Ahojte chcem sa spytat. Napisem to len tak bez presnosti lebo nechcem aby ma niekto spoznal. Prestahovala som sa do ineho mesta ako mam pracu. Muz jazdi od rana az do urcenej hodiny a tak aby sme usetrili, moje auto sme odstavili a jazdim s nim s tym ze on ma vylozi v mojej robote a on uz ide kam ma naplanovane. Kolegovia vedia, ze rano chodim o 2 hodiny skor ako mam urcenu pracovnu dobu. Ja sa vklude najem, pokecam s ostatnymi kolegami ktorym zacina vtedy smena a cakam na svoju smenu. No naposledy mi bolo vytknute, ze preco som nespravila toto a hento ked som tam. Ale ja tie 2 hodiny co som tam nemam zaplatene a tak isto ked mi skonci pracovna doba, musim cakat kedy mi konci officialne. Takze ja si odratam cas kolko realne som odrobila a tie 2 hodiny navyse uz neurobim nic.
Zamestnavatel mi nechce zmenit pracovnu dobu aj ked som ho o to ziadala. Preto som povedala, ze nebudem teda nic robit. Iba vtedy ked to budem mat zaplatene. Je to podla Vas spravne? Aj podla BOZP.
@buberova nie im vtedy este neplynie pracovna doba kedy ja sa s nimi vypravam
Asi závisí od typu práce. Na tvojom mieste by som čakala niekde mimo - jedáleň, prezliekaren, vonku... Aby bolo zjavné, že ešte nepracuješ ani nič podobné.
@januska12323 nehnevaj sa ale ja mam tu hodinu a pol byt kde vonku?? Mam si sadnut na zem alebo kde mam podla teba ist? Nic neni otvorene
mala by si byt mimo pracoviska ak nemas smenu najma z pohladu bozp
co ak sa nieco stane, evidencia dochadzky atd
Nepochopila som ten koniec pracovnej doby... Pracujes dokedy? Podla mna tam nemas co hladat mimo pracovnej doby... ked sa ti nieco stane, tak mas smolu... a to uz mi je len setrenie byt pred robotou 2 hodiny skor...
to za 2 hodiny neprídeš domov ani sama? nechápem
Nemas tam co robit dve hodiny vopred. Ja ako zamestnavatel by som ti to zatrhla, co ked sa ti pocas tych 2 hodin nieco stane?
No tak takéto šetrenie nestojí za to.Byt o dve hodiny skôr v robote iba kvôli ušetrenemu palivu? Dochádzaš koľko? 200 km? Toto zato fakt nestoji
@taynee zdrziavam sa na pracovisku
Ja sa tam nemam ako dostat ani spat. Nemame dpbre spoje.
Byvame od mojej roboty skoro 66km
A menit ju nechcem pretoze je dobre zaplatena
Nuz...toleruju ti kym sa nieco nestane, na pracovisku sa nemas co zdrziavat mimo prqc casu. Max 20min pred a po. Ze nemas spoje nie je problem zamestnavatela
Mňa nezaujíma kde budeš, v práci nemáš čo hľadať. Máš si to zariadiť aby si prišla načas, čo robíš mimo pracovnej doby je tvoja vec a nie zamestnávateľova. A to skončenie skôr som nepochopila veď keď prídeš skôr nezačneš skôr pracovať.
Pises "moje auto sme odstavili". Tak ho zacni pouzivat, lebo mozes mat z toho naozaj riadny pruser...
@eeffka nemam sa tam ako dostat. A zobrali sme hypo musime sa uskrpmnit. Ja mam auto na benzin nedoplatila by som sa na dochadzanie a mojim smerom nejde nikto ze by som sla s nimi
Zamestnavatel o tom vie a neriesi to...jemu je to jedno ci som tam o 2 hodiny skor . Ja sa pytam na inu vec na ktpru mi nikto z Vas neodpovedal
No mohla by som **** také šetrenie, že kvôli tomu budem o minimálne 2h dlhšie v práci. Peniaze síce ušetríš ale tvoj čas je vzácnejší a nenahraditeľný. Ja chápem, že to vadí ľuďom v práci. Z hľadiska BOZP nemáš byť čo na pracovisku, rozptyluješ kolegov atď. A určite sa nájdu hlupáci, ktorí nevedia o tvojej situáciu a myslia si, že ti to platia a závidia a tým pádom robia rozbroje.
Az taka tragedia to nie je... dochadzala som 70km kedysi a robilo to okolo 200e. Teraz tie ceny su celkom dost podobne... navyse pises, ze je to dobre platena praca...
Odpovedali sme ti - porusujes bozp, zamestnavatelovi je to srdecne jedno, ale budes mat uraz mimo toho casu, tak jednak to nie je pracovny, prides o svoj prijem a on bude mat take kontroly, ze si velmi rychlo rozmysli, ci bude nieco take podporovat aj nadalej...
A aka je vlastne otazka? Co ci je spravne podla BOZP? Lebo podla BOZP tam hlavne nemas byt...
@nelca84 precitaj si to este raz pisem to tam dost jasne
Autorka....stojí ti ten stratený čas za tie peniaze? To,že to zamestnávateľ akceptuje je jedna vec.To,že ty ,,zábavas" kolegov počas ich pracovnej doby nie je správne.Keby sa ti počas tých 2 hodín niečo stalo,tak čo? Toto sú dosť vážne veci.Nie mimo prac.hodin od teba zamestnávateľ nemôže vyžadovať vykonať prácu ale takisto mimo prac.hodin sa nemáš čo zdržiavať na pracovisku.
U nás ťa do firmy pustia najskôr 50 min.pred začatím zmeny
Odpoved na tvoju otazku je - pocas tych 2 hodin nemas co pracovat, kedze ti nebezi smena a hlavne tam nemas co robit
tak tie dve hodiny proste trav niekde inde, mimo pracoviska.
@guiseppinka asi tazko kedze ja nic nerobim...iba sedim a cakam. Nemoze mi nic vycitat. Ja osobne som mu jasne povedala ze sa stahujem ak ma s tym problem nech mi upravy pracovnu dobu co odmietol. Holt smola. Odrobim si svojich 8 hodin a idem prec co je o 15:30 ale on mi to neakceptuje. Mam tam ostavat skoro o 2 hodiny dlhsie ale ja tam realne v tom case nemam co robit pretoze moja praca sa skoncila
Mňa by asi ako zamestnávateľa hnevalo, že zabávaš kolegov, ktorým už plynie pracovná doba, aj keď tebe ešte nie.