Ahojte baby chcem si spraviť 2 ročné štúdium pomocná zdravotná sestra. Chcem sa spýtať ak mam napríklad strach ak mi berú krv, alebo mi je zle, je možné vykonávať túto prácu? Dá sa nato zvyknut ? Alebo postaviť sa tomu strachu? Je tu niekto kto mal taký problém a pracuje ako zdravotná sestra?
Skor sa ti oplati ist na vysokú.. lebo budeš len praktická sestra nie ZDRAVOTNÁ sestra. Takže nemôžeš robit všetko
No neviem, ja mám panický strach z injekcií, tak že mi je nevoľno aj keď napr. vidím v telke reportáž ako niekoho očkujú.. Keď mám ísť na odber, tak niekolkodňová úzkosť..ale s injekčnými striekačkami pracovať musím a zo začiatku som z toho mala veľmi zvláštne pocity, aj keď nepichám ľudí, ale používam v ich labáku... Časom som si na to zvykla a už sa mi neklepú ruky, predtým som ledva ihlu otvorila 😅
Ono to príjemné nie je asi nikomu a nechodí tam s radosťou, záleží aký ten tvoj strach je a presne z čoho
@mamina0078 tak skôr mi je zle keď sa robí odber zo žily, mne vadia žily :D nechápem. Ja mam už 38 rokov a chcem si spraviť zdravotnú školu.
@ninusa221 Aha a ak budem praktická sestra tak čo môžem robiť alebo čo nemôžem ?
@lindous Aha takže ty si zdravotná sestra ?
Nie nie, som úplne mimo zdravotníctva, ako hovorím, používam ich v labáku, ale jednoducho mi je nepríjmená už len samotná striekačka.... dávať injekciu, či robiť odber ľuďom si neviem predstaviť ... ale ja som extrémny prípad, ktorý odpadol už aj pri odbere kvapky krvi z prsta 😂
Praktická sestra aj pichá injekcie.myslim.ze ak máš s tým v tvojom veku problém a nevieš sa nastaviť v hlave.ze je to ok.tak budeš mať problém celkovo pracovať v zdravotníctve.v tej atmosfére medzi liekmi.pacientami.vizitami.odbermi...
@lindous aha tak asi až také to nemám, ešte som pri tom neodpadla :D
@janinah pichanie injekcii mi nevadí, viem pichnúť aj sama sebe injekciu skôr ten odber mi robí problém, že to treba pichať do žily.
Do žily asi nebudeš mocť pichat.. neviem ja mam maminu ZS a ona mi vravela že to je niečo ako asistentka
Ja som zdravotná sestra a keď si dobre pamätám tak praktická sestra nemôže aplikovať nič do žily môže len podávať liečbu ako tabletky prevažovať rany zapisovať do dekurzov a také veci ale ja už nepracujem vyše dvoch rokov (MD) tak neviem či sa zmenili kompetencie. Ak máte strach len z toho ale máte veľkú túžbu sa stať zdravotným personálom skúste to aspoň nebudete ľutovať že ste nevyskúšali ale musím povedať že je to drina taká práca hlavne fyzická ale taktiež psychická podľa toho na aké oddelenie sa dostanete 🙂
Ako praktická sestra budeš skôr asistentka sestre ako samostatná sestra. Mne strašne vadí odber krvi, býva mi zle, ale cudzích pichat mi nevadí 😀
Ahoj ako praktická sestra budeš odoberať krv. Pretože sa to učíš a máš to v kompetencii. Robíme skoro všetko čo zdravotné sestry az na pár vynimiek kvôli ktorým som po skončení praktickej sestry šla na vš. Choď kľudne do toho. Mne tiež nerobí dobre keď mne podavaju injekciu alebo berú krv ale to je iné keď to robíš ,zvykneš si =D =D
@janka95 Vážne super dala si mi nádej 😍 Dúfam, že to zvládnem ako vravím injekciu nemám problém dať, ale keď budem musieť klepkať po žile a vidieť to no neviem, ale možno sa dá nato zvyknuť. A ešte aj keď sa tá žila trošku akoby dvihne jaaaj..😲
Ja som sestricka a nemam v praci absolutne ziadny problem so ziadnym vykonom a to som na ARE. Ale akonahle beru krv mne skotim sa na podlahu hanba nehanba musia ma fackat 🤣 net pomoci
@naattalie No takže asi to skúsim predsa len dievčatá prehovorili ste ma 😂 len aby mňa potom pacient nefackal že sa mam prebrať 😂
Pokial myslis na SOS tak sa studuje len prakticka sestra aj na pomaturitnom (2rocnom), zdravotna sa studuje na vysokej skole. A vyskysaj uvidis, vsetko sa da ked clovek chce ale zalezi od cloveka ja mam kamarata, ktory pri kazdom odbere odpadne tak on urcite by nemohol byt lekar ani zdravotny brat 🤣 ale ja v detstve-puberte som sa bala a potom som si to logicky vysvetlila v hlave a nastavila sa - mentalne dospela v tej oblasti, ze to nic nie je ti, ludia X ludom odoberali krv, nikto na to neumrel atd. odvtedy s tym problem nemam... Proste coho sa bojis? Ja som sa bala bolesti pritom nikdy ma to nebolelo... Treba si konkretizovat strach a potom zhodnotit, ci vlastne ma nejake logicke opodstatnenie... Este dodam, ze taky strach som mala z kazdeho odberu, ze tlak som mala priemerne okolo pred nim 140 😂