Práca z domu

betinka511
13. dec 2023

Dobrý deň, skončila mi materská a malého mi neprijali do škôlky. Nič iné mi nezostáva len skúsiť prácu z domu, viete prosím nejakú prácu z domu pri ktorej naozaj zarobím? Ďakujem za každú radu a ponuku.

zmrzlinka2021
13. dec 2023

@betinka511 Nejaký korporát? V čom si expertka?

viky173
13. dec 2023

programovanie/testing

martinmmartin
13. dec 2023

Najlepsie platene joby su user experience alebo cx customerexperience tester alebo java developer

zuzanaete
13. dec 2023

Inac, co su vyssie spomenute pozicie. Myslite, ze je realne ich robit s 3 rocnym dietatom za zadkom? Jedine na ciastocny uvazok. Ved to je male dieta a bolo by maximalne nefer od neho ocakavat, ze sa cely den prehra sam, nebude nikam vyliezat, trieskat ….

belllinka
13. dec 2023

Mozes vyplnat dotazniky, skladat pera alebo robit financneho poradcu

katariiinkaa
13. dec 2023

Ja pracujem už 5 rokov z domu, začínala som ako správca e-shopov, momentálne som už skôr v marketingu a pri tvorbe contentu. Je to určite práca, pri ktorej sa síce treba sústrediť, ale určite je to jednoduchšie skĺbiť s dieťatkom ktoré je doma ako napríklad programovanie, pri ktorom môže nastať milion chýb len kvôli nepozornosti.

martinkatinka
13. dec 2023

Tak mozes ist na rodičovskú, ked ti skoncila materska. Malokedy vezmu pol rocne deti do skolky/jasiel.
No ale ked chces pracovat, tak potom bude najlepsie robit to, co vies, ak sa to da z domu.

pe_mi
13. dec 2023

@martinmmartin ahoj,na tieto pozície musí mať človek aké vzdelanie,školy za sebou?

petronelag
13. dec 2023

@martinkatinka To bude asi už trojročné dieťa a dá sa robiť len to čo ovláda, kto neovláda angličtinu, programovanie a ideálne by bolo mať v ňom aj prax, tak pre takých to nie.

majlo1234
13. dec 2023

@pe_mi musi mat znalosti, ako ich nadobudne, je jeho vec.

diewcatqoo
13. dec 2023

Ja robim prevazne z domu, ale ked mam dieta za zadkom, je to o drzku. Staci, ze je obcas chore a tyzden je doma, ked ja popritom pracujem a idem sa zblaznit. A to je moje dieta starsie. Neviem si predstavit robit full time job z domu popri 3 rocnom dietati.
Vela ludi vidi pracu z domova tak, ze nieco poklikam a mam pokoj. Ale vacsina serioznych prac je taka, ze sa musis plne sustredit, a to sa s dietatom doma dlhodobo neda.

lanka999
13. dec 2023

@belllinka vies mi dat typ na dotazniky ktore aj realne poslu peniaze na ucet?

pe_mi
13. dec 2023

Inak že skladanie pier to ešte existuje?

petronelag
13. dec 2023

@pe_mi To bol podvod a dlhé roky sa im darilo vyberať zálohy na materiál.

anonymous87
13. dec 2023

Uctovnictvo

hefo
13. dec 2023

V skratke - treba vedieť niečo veľmi odborné, čo sa zároveň dá robiť z domu. Teda vedú informatické profesie (ale kto také niečo ovláda, nebude sa pýtať na Koníku), dá sa aj to spomenuté účtovníctvo, ale na to musí mať človek už aspoň aké-také renomé, aby ho nechali robiť plne z domu.

Obávam sa, že neexistuje ekvivalent nekvalifikovanej pozície "všeobecný kancelársky papierohryz" pre prácu z domu, minimálne nie tak, že by človek robil v kuse z domu od začiatku. Skôr by bolo také, že pracovníka, ktorý má už s prácou skúsenosti, nechajú pár dní týždenne robiť z domu, ak to charakter práce umožní, ale 100% HO od začiatku ťažko!

ivik4
13. dec 2023

Ty si realne vies predstavit ze mas doma tak male dieta a v klude prinom pracujes ?

anjelicek26
13. dec 2023

Aj home office je normalna praca a s 3 rocnym dietatom doma ju nie je mozne vykonavat naplno. Ja mam tento tyzden home office, lebo kombinacia tehotna a prechladnuta a cely den v kancli nehrozi... pointa proste tym, ze su deti tiez chore doma (a aj ked su velke), kazdu chvilu mi niekto skoci pocas meetingu a pyta sa, na kolko stupnov ma da prat pradlo, ci nema vypnut zemiaky, co sa ma ucit... efektivita prace riadne znizena... a trojrocne dieta neposles do kuta hrat sa 8h denne same... ak dieta nezobrali do skolky, skus zvazit opatrovatelku a preratat si to... a podavat odvolavku do kazdej skolky v okoli, mozno sa v dohladnej dobe nieco uvolni.

danica2711
13. dec 2023

nepíšeš, čo vieš robiť, len že chceš ozaj zarobiť, takže je ťažko ti poradiť

viky173
13. dec 2023

@zuzanaete Nie, nemyslim si, ze vobec existuje nejaka praca vhodna pre zenu na doma s tak malym dietatom, ktoru by vykonavala plnohodnotne. Ci co cakas, ze niekto bude platit zene za to, ze sa bavi s deckom doma lebo je nefer cakat od neho, ze sa prehra cely den same?
Bud si zariadi dieta tak, aby mohla pracovat alebo nech viac zamaka muz, ked potrebuju peniaze. Ale hadam si nemyslis, ze tym, ze zena robi z domu, tak nemusi plnohodnotne pracovat a bude platena za hranie sa s deckom? Autorka sa pytala na pracu na doma, pri ktorej vela zarobi a to splna napriklad programovanie alebo testing. Ak chce byt platena a este k tomu DOBRE za to, ze 90% casu sa venuje decku a sem tam daco tukne do pocitaca, tak sa obavam, ze taka neexistuje. Ak o niecom neviem, tak mi dajte vediet, rada by som aj ja doma sedela s vylozenymi nohami a peniaze by same naskakovali na ucet.

egonsk
13. dec 2023

@viky173 Programovanie aj APP testing chce technicke zmyslanie aj skusenosti a to je pri ludoch do 35-40r. skor vynimka ako pravidlo, takze urcite do toho zadavatelka temy nevpadne pri malom dietati ani za par mesiacov, lebo proste sa to neda takto zvladnut. Mozno nejake to callcentrum s L1 support by mohla, pokial by tam mali dostatocne dobre spracovane smernice pre odpovedanie klientom, len tam to chce aj silnu povahu, lebo ludia vedia byt dost zli a drzi a nie kazdy clovek to vydrzi potom asertivne a kludne jednat aj s takymi hulvatmi. Spravovat eshopy pochybujem ze by nasla za seriozny peniaz, lebo firmy to vacsinou davaju detom zamestnancov a studakom brigadne, lebo je to pre nich len okrajova zalezitost, nech by z toho ako firma mali akykolvek velky prijem.

denkabemommy
13. dec 2023

@betinka511 pre predstavu, môj posledný home office (2dni) s trojročným bol o tom, že som počas 7h pracovnej doby stihla pracovať max 3h (prerušovane), aj to len počas chvíle, kedy som mu do rúk strčili tablet, dorábala som čo sa dalo v noci, takže zlož ružové okuliare o kombinácii dieťaťa a home office, lebo to nie je reálne možné dlhodobo a už vôbec nie, ak nemáš nejaké skills, ktoré môžeš ponúknuť.

zuzanaete
13. dec 2023

@viky173 Trosku nechapem to velke rozhorcenie na moju adresu. Samozrejme, ze necakam, ze nejaky zamestnavatel bude platit niekomu, ked sa venuje svojmu dietatu. Ved aj preto som polozila otazku, ci si ludia, co navrhli dane pozicie, naozaj myslia, ze je to mozne s malym dietatom doma. Robim z domu, takze viem, co to obnasa a dni, ked su deti doma a to su uz starsie, tak su proste narocnejsie, lebo praca musi byt urobena.

melanta
14. dec 2023

@betinka511 a čo vieš robiť, v čom si dobrá, aké jazyky máš aspoň na úrovni B2?

melanta
14. dec 2023

Ešte doplním, že súhlasím tu s kočkami, ktoré píšu o tom, aké to je robiť doma s malým dieťaťom. Len malé percento pozícií na doma je takých, že je jedno, či budeš pracovať doobeda, večer či v noci. Väčšina práce je potrebné robiť vtedy keď pracujú ľudia bežne. Čiže ty nemôžeš popri práci riešiť dieťa. Na to nemáš čas. Napríklad keď budeš mať hodinový videocall, tak proste sa musíš venovať tomu akoby si bola v práci. Ale základ je napísať do ovládaš. Bez toho sa ťažko radí.

katka3121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tiezjedna
6. jan 2024

@ivik4 tak v pokoji to asi nebude, ale pracovať sa dá... Ak nemá na výber a potrebuje peniaze, tak si to proste nejako bude musieť zariadiť.