ahojte, chcela by som sa Vás opýtať, je možné, aby mi počas PN vykazoval zamestnávateľ čerpanie dovolenky? Lekárka ma pred nástupom na MD vypísala posledný mesiac na PN, zamestnávateľ mi za tú dobu chce zároveň dať na výplatnej páske čerpanie dovolenky, je to možné? že mi bude vykazovať PN, teda zaplatí tých prvých desať dní a zároveň mi bude vykazovať dovolenku, keď mi na SP bude bežať PN a 55% z DVZ? Zamestnávateľ mi nechce tú dovolenku preniesť na obdobie po MD, RD, resp. mi ju nechce preplatiť ale vykázať ako vyčerpanú a keďže to už do nástupu na MD kvôli PN nestíha, tak to chce urobiť takto :O
Mne sa to nezdá, je to zákonné?
Ďakujem za odpoveď.
@laura1804, áno, krátiť dovolenka sa počas PN môže, ak trvá prvých sto dní o jeden deň a potom podľa toho ako dlho PN naďalej trvá...ja mám však problém v tom, že mi môj zamestnávateľ mieni počas PN vykazovať v práci čerpanie dovolenky, súčasne s PN...našla som si v zákone, že zamestnávateľ nemôže určiť čerpanie dovolenky na obdobie, počas ktorého je zamestnanec uznaný za práceneschopného...ale či to platí aj v tom prípade, ak si zamestnávateľ zmyslí, že mi to čerpanie neurčil on, ale ja..keďže v dnešnej dobe je všetko možné :(
Neviem to naisto, ako to je, ale ja som tiez bola minuly rok na PN a tiez sa mi kvoli tomu krati dovolenka...ale z pravneho hladiska neviem preco je to tak..