Pracovnú dobu mam od 7h.. Mam to uvedené aj v pracovnej zmluve. Od marca je nový cestovný poriadok. Posunuli časy doprav v meste a tak prichádzam do prace o 6.56h..nemozem zato inak to nejde. Jediná doprava chodí na danú ulicu kde Je sídlo firmy. Sefovi sa to nepáči nariadil mi aby som bola v práci o 6.45h.. Co mam robiť? Porušujem niečo? Ved som načas v práci.
@lilyianka apropo obed nemám 30 min.najem sa za 10 min.. Dlhšie ostať nemám problém ale nedá sa lebo mne nedá kód na zakódovanie budovy.
Problem by bol, keby ti chodil bus s prichodom 7:10. Takto podla mna mu vadi, ze ked ten bus nestihnes, budes meskat. Nasa triedna strasne drbala spoluziaka, co chodieval poslednou moznou elektrickou. Skorsi bus nejde?
@basska_b nejde žiadny skorší bus. V práci som o. 6.56h..cize 4 min do 7h.
Veď mu povedz, že si si daný čas nadrobila keďže nemáš obednú prestávku. Tam máš k plusu 20minut.
@sashabb on to vie. Mam pocit ze nemôžem argumentovať berie len svoj názor. Iné nie
Stíhaš sa za tie 4 minúty pripraviť na prácu - zložiť si veci atď, neviem akú máš rannú rutinu a teda o 7 začneš naplno pracovať? Lebo to je asi jediné čo by mu mohlo vadiť...
@lindous stíham. Nepotrebujem sa prezliekat a počítač zapnem za minutu
Tak potom neporusujes nic a sef nech ide do kelu. Alebo ti tu stvrthodinu preplaca ako nariadenu nadcas?
@maxalla nepreplaca mi nič naviac
Tak sa nanho pekne usmej a pripomen mu to. 🙂
Sef je riadne hovado. Bude sa tu nafukovat pre par minut. Moja kokegyna roky chodila s 20 minutovym meskanim,nemala iny spoj a sef jej to toleroval a nemal s tym nikdy problem. Ozaj si natrafila na debila.
sice stihas este 4min k dobru,ale co ak bude meskat .. budu zapchy v zime namrazy etc ... byt tebou hladam inu pracu lebo toto nebudes davat z dlhodobeho hladiska .. ja som tie do prace dochadzala len tak tak .. ale viackarat sa proste nedalo ..ale ja som zacala chodit skor nastastie dcera podrastla a uz pred skolou pocka sama 10min aby som stihla bus ... nik z prace nechodi autom tvojim smerom? alebo je to tak daleko ze sa neda na biku?
@maxalla nemyslím ze na neho zaberie úsmev ma už vyšší vek
Ries to s ním písomne.nech ti písomne dá príkaz a ty písomne reaguj
@syslik81 nikto tým smerom autom nechodí a bike to je ďaleko. Nosím hlavne sukne tak tak bike hm..
@janinah ako písomne? Žiadať o pochopenie?
Tak sa s nim na tuto temu vobec nebav. Len mu povedz, ze ti oracovna doba zacina o siedmej. Tiez by som urcite nejedla obed pocas par minut. Ak mas narok na obednajsiu pauzi, tak ju vyuzi. Zrejme si ho naucila, ze ta moze zneuzivat.
@maxalla on tu tému načal ze to takto nemôže byť aby som takto chodila.
Ale moze, kedze to mas v pracovnej zmluve. Prinutit na nemoze.
Ze nech ti dá písomný príkaz,že máš byť v práci o 6.45 a aj s argumentom prečo...jasne,ze nedá,je to blbosť...a vybavene...
Ak dá,tak ty písomne napíšeš svoje stanovisko,nedaj sa zastrašiť....a ak máš neplatenu polhodinu na obec,tak svoj obed zjec za 10 minút a ďalších 20 minút sed s vyloženými nohami alebo sa prechádzajú okolo budovy
Jedine zeby ti nariadil nadcas, ale yen musi potom preplatit.
Tak každý bus sem tam 2-3 minúty a zriedkavo aj viac mešká. Takže je to také blbé riešenie sa spoliehať iba na to
Oficialne, pisomne poziadaj o posunutie pracovnej doby od 7:15, ked tomu nebrania prevadzkove pomery tak ti zmenu umoznit maju.
https://www.ip.gov.sk/zapocitavanie-casu-potreb... moze ti to dat ako dodatok k praci .. aj ked ty to vidis tak,ze pripravit sa pred pracou nemusis..on to vidi inak .. nepises aku pracu vykonavas .. takze tazko poradit ..ale ano moze od teba ziadat aby si tam bola skor
@syslik81 To sa týka hlavne ľudí, ktorí pracujú vo výrobe pri stroji a hlavne sa striedajú na smenách, aby nebola prerušená výroba kvôli tomu, že niekto príde do práce dve minúty pred 6 h a ešte sa ide prezliekať. Alebo v obchode.
Ešte som nikdy nepočula keď človek robí v kancelárii, žeby sa takéto obštrukcie robili. Povedala, že za minútu zapne počítač.
@autorka K tomu Tvojmu šéfovi: Mne sa zdá, že niektorí ľudia cez koronu úplne osprosteli. Už empatia a ľudskosť im nič nehovorí. Veď pokiaľ máš všetku prácu spravenú, nechápem komu môže vadiť v kancelárii, že prídeš tesne pred 7. A ak máš jedinú možnosť jeden spoj, keby bol rozumný, pochopil by aj pár minút meškanie a prácu si dobehneš teda cez obed alebo počas dňa. Veď v kancelárii je taká práca, že sa dá aj pridať aj zvoľniť, tam sa nehrá o pár minút. To len nejaký starý trtko to berie takto ako za socializmu.
@anetka34 ak robi v kancli treba pc priupravit papiere . pozapinat veci etc .. preto pisem,ze neviem aka je jej pracovna pozicia takze tazko radit ..kazdopadne chodit 3 -4 min pred zacatim sa ziadnemu sefovi pacit nebude a este k tomu ak bude bus meskat par x do mesiaca.. namiesto rozculovania sa by som riesila ine rioesenie ci inu pracu ..nie kazdy zamestnavatel musi vyjst v ustrety ..
@syslik81 Áno záleží od toho čo robí. Horšie by bolo, že robí tam 20 rokov a teraz zmenili autobus, že buď budem ráno prešlapovať pred prácou 45 minút vonku, alebo prídem presne na čas a musím si hľadať novú prácu kvôli takejto blbosti. Ja som robila roky v kancelárii a kolegyne chodili rôzne od 15 minút pred až po minútu pred prácou ale zase poobede sa dalo byť dlhšie. Fakt záleží kde robí, ak v banke a treba už sedieť na zadku na zákazníckom centre, tak vtedy je to problém. Ak robí účtovníčku, tak je to s tým časom iba buzerácia. Tá predsa vie čo má robiť a čo musí mať k akému dátumu hotové a nie aby ju niekto s hodinkami stopoval. Aj keď tá väčšinou robí aj nadčasy.
@anetka34 áno ide o prácu účtovníčky.
@anetka34 prácu mám spravenú a ak je jej veľa ozeliem aj obed. Za minútu vypijem polievku neze zjem a idem ďalej pracovať. Každý pred vianocami je milý. Každý pred veľkou nocou je milý post. Pokora.. Ale cez rok chyba obyčajne pochopenie? Nekavickujem. Nefajčím. Som zodpovedná.vazim si prácu ze ju mam.
Niekto vyžaduje,aby bol zamestnanec v práci 15 minút pred začiatkom pracovnej doby. Je to preto,že si niekto robí kávu, čaj,raňajky,pripadne sa prezlieka. Keby si v práci ostala o 15 minút dlhšie? Skus to navrhnúť šéfovi.