Práca z domu

29. aug 2024

Ahojte, prosím o radu hlavne tie z Vás, ktoré máte skúsenosti. Momentálne som na RD, v decembri mi konci. Mám rozné dôvody, pre ktoré potrebujem pracovať u domu.
No k veci, prehľadávať ponuky hore a dole, neviem nič najst... Pracovné skúsenosti-celková administratíva podniku, čiastkové účtovníctvo podvojne, fakturácie, vedenie pokladnicneho denníka, komunikácia s klientmi, vsetko nejdem rozpisovať, bolo toho vela. Sama viest účtovníctvo celej firme, na to si ale netrúfam. Ale pracovala som v kolektíve a ohľadom účtovníctva viem spracovať aj veci, ktoré neboli v mojej kompetencií. Počas RD som absolvovala školenie personalistika a mzdové účtovníctvo, tiež s tým mám skúsenosť, ale nerobila som to sama, boli sme tri. Dva roky som aktívne 2xtyzdnenne mala súkromné hodiny anj, cize nie som síce prekladateľka ani tlmočník, ale v pohode sa dorozumiem, aj v práci som anj aktívne využívala. Baby, prosím, poraďte, ako sa dostať k nejakej práci. Profesia, kariéra a pod, to mam prezreté. Alebo ako, hľadať si firmy a všade posielať CV? Prosím hlavne tie, ktoré máte skúsenosť. Ďakujem

anjelicek26
29. aug 2024

Do konca decembra porob uctovnicke kurzy tak, aby si si na to trufla... uctovnictvo sa da fakt pekne robit z domu, viac kamosiek tak robi... len si trochu verit. Kvalifikaciu mas peknu, urcite nieco najdes, nielen hladaj, ale aj daj si zivotopis online na linkedln a ze aktivne hladas pracu a uvidis... mne sa ozyvaju stale recruiteri a to samozrejme teraz nic nehladam.

sissy27
29. aug 2024

Stale dookola to iste 🤦🏼‍♀️ bud si v niecom tak dobra, ze si mozes otvorit zivnost a pracujes z domu, alebo sa zamestnas vo firme, ktora takuto moznost ponuka, ale tam je tiez potrebne sa zaucit a ziskat si doveru. A hlavne - rataj s tym, ze si ten HO odmakas, nie ze ty potrebujes zabavat dieta co ti nevzali do skolky alebo podobne…

autor
29. aug 2024

@anjelicek26 ďakujem pekne za odpoveď a rady.

autor
29. aug 2024

@sissy27 písala som, ze potrebujem prácu z domu, aby som mohla zabávať dieta? Prosila som o pomoc tie, ktoré majú skúsenosť. Nepýtala som sa na živnosť, pýtala som sa na iné. Ak nevieš pomôcť, nereaguj. Tvoja odpoveď mi v ničom nepomohla.

domiklik
29. aug 2024

Na tvojom mieste by som po pracovala na jazyku a skúsila to v nejakom korporate. Ideálne keď tam niekoho poznas. Neviem ci to tak ešte funguje ale ja som bola na pohovore na základe odporúčania, no ale je to pár rokov dozadu. Excel kurz v CV tiež dokáže zaujať, skus it learning, majú fajn kurzy.

sissy27
29. aug 2024

Myslim, ze prva polovica mojho prispevku je celkom slusna rada - bud budes z domu robit sama na seba, alebo si najdes zamestnavatela, ktoremu ty vyhovujes svojou kvalifikaciou a poskytuje HO. Ta druha cast bola len male upozornenie, ze aj na HO treba v prvom rade pracovat a nie sa starat o ine veci.
Urcite viem, ze HO poskytuje Henkel a urcite aj dalsie korporaty, ale raz za cas sa aj tam treba ukazat v kancelarii.

autor
29. aug 2024

Áno, nemám problém z času na čas pracovať v office, to považujem za samozrejme. Tie korporaty, na to som sa pozerala, veľmi v tom neviem chodiť a ani ich hľadať, nemám žiadnu skúsenosť s prácou pre korporat, ale nemala by som s tým problém. Skúsim na tom popracovať. Určite plánujem ešte do konca roka nejaké školenie, Excel-to mi ani nenapadlo, v exceli viem pracovať, síce nie som profík, ale viem sa orientovať, ale je to super rada, vďaka. ANJ najskôr už len z domu, viac nestíham,pocas dňa sa mi nedá veľmi a večer si toho tiež neviem naplánovať toľko.

Pýtam sa hlavne preto, lebo absolútne neviem, od čoho sa odpichnúť, ako začať hľadať... Linkedln je tiež super, toto mi rovnako vobec nenapadlo.
Nechcem vyzerať ako zúfalec, ktorý chce bez práce dostávať plat, len hľadám pomoc, ako sa rozbehnúť, ako zacat. A som vďačná za kazdu radu...

adabise683
30. aug 2024

Skus IBM ... ponuky su bezne na profesii:

https://www.profesia.sk/praca/bratislava/?compa...

