zaujimalo by ma ak ste niektora pracovali ako au pair v zahranici,co vsetko ste museli robit ,kolko hodin , co sa vam pacilo,co sa vam nepacilo. budem mat totiz v lete au pair ,tak by ma zaujimal pohlad zo strany au pair . dakujem.
ja som pracovala rok v Nemecku au-pair a mala som presný rozpis čo kedy robím - kedy do škôlky s malým, kedy robiť úlohy so staršími,ktorý deň ktoré izby upratať a bola som veľmi spokojná vedela som presne čo mám robiť, aspoň neboli žiadne nezhody. Čo sa mi nepáčilo je že deti mali zakázaný televízor, tým pádom som nemohla ani ja. Chápem ich ako rodičov ale ja som sa tam nudila v čase svojho voľna. Víkendy som mala takisto voľné. A ešte sa mi páčilo že ma brali na výlety a rodinné oslavy, proste cítila som sa ako člen rodiny - len o to ťažšia bola potom rozlúčka.
@marlene
ja som robila au pair (dvakrát po dva letá) vo Francuzsku a bola to skvela zivotna skusenost 🙂 Ale ja urcite by som au pair nikdy nechcela 😀 Je ine mat kocku, co pride na par hodin denne.. a ine, ked niekto je sucastou tvojej rodiny.
A okrem toho som zazila aj niečo a la telenovela 😀 ... takže aj to ma niečo do života naučilo 🙂
Tak z druhej strany 🙂 Ja momentalne hladam aupair live in a ako sa ukazalo je to celkom problem, kedze potrebuje asap a najradsej teda niekoho, co uz v Irsku zije. Ale to su same spravy typu, pracujem tam a tam a mozem len vtedy a vtedy, alebo byvanie mam, robim dve hodiny denne ale hladam nieco na prilepsenie a normalna baba, co by s nami byvala sa zatial neozvala ziadna.
@mima4 ja by som prave nechcela na par hodin denne, lebo najvacsi stres pri dietati je, ked rano zistis, ze je chore a nemoze ist do skolky a riesit kto teraz ostane doma a bude si brat dovolenku alebo nahradne volno je o hubu. Radsej taku, co sa jej rano oznami, tak dnes mala do skolky nejde, ale ostava doma a vybavene, ziadne stresy 🙂
@marlene bola som aupair v uk pol roka.
odporucila by som presne stanovit si podmienky, co ocakavate, lebo ja som sa napr. starala o 18mesacne dievcatko, a ked mala spala cez den, tak som spala s nou a az po niekolkych tyzdnoch mi nastvana domaca povedala, ze by som v tom case mohla nieco robit- upratovat, ci varit. ja som jej zlost nechapala a ona zas nechapala, ze mi to samej nedoslo 😅
islo len o nedorozumenie, zlu komunikaciu, inak sme vychadzali super a dobre sme si rozumeli 🙂
robila som u nich 4 dni v tyzdni od osmej rana do piatej poobede, vikendy som mala volne, ale ked mali party, alebo si chceli pospat, tak som aj cez vikendy malu rano postrazila 🙂
boli velmi ustretovi, pozicali mi aj auto, aby som mohla chodit niekam- ale to bolo v skotskej vysocine, tam by som sa bez auta nikam nedostala. zoznamovali ma aj so svojimi znamymi a ked som mala cas, chodila som vypomahat aj im a rodicia sa sli spolu bavit.
ak to zhrniem- mala som fakt stastie na rodinu, vo vsetkom mi vychadzali v ustrety, urobili mi oslavu a kupili darcek na rozlucku, chovali sa ku mne ako ku priatelke, nie ako ku zamestnancovi, co som im ja oplacala snahou a tiez som im vychadzala v ustrety 🙂