Práca zdravotnej sestry

karleh
14. nov 2024

Ahojcek mamičky, určite tu nájdeme nejaké zdrav. sestry, chcem sa opýtať ako ste spokojné so svojou profesiou?😊
Menili by ste alebo ste spokojné?
Len tak pre vlastný prieskum pretože rozmýšľam poštudovat zdravotnícku strednú školu.
Oplatí sa stať sestričkou alebo radšej nie?
😊😊😊

melanta
14. nov 2024

Ak chceš byť zdravotná sestra a už máš maturitu, choď na vysokú školu, odbor ošetrovateľstvo. S tým vzdelaním budeš zdravotná sestra. So strednou zdravotnou budeš praktická sestra a tá nie je zdravotnou sestrou. To sú dve rozdielne pozície, praktická sestra je nižšia pozícia a ani praxou sa z nej zdravotná sestra nestane, len tou vysokou školou.

rebi789
14. nov 2024

@karleh Ja mám strednú zdravotnícku kde som skončila ako praktická sestra a následne zdravotnícka vysoká škola ktorú som dokončila ako pôrodná asistentka. Ja svoju prácu milujem či už to je viacej sesterská robota alebo čisto PA, takže za mňa určite odporúčam hlavne ak ťa baví pracovať s ľudmi a máš dostatok odhodlania, empatie a hlavne nervov 🙂

karleh
autor
14. nov 2024

@melanta rozmýšľala som aj nad tým, ale našla som, že na vysokú treba mať na ošetrovateľstvo vzdelanie v zdravotnom odbore.
Tak neviem ....😏

karleh
autor
14. nov 2024

@karleh a ešte k tomu asi treba mať aj nejakú prax počas štúdia, že?

janinah
14. nov 2024

Oplatí v akom zmysle? Ak chces byť bohata alebo chces mať veľa voľného času.ak chces chodiť z roboty neunavena a ak v súkromí nevieš nemyslieť na ľudské osudy tak tam nechoď.
Ja som instrumentarka pred dôchodkom a sestričkou som chcela byť od 5 .triedy zš.Nelutujem.ale je to drina.

beloved
14. nov 2024

@karleh Na vysoku skolu treba mat zdravotnicke vzdelanie, ak chces studovat externe. Ak denne, mozes mat maturitu z akejkolvek strednej skoly 🙂

beloved
14. nov 2024

@janinah Ak si teraz pred dochodkom, uznali ti, ako sestricke strednu skolu alebo si si musela vo vyssom veku dorabat VS?

karleh
autor
14. nov 2024

@beloved aha, tak v tomto je rozdiel, rozmýšľala som externé ...

janinah
14. nov 2024

@beloved uznali szš a mam jednu špecializáciu a jedno vyššie odb.vzdelanie dipl.ope

racna sestra.

beloved
14. nov 2024

@karleh Tak potom je najlepsia cesta ist na strednu skolu externe, ako prakticka sestra a po maturite z tejto skoly mozes pokracovat externe na VS.

karleh
autor
14. nov 2024

@janinah hmm...no to je pravda, odosobniť sa neviem či je moja silná stránka...
Ťažko si vybrať niečo aby sa človek mal aspoň ako tak dobre ....

beloved
14. nov 2024

@janinah Aha, dakujem za vysvetlenie 🙂

estellas
14. nov 2024

@karleh Ja nie som zdravotná sestra, som opatrovateľka v domove dôchodcov.
K takej práci musíš mať vzťah, musíš mať pevné nervy.
Takže to či sa to oplatí závisí od teba.
Je to náročná práca. Treba sa vedieť odosobniť od práce, nebrať to vážne ak by k tebe bol niekto z pacientov nepríjemný.
U mňa to bolo zo začiatku náročné lebo je to moja prvá práca.

karleh
autor
14. nov 2024

@estellas pracujem s ľuďmi čiže nejakú vypestovanu "osobnú obranu" mam...

macekovam
15. nov 2024

@karleh nelutujem.nemenila by som

janka95
15. nov 2024

Aj ja som zdravotná sestra. Šla som na pomaturitné praktickú sestru externe , potom som si našla prácu a popri nej dorobila Bc. Ošetrovateľstvo.
Musíš mať k tej práci vzťah a musí ťa baviť. Zmieriť sa s tým ze budeš väčšinu sviatkov v práci, dovolenku nedostaneš. Ja mám teraz 3 nočné 12ky . Čiže je to drina ale práca ma napĺňa len je to občas o držku za taký plat :- D

macekovam
15. nov 2024

@janka95 preco dovolenku nedostanes, to bezne robite 3 nocne? na akom oddeleni pracujes?a plat mas naozaj taky biedny?

janka95
15. nov 2024

@macekovam píšem ss.

karleh
autor
15. nov 2024

@janka95 to by zaujímalo aj mňa, prečo biedny?

beloved
16. nov 2024

@janka95 Mozes prosim aj mne napisat info do spravy? Dakujem