Je tam ciastocny HO, cca 2-3krat tyzdenne ale vzdy sa da dohodnut/prisposobit ked je to nevyhnutne ... najdolezitejsie je vzdy aby bola praca nacas hotova 😃

Drzim palce !!!

jumama
30. aug 2024

Ak mas dobre zaklady uctovnictva, tak by som sa na tvojom mieste sla tym smerom a dovzdelala sa v potrebnom, tak si najlepsie vies najst pracu na doma. Staci ti par stalych klientov takych mensich, co nemaju zlozite ucto, zivnostnikov, sro-ciek. My mame mailcku srocku a uctovnictvo nam robi uctovnicka. Pocas roka nic strasne - raz mesacne jej muz odnesie faktury, ona nam urobi mzdy, raz stvrtrocne DPHcku a raz rocne Danove. Ano, je to oblast kde sa stale musi vzdelavat clovek, mozno by si musela na zaciatku ivestovat trochu a kupit si uctovny softvér, ale ak ta to bavi, vzdy budes mat dost klientov, uctovnikov bude vzdy treba. Je to tazsie mozno na zaciatku, ked mas pocit, ze nevies ako na to. Ale ked si ziskas par stalych klientov, pokial im firma neskrachuje, vacsinou nemaju potrebu odist od teba. A tebe sa znalosti nabaluju postupne, podla toho, ze raz za cas ten ci ten klient nieco ine ako tie bezne cinnosti potrebuje, ty to dohladas, overis si ... Prvu uctovnicku mal muz susedu z ich ulice, kamosku jeho maminy, no a ona ked uz bola v dochodkovom veku, pribrala si taku mladu babu a zaucila ju. A potom uz prestala robit ucto a prenechala to tej mladej babe. Mozno aj takto nejako skus, hladat take rozne uctovne kancelarie a ponuknut sa zo zaciatku na vypomoc.

beata_k
30. aug 2024

Hladaj remote work.

lucik194
30. aug 2024

@adabise683 IBM v juni prepustilo 100 ludi.

vseobecne korporaty nenaberaju vela ludi, skor drzia pocet ustaleny. beru juniorov za smiesne platy, väčšinou monkey job

urcite si vytvor profil na linkedin. necakaj , ze firma Ti da 100 perc HO, firmy posledny rok od toho upustaju, stahuju ľudí naspat do kancelarii, 2 dni v kancli, tri dni doma .....

Excel nie je v sucasnosti nic prevratneho, odporucam, ked chces uctovnictvo riesit, vediet aspon zaklady uctovnickych programov.....

adabise683
30. aug 2024

@lucik194 to je pravda ze prepustali ... aj minuly rok prepustali a este iste aj budu urcite casom ... ale uctovnickych/uctovno analytickych pozicii je tam dost stale ..a niekori ludia aj sami odidu pripadne zeny idu na matersku ako napriklad ja za nejaky cas ..takze sem tam sa najde volne miesto ... za vyskusanie to stoji podla mna ... plat je odrazom aj toho co vie clovek ponuknut ... a aj ked toho monkey jobu je tam dost, najdu sa aj zaujimave pozicie ako je napriklad ten statutory uctovnik co je momentalne v ponuke ... a nastupny plat nie je zly podla mna (2200 tam maju teraz) ale samozrejme zalezi od individualnych potrieb daneho cloveka ... ale co sa tyka HO myslim ze je to jedna z firiem ktora je v tomto dost ustretova takze to pre autorku prispevku moze byt zaujimave

autor
30. aug 2024

Ešte raz veľká vďaka! Absolútne som nevedela, od čoho sa odraziť. Za každý príspevok ďakujem. Dnes som si otvorila konto na na linkedln, musím sa s tým naučiť pracovať. Viem pracovať v programoch, ktoré sme mali v práci. Myslím, ze v tomto by som nemala problém. Skúsim ešte školenie podvojného účtovníctva, dnes som nejaké pozrela. No a uvidíme, co dalej. V každom prípade je to jednoduchsie, keď mám nejaky odrazový mostík.

domi235
30. aug 2024

Ahoj, ak mas uroven AJ B2 vyhladaj si meno Andrea Valeria ona organizuje 5 dnove vyzvy ohladom prace a potom ma aj kurz neabsolvovala som ho ale su dobre recenzie ze pomaha ludom z celeho sveta hladat pracu na 100 HO.

jani18
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martul
4. sep 2024

z vlastnej skúsenosti ti hovorím, neprihlasuj sa na ďalšie školenie. Pohľadaj vo svojom okolí nejakého účtovníka, či by ťa nezobra zaučiť bez nároku na odmenu. Môžeš mať milión školení, ale na prax ťa nikto nenaučí. Sama len so školeniami by som si netrúfla robiť účtovníctvo, ale to som možno len ja taká sprostá, zato ti píšem len vlastnú skúsenosť.