika7 baby a ake vzdelanie treba? Roznyslam nad seknutim so skolou... tuzila by som po praci, kde pridem domov a padla...nie, ze pridem domov, tak rodina, dieta a po nociach pripravy... prip pripravy na ukor rodiny 😕

maminuska
20. okt 2016

@lili2015 ja sa napríklad nestotožňujem s tým že by mali byť deti v škôlke do 18 hodiny, kedy ten rodič chce aj tráviť s ním nejaký čas ?

nikayla
20. okt 2016

@katka253111 ja mam obchodnu akademiu, ale na pohovore som "tromfla" uchadzacov s vs, takze tam az tak vzdelanie nerozhodovalo...

hettinka
20. okt 2016

školstvo - končím o 15:30 oficiálne, ale mame pohyblivý prac. čas, takže môžem odísť o 14:00 a pracovať potom z domu. Niekedy končím aj neskor, ak su porady, rodičovské združenia, výlety, exkurzie ... ale to nie je denne. Predtým som učila kurzy, to som končila aj o 19:00, pri deťoch nereálne...

Veľa ľudí, čo poznám z iných prac. pozícií, to majú tak, že majú s manželom urobené smeny tak,a by jeden deti ráno odviedol a druhý popoludní vyzdvihol ... napr mama ma rannú od 6:00 do 14:00 a manžel poobednú od 14:00 do 22:00, prípadne nočnú a striedajú sa pri deťoch.

katka253111
20. okt 2016

@maminuska presne...aj ked u nas skolka do pol 5tej...ak ho teda na rok vezmu... ten cas je dost hranicny...ja ak zostanem dlhsie v praci, tak to mam sancu prist budom tak 2min pred pol a priatel chodi o piatej...nuz som zvedava 😊

@nikayla tak si sikovnaaaa ☺☺☺ a pohovor sa tykal coho,ak to nie je tajne?

nikayla
20. okt 2016

@katka253111 tak praca s pc, fakturacia, uctovnictvo, exekucne pravo, modelovy telefonat, vseobecny prehlad a aj matematika 😀... bola som cerstvo zmaturovana, tak som mala este vsetko v hlave 😊

katka253111
20. okt 2016

@nikayla tak paraaada ☺☺☺

zuzka_1985
20. okt 2016

Pracujem v banke - fixna doba 9-15, ten zvysok do 8hodinovej sichty si mozem rozlozit ako potrebujem 🙂

fokuska
20. okt 2016

Ja IT, pracovna doba flexi, v office musim byt vacsinou od 9:00 do 15:00 a zvysne hodiny ako mi vyhovuje + praca z domu 7x za mesiac. U nas su ale ine naroky

matenka
20. okt 2016

Od 6,00 do 14,00, v tom je aj pol hod. prestavka, obcas zaspim, tak od 7,00 do 15,00 🙂

matenka
20. okt 2016

Taktiez musim byt v praci medzi 9,00-14,00

lili2015
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
20. okt 2016

a ja že v školstve aká super pracovná doba ... ako tak pozerám, inde majú ešte lepšiu 🙂 Len to chce mať naozaj sebadisciplínu, ak človek pracuje aj z domu ... mám odskúšané a je to náročné, ak je človek pohodlnejší, alebo ho stále niekto vyrušuje.

nuska
20. okt 2016

Ja som začala podnikať. Nie v tom pravom zmysle slova. Nemusela som mať žiadne vstupné náklady, riskovať bankrot. Predávam produkty zdravej výživy, robím poradenstvo. Robím kedy chcem, koľko chcem. Pravdaže aj plat je od toho závislý, no nesťažujem sa a stále sa to zlepšuje. Najlepšie začať popri inej robote, kým sa to rozbehne. No keď inú nemáš, tak nemáš čo stratiť. Zastrešuje to medzinárodná firma, akurát míňam len na propagáciu, ale aj to sa dá vyriešiť lacnejšie. Napr. sama si spravím na počítači alebo fotím. Pracujem veľa cez PC, žiadna veda, len písanie. Poprípade cez skype, poradenstvo. Niekedy ani nevyjdem z domu a predávam, potom len roznesiem produkty. Ak chceš skúsiť, napíš mi.

maminuska
21. okt 2016

@lili2015 ano myslím že je to lepšie....do 18 hodiny je veľmi neskoro .
Doba je taká akú si ju urobíme , nechať dieta do 18 v škôlke je podľa mňa už neprípustné . potom to bude do 18:30 a 19 a nakoniec skončíme v tom že budú týždenné škôlky ako to bolo v 50 rokoch aby matky mohli makať. A tie budú makať a makať až im z toho hrabne.
Treba mať hranice . Aj v práci aj v súkromnom živote. Žiadna práca nie je práca snov, aj tá ma svoje úskalia a keď sa v neskoršom veku obzrieš za jednotlivými etapami života, často sa človek chytí za hlavu aký bol debil .