Práca z úradu práce

jaamaalaa
23. nov 2022

Čaute ženy

Mam na Vás otázku možno niekto riešil nedávno to isté.
Som evidovaná na úrade práce a pozvali ma na pohovor.
Bola som na pohovore a uspela som, čo ale nebolo mojim cieľom. Vzali ma, no keďže si robím rekvalifikačný kurz tak nastúpim až po ňom (kurz si robím na vlastné náklady po vlastnej osi)
O prácu nemám záujem, čo som im aj povedala, preto si očividne robím kurz aby som už nemusela robiť prácu kt. Som robila doteraz.

Ženy prosím Vas da sa to ešte nejako riešiť? Mam nastúpiť až 20.12, ale chcem sa tomu vyhnúť poprípade ak si nájdem inú prácu dovtedy tak to bude ok?
Alebo dá dá ukončiť PP po par dňoch a znovu sa zaevidovat? Zišla by sa dobrá rada

Ďakujem za odpoved

nuci616
23. nov 2022

Nechápem, prečo ťa brali, keď si povedala, že nemáš záujem. Však to tie firmy musia vedieť, že keď im takto dohadzujú z úradu ľudí, tak nie zakaždým im to vyhovuje a idú na tie pohovory len preto, lebo musia.

ivonahnur
23. nov 2022

Ak si nájdeš inú prácu tak to bude ok. A áno ak si nenájdeš prácu a nastúpia do tej firmy tak po pár dňoch môžeš odisť a sa zaevidovať pretože máš 3 mesačnú skúšobnú dobu

chcemradu
23. nov 2022

@jaamaalaa môžeš si dovtedy nájsť prácu vlastnú, alebo aj nastúpiť a po dvoch dňoch dáš výpoveď a zase sa evidujes.
@nuci616 a nie je to celkom tak, že zamestnávateľ bude ústretový, že keď uchádzač nemá záujem, tak mu proste povie, ok, chápem. Rovno napíše, že uchádzač odmietol zamestnanie a na polroka ťa vyhodia z úradu práce.

nuci616
23. nov 2022

@chcemradu však to ja viem, že nie sú takí všetci, ale mohli by to proste akceptovať. Ale tak viem, že ako si to ja predstavujem, tak to nie je v realite 😀

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chcemradu
23. nov 2022

@nuci616 mne napríklad môj agent, či ako sa volá 🤭 nedával žiadne ponuky. Povedal, že dosť som odpracovala, aby som si oddýchla a je na mne nech si hľadám sama robotu 😁

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka_ke
23. nov 2022

a po skončení kurzu už máš inú lepšiu prácu istú? nastúpila by som 20.12. normálne do práce a ak by sa mi nepáčilo, v skúšobnej lehote odišla, ale ak inú prácu nemáš nie je lepšie ostať tam aspoň kým si nenájdeš niečo lepšie?

dilino
23. nov 2022

Ked odmietneš prácu z úradu práce vyradia ťa na 6 mesiacov. Musíš si platiť sama zdravotnú a sociálnu poisťovňu. Po 6 mesiacoch sa môžeš ísť znova zaevidovať.

jaamaalaa
autor
23. nov 2022

@luscious vôbec ma to nenapadlo na tom pohovore a vlastne sme sa ani o peniazoch nebavili keďže ja som počítala s tým ze to vyriešime trosku ľudský a pochopia to ze nie som úplná k dispozícii a nemám ani záujem... a to je jedna z veci prečo tam určite nebudem pracovať, nemyslím si ze tato firma mi dá viac než minimálku a ja za také peniaze nie som ochotná ani vstať z postele :D proste mi je do plaču :D

@lucka_ke ja si nájdem lepšiu prácu (v tomto obore) ani by si zmurknut nestihla, keďže som v tej práci dobrá, a oni ma šupnu do firmy kde to nemá žiadnu úroveň, no proste ja sa cítim až ponížená:D

To sa ospravedlňujem všetkým ktorí ma berú ako namyslenu nevdacnu slečnu ale makám na sebe každým jedným dňom a snazim sa byt profesional vo vsetkom co robím, robim to s laskou radostou a oddanostou , ale môj život teraz smeruje iným smerom a teda chcem začať stavať nové základy úplne🙂 ta práca ma psychicky vyčerpala, naozaj vážne seriózne keď si mam co i len predstaviť tam nastúpiť tak mi je do plaču, a chytá ma úzkosť, ale je to aj z toho dôvodu ze toto rozhodnutie nebolo moje a cítim sa ako nesvojpravna... cítim sa trochu zúfalo

jaamaalaa
autor
23. nov 2022

Ďakujem za všetky Vase milé odpovede🙂

chcemradu
23. nov 2022

@jaamaalaa tak v tom prípade nenastúpiš, vyradia ťa z evidencie, môžeš si sama platiť odvody a medzitým sa vzdelávaj. Aspoň nebudeš tŕpnuť, že ti dajú ďalšiu ponuku, ktorú nebudeš môcť zase odmietnuť...trošku mi to nesedí s tým, že máš na viac, ako ísť pracovať do podradnej roboty z úradu práce keď si v tom dobrá a máš na viac, aj napriek tomu si evidovaná na úrade práce. Veď "rast" môžeš aj popri práci. A vždy sa dá dohodnúť so zamestnávateľom, keď si naozaj dobrá, že si popri práci chces urobiť nejaký kurz atď, nech ti dá tak zmeny.

sashabb
23. nov 2022

Dohovie čo bude o mesiac, možno zostaneš zrovna na PN 😀

bronik89
23. nov 2022

tak na urade prace hladaju a ponukaju pracu tym, ktori pracovat aj realne chcu. ked ju nevezmes, odmietnes, tak ta mozu automaticky vyradit z evidencie, ale samozrejme, ze ak si najdes inu pracu, tak je to ok.

jaamaalaa
autor
23. nov 2022

Takže vysvetlenie je logické, evidovaná na UP som z dôvodu dávok v nezamestnanosti na kt. Mam nárok keďže som si to riadne odrobila odkedy som skončila školu (6 rokov ako ja vravím tvrdej práce a odriekania :D) a o tieto dávky nechcem prísť, keďže som dobre zarábala tak tie dávky nie sú odveci, snáď aj vyššie než to co mi dá tento zamestnávateľ.
Ja mam krízu, ja som vyhorela v tejto oblasti preto chcem zmenu. Prácu si viem nájsť ale práve teraz pre moje psychické zdravie potrebujem pauzu od všetkého.

janickacrazy
23. nov 2022

@jaamaalaa veď nástup do tej práce a potom môžeš odísť v skúšobnej dobe

chcemradu
23. nov 2022

@jaamaalaa koľko si už na úrade práce?

strudlikmalicky
24. nov 2022

Ja by som tam nastúpila a odišla v skúšobnej dobe, je to najmenšie zlo 🤷🏻‍♀️

saxana000
24. nov 2022

@nuci616 pretoze ked zoberu cloveka z uradu prace dostanu niekolkomesacnu dotaciu.. za.par mesiacov ked dotacia skonci len nepredlzia pracovny pomer a zase si zoberu dalsich novych..co tam po ludoch..hlavne ze maju pracovnu silu s minimalnym nakladom..

hippovka
12. dec 2022

@jaamaalaa ahoj, ako si to poriesila?

jaamaalaa
autor
19. dec 2022

@hippovka nijak, čakala som ze tam pôjdem na par dni a odijdem, a mali sa mi ozvať 18-19.12 a nevolali, a úprimne netuším ako postupovať

oranzovyvevericnik
19. dec 2022

@jaamaalaa nemas ani zmluvu podpisanu? iba ti povedali, ze sa ozvu?

jaamaalaa
autor
19. dec 2022

@oranzovyvevericnik nemám ani zmluvu ale podpisovali som papier ako "vhodný kandidát na pracu" a ze "súhlasím s nástupom od 20.12" ale neozvali sa mi, neviem ako postupovať ja na nich kontakt nemám... písala som pracovníčka z up ze co robiť, nechcem byt vyradená z up

oranzovyvevericnik
19. dec 2022

@jaamaalaa pokial si nepodpisala zmluvu, tak nemas voci nim ziadny zavazok. Asi si vybrali niekoho ineho, urcite by sa ozvali, keby s tebou pocitaju.