Práca vo Volkswagen Slovensko

vikusiacik
5. júl 2023

Dobrý deň keďže vo firme kde pracujem, je hromadné prepúštanie a na čiernej listine som bola aj ja. Chcem sa opýtať na skúsenosti s prácou vo VOLKSWAGENE v Bratislave , benefity a koľko si viem zarobiť mesačne v čistom.

Ďakujem za každú odpoveď.

anjelicek26
5. júl 2023

Treba napisat, na akej pozicii chces pracovat, inak zaraba inzinier na oddeleni kvality, inak zaraba ekonom ci personalista, inak zaraba clovek priamo vo vyrobe na linke... a aj tam je obrovsky rozdiel, ci si zvarac, alebo zabudovavas kable do aut...

vikusiacik
autor
5. júl 2023

@anjelicek26 do výroby chcem isť

anjelicek26
5. júl 2023

@vikusiacik tak tu mas napr. napisany aj plat (ale mas 14 platov tak je to vyssie v priemere) https://www.profesia.sk/praca/volkswagen-slovak...

vikusiacik
autor
5. júl 2023

@anjelicek26 áno pozerala som, len reálne chcem vedieť či aj toľko zarobím :D a aj skúsenosti , či je tam dobre a tak

anjelicek26
5. júl 2023

@vikusiacik tak ja mam vo VW 4 roky za sebou, ale je to uz pekne davno...vzdy som bola spokojna, procesy, ferovy postup, moznosti sa zlepsit a aj dobra kantina (netreba podcenovat dobre jedlo 😅 ). Snad ti odpise niekto aktualne, ale co su platove tabulky, tak menej proste mat nebudes.

vikusiacik
autor
5. júl 2023

@anjelicek26 si zlatá . ďakujem

marsmykkok
5. júl 2023

@vikusiacik A pozerám, že si z druhého konca republiky, mne ten plat nepríde taký svetaborný, aby si tam platila ubytovanie, stravovanie, cesty domov, čo stoja tiež dosť. Môžeš rátať, že tak minimálne 2 krát mesačne sa domov trepať budeš, niečo vybaviť , rodinné záležitosti alebo lekári, čo ti ostanú na východe.

vikusiacik
autor
5. júl 2023

@marsmykkok to mám len tak košice, inač som zo stredného slovenska a mám 24, bez záväzkov ,tak prečo neskúsiť nové mesto , do zahraničia sa to vraj už neoplatí :D a prenajala by som si len izbu, nie celý byt

monika_63
5. júl 2023

Aktualne tam pracujem, ale v logistike. Kolegovia z inych usekov, co sa tyka praca karosaren, lakovna tam to maju volnejsie, ale ked idem priamo cez montaz, to staci, ze len vidim a pride mi zle, ja osobne by som na tej montazi pracovat nedokazala. Aktualne priamo pod firmu maju hned 6 triedu, 13,14 plat, casto (zvacsa kazde 3mesiace) hospodarsky, potom maju rozne zlavy do aquaparku atd... Pod agenturu to az take vyhodne nie je, ale zase viem, ze niektore agentury poskytuju ubytovanie na ubytovni hned pri VW hradene v plnej vyske, ine agentury hradia asi 75% z ubytovania.. Neviem co by som napisala este, ak mas otazku kludne sa pytaj. A co sa tyka spomenuteho jedla, tak to ozaj islo velmi dolu vodou, co sa tyka pomer cena a kvalita. 3 kopceky ryze, maly platok kuracich prs, a vraj syrova omacka, co bola voda, ani sol, ani korenie a 6,5€

jarmila456
5. júl 2023

Ja som tam odpracovala 17 rokov a odišla do predčasného dôchodku (bolo treba pomôcť dcére s malým). Boli to krásne roky a vždy som mala dobrý kolektív. Robila som vo zvarovni (hoci roky predtým v kancelárii). Benefity tam určite sú (aj boli) len ja to už nesledujem. A práca?? My vo zvarovni sme si chválili, lakovňa si chválila svoje a montáž tiež svoje. Poznala som ľudí, čo tam pracovali v tom čase od začiatku VW a pracujú stále. Závisí to tiež od toho, aké máš očakávania. A majú ubytovňu - tiež v pohode.

luccija
5. júl 2023

@vikusiacik to by som radšej išla do nákupného centra robiť predavačku.Nebudes robiť nočné, čistá práca, nie taký stres, alebo do gastra.Robit nočné v stoji sa zabrať.Skus pozrieť Primark hľadali predavacky

marsmykkok
5. júl 2023

@vikusiacik Len podľa mňa sa už v BA nezarába toľko, aby sa tam oplatilo trepať za prácou. Lebo ako vravím, ak pôjdeš aj na stredné Slovensko domov kvôli niečomu, to máš minimálne 30-40 eur za jednu spiatočnú cestu a zabiješ napríklad vlakom tam a späť dokopy pol dňa z drahocenného voľna. O tom, že si budeš brať dovolenky nie na oddych, ale na lekárov, úrady a také a budeš sa teperiť domov, vybavíš a pôjdeš naspäť ani nehovorím. Mám takto kamošku v BA-tiež stredné Slovensko a je tam preto, že je už dlho, zvykla si na veľké mesto, ale tiež nadáva, že všetko voľno si neoddýchne, ale minie na cesty, úrady, lekárov a tak.

vikusiacik
autor
5. júl 2023

@monika_63 a ženy tam čo konkrétne robia, to by ma zaujímalo, lebo za pásom veru by som robiť nechcela, radšej obsluha nejakej linky a tiež by som nechcela robiť na 3 zmeny (3zmenka je pre mna zabiják) som doteraz tak robila a hrúúza ...4zmenka by mi vyhovovala 12ky by som šla. A ty čo konkrétne robíš na tej logistike, nechcela by si kolegynku hahah ? jedlo nie je problém, dávajú stravné lístky tým , čo sa vo fabrike nestravujú?

vikusiacik
autor
5. júl 2023

@jarmila456 zlaté, to je hlavné mať super kolegov , potom ide práca ako po maku 🙂

vikusiacik
autor
5. júl 2023

@luccija no ja asi ťažko medzi ľudí robiť, keďze mám sociálnu fóbiu, už dosť bude pre mňa stresujúce ísť do nového zamestnania . :D

monika_63
5. júl 2023

@vikusiacik su tam urcite projekty kde robia na rano a poobede. O 4 zmenach neviem, ze by sa aktualne niekde robilo. No zeny na montazi, su rozne pozicie, niekore robia s utahovackou, ine lepia listy, su aj na montaznej linke lahsie pozicie. Skus ak tu karosaren, zvarovnu, robia tam aj zeny a tam zvacsa vyrabaju stroje, cize to len ovladas.

monika_63
5. júl 2023

@vikusiacik agenturovi maju stravne listky. Viem, ze teraz budu potrebovat po celozavodnej dovolenke na porsche montaz, novy projekt, ktory sa rozbieha, a tam sa da aj ako o zasobovanie linky materialom, len to je len cez agenturu a nie pod VW a oni take vyhody nemaju, to by si mohla ratat tak 850€ v cistom.

vikusiacik
autor
5. júl 2023

@monika_63 nerobia sa 12ky? fuu, no pod agentúrou určite nechcem byť , len priamo do kmeňa VW.. ja ešte dokonca augusta mám prácu, takže teraz sa len informujem , aby som sa vedela zariadiť.. len je otázne či tam naozaj budem mať 1500 ako píšu v inzeráte :D

monika_63
5. júl 2023

@vikusiacik cca 1500€ v hrubom. Neviem o tom, ze by robili len cisto 12tky. Robi sa bud v 3 alebo 2 zmenej prevadzke. Tie 12tky to robia jedine udrzbari a podobne. Ale tie segmenty ostatne urcite nie.

monika_63
5. júl 2023

@vikusiacik slubuju teraz nieco cez 1200 v hrubom zaklad, + priplatky su poobedne, nocne, a osobne ohodnotenie to moze byt 0-20% zo mzdy.

vikusiacik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vikusiacik
autor
6. júl 2023

@monika_63 fuha, tak to je dost na kkt :D lebo 1200 v hrubom + priplatky mam aj ja v BB :D

marsmykkok
6. júl 2023

@vikusiacik No to ti tu vravím, tie platy v BA nič moc už rovnako ako aj v zahraničí napríklad. Ešte keby ste dvojica, tak, že náklady si delíte, užijete hlavné mesto. Ale samej, drahé ubytovanie, neustále cesty na stred kvôli lekárom, rodine, úradom, neoplatí sa ti to. Pozeraj niečo radšej Banská Bystrica a Zvolen.

monika_63
6. júl 2023

@vikusiacik da sa tu zarobit, ale to chce tie triedy. Stryko robi 20rokov na lakovni a pod 2000€ nejde, 13. 14 plat a hned ma 4000€. Ale my byvame 50km odtial.

ysseba
6. júl 2023

@vikusiacik no vidíš to, 1200€ v hrubom. "Blava" nie je žiadne terno ako si mnohí predstavujú, že tu máme neviem ako vysoké platy 😀