Práca vo fabrike na dve zmeny verzus práca v Tescu

18. feb 2022

Ahojte..Myslíte,že je lepšia práca vo fabrike na dve smeny kde človek robí stále jednotvarnu prácu , alebo v Tescu/Kauflande?

janai1
18. feb 2022

Ja by som si z toho vybrala Tesco/Kaufland

autor
18. feb 2022

@janai1 prečo?

anjelicek26
18. feb 2022

Tak podla mna s tychto dvoch moznosti radsej fabrika, stabilny pracovny kolektiv, rovnaka cinnost sice, ale das si sluchatka s hudbou a ides... mne sa obchod vidi ako posledna moznost, velmi vela nespokojnych ludi, co si to vybijaju na predavackach, co za nic nemozu, lebo "nas zakaznik nas pan", ja neviem ktory idiot tuto poucku ludom natrepal do hlavy.. .ziadna zakladna slusnost u niektorych.

mirkava
18. feb 2022

Ja by som si vybrala asi ten obchod. Vo fabrike stojíš pri páse a stále dookola to isté.

janai1
18. feb 2022

Tak ja by som nechcela robiť za pásom, stojíš tam, dokola to isté, nohy a kríže si nebudeš cítiť, nesplníš plány tak ťa vyhodia 🤷‍♀️

dadymima
18. feb 2022

Ako brigadu som si vyskusala obi2 za studentskych cias a za mna urcite obchod. Ludia su sice vselijaky ale nerobis stale tu istu pracu, nemusis makat ako ide pas, a ak nesedis prave v pokladni tak mozes ist aj na wc kedy chces, pripadne si zdvihnut telefon …

dudka121
18. feb 2022

za mna tiez urcite obchod, ta fabrika dost monotonne, a dost na psychiku, pas a ides a furt....svagor pracuje vo fabrike , uz je tam rok.....ale ma teda dost ci po fyzickej a psychickej stranke.....neskusis nevies....nie je pas pre kazdeho

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristiii
18. feb 2022

Záleží asi najskôr od povahy. Ja robím vo fabrike, nie monotónnu prácu, resp. nie každý deň to isté, naopak, striedame sa, takže maximálne raz za týždeň tá istá pozícia..naopak v obchode by som nikdy robiť nechcela a to kvôli práci s ľuďmi, ktorí si väčšinou svoju nespokojnosť vybíjajú na predavačkách

babulena
19. feb 2022

@janai1 pracujem v Tescu, tam si nesadnem za celú smenu, iba cez prestávku, sadnú si len tí, ktorí idú do pokladne, nohy a kríže bolia, dvíhame oveľa ťažšie váhy ako určujú normy, ale všetci (,,Vrchnosť")sa tvária, že je to ok, lebo keď povieš managerovi, že tie prepravky vo výške 1,8m sú veľmi ťažké a nevieš rozobrať paletu tak aby si si neublížila, tak ti povie že,, A koho mám dať k tebe? Šak nemám ľudí. Je nás málo a furt sa prepúšťa, pred 3 a pol rokom nás tam pracovalo vyše 150 zamestnancov, vtedy bolo dobre. Ale teraz nás je možno 70 , stačí pár marodiek a nemá kto robiť. Zákazníci sú