Pracovná doba do 10 - 18. tej

maminkalaurinka
9. jan 2022

Žienky brali by ste pracovnú dobu od 10 rána do 18 tej večer? Po -So , Nedeľa voľno. Pri dvoch deťoch 6 a 11 rokov? Pracovala som denná, nočná, nočná a dva dni voľna.....deti mi cez nočné strážila mama, no ochorela, už nemôže. Som slobodná, s chlapom žijeme len tak, príde raz za dva týždne na víkend, nemá u nás ani trvalý pobyt, v podstate ako keby som bola slobodná matka. Na všetko som sama, čo sa týka detí, v práci mi dali takúto pracovnú dobu, chcela som od 9 do 17 tej, no neschválili mi to...... nedá sa tak.....neviem ako to budem teraz zvládať, kým prídem domov bude 18.30 a rovno učiť sa a môžme ísť spať. Viem že veľa mamičiek tak funguje, len ja som bola zvyknutá ináč. Tak mi napíšte ako to zvládate. Do 15 tej by bola mladšia v družine , staršia sama doma a potom do 18.30 by boli u starkeho a čakali na mňa a v sobotu celý čas niečo sami doma, niečo u starkeho.

mamina0078
9. jan 2022

Ked nemas ziadnu inu pracu tak by som ju brala, ucty a jedlo, potreby pre deti treba z niecoho platit a ked cez nocne uz nemas pomoc tak podla mna neni o com rozmyslat...

pribinak
9. jan 2022

Áno, brala. Nerobiť nočné je velka výhoda

ukulela
9. jan 2022

@maminkalaurinka ked to inac nejde, brala by som. A hladala lepsie. Za tie soboty by malo byt volno v tyzdni, nie?

h2
9. jan 2022

@maminkalaurinka Fúha, toto by som nebrala, je to neskoro a ešte aj tie soboty k tomu... Nie. Radšej by som išla hoci aj za menej peňazí niekam, kde skončím skôr a víkendy budem mať voľné.

martul
9. jan 2022

@maminkalaurinka za mňa určite nie, budeš s nimi len pri raňajkách lebo odídu do školy a ty sama doma, večer prídeš moc neskoro, je to príliš malý vek a soboty...kedy budete spolu, v nedeľu?

marca12
9. jan 2022

Zalezi od toho,ci si zavisla od toho prijmu. Vies si najst aj inu robotu? Ak by si to neprijala,dostanes podporu z uradu prace? A za ten cas by si si hladala inu robotu. ja osobne by som to nebrala. Chodit kazdy den domov o 18.30 nie je dobre pre deti. Co z nich bude? Vyrastu ako samorasty,ziadny cas s nimi nebudes travit,budes len nervozna a nic s nimi vecer nestihnes.

cacianka
9. jan 2022

Záleží ako ďaleko to máš, ale nie.
Ja som deti nemala, robila som takto. Cesta cca 40 -45minut ak mi išli dobre spoje pri prestupe, večer sa stalo že som nestihla podklady pre uzávierku lebo zákazníci, dokončiť, upratať aspoň drobnosť , pozatvárať 6 dverí, kodovat alarm a utekať na spoj, kt. chodil 3x za hodinu, prestup, a doma 19. - 19.15.
Pokazený rozhodeny celý deň, pokiaľ sa neprinutis vstávať o 6.00 aby si mala čas čo treba.
Najhoršia pracovná doba.

mirro
9. jan 2022

@maminkalaurinka skôr nebrala...

luccija
9. jan 2022

@maminkalaurinka určite nie, radšej by som čokoľvek robila ako toto.A to aký budeš mať fond pracovného času, keď ešte aj v sobotu budeš robiť?deti sú ešte malé a vôbec s nimi nebudeš.A aj ty budeš unavená mať len jeden deň v týždni voľno.Tie deti budú veľa samé, 18:30 už je zle, aby sa učili...ja som robila na smeny ešte bez dieťaťa a, keď som nastúpila na klasický pracovný čas nevedela som si zvyknúť každý deň zabitý žiadne voľno...veď vyskúšaj uvidíš ako sa zohrate, ale určite by som hľadala niečo iné.Deti budú stále čakať či doma či u starého.

maminkalaurinka
autor
9. jan 2022

@pribinak robila som ich 16 rokov. Už som si aj zvykla....
@ukulela to neviem, keď sa robí sobota, môžem mať voľno v týždni?

maminkalaurinka
autor
9. jan 2022

@mamina0078
@martul
@marca12
@cacianka
@mirro
@luccija
@luccija Ďakujem, ja tiež nechcem tak robiť , ale momentálne to inak nejde..... keď pôjdem na úrad dostanem pol roka 330 eur a popritom si môžem niečo hľadať, ďakujem vám.

monka105
9. jan 2022

@maminkalaurinka mala som, je to na 💩 aj pre samoživiteľa, s deťmi si to už vôbec neviem predstaviť. Ale zas, ak prácu potrebuješ, tak to vezmi.

ivangeline
10. jan 2022

Brala by som!ak nie je ina moznost. Lepsie by bolo skutocne bez sobot. Ale aspon v tu sobotu rano virs byt s detmi viac. 🙂

mata1001
10. jan 2022

Ak by nebolo nič ine a si zavisla na tom prijme, tak ano, zober to, ale hladaj si inu robotu...
Ja som takto robila, ako slobodna, bezdetna a stačilo mi ( cestovala som 60km vlakom).chodila som jak mŕtvola...
Ked budes robit kazdu sobotu, tak cez tyzden , musis mat volno za ňu., ved to by si mala strasne vela hodin.. a v zakonniku je myslim, ze musis mat 1 vikend volny do mesiaca....

enya00
10. jan 2022

@maminkalaurinka a deti by uz nevydrzali v noci same?Alebo nejaka susedka nie je,keby nieco,ze by ich prisla skontrolovat?Budes s nimi iba vecer,to budes unahanana,varit,ulohy...Takto mas aspon dva dni volna

amelie2017
10. jan 2022

Kamaratka takto robila s rocnou dcerou. O 9. zaniesla dceru do jasli, potom rychlo spravit nakup, do prace. O 17. jej dceru vyzdvihla opatrovatelka a bola s nou, kym neprisla domov. Doma ju len okupala, nakojila a spat.

amelie2017
10. jan 2022

A teda u nas je to dost standartna pracovna doba. Este ta lepsia. Vacsinou robis od 10 do 13:30 a potom od 16:30/17:00 do cca 20.

dollyzv
11. jan 2022

Ja mám tento týždeň smeny od 10-17:45 a katastrofa..úplne,ale že úplne celý deň zabitý,nedokážem si ani predstaviť takto fungovať stále a ešte k tomu po-so..😬😬😬 pre zatiaľ by som asi brala ale určite by som hneď hľadala niečo iné,pokiaľ ti nechcú inak vyhovieť..

maminkalaurinka
autor
13. jan 2022

@maminkalaurinka žienky tak robím dnes 4tý deň takto a chodím zničená...... Nevidím to ako dlhodobé riešenie, celý deň rozbitý, nič nestíham, ale že vôbec nič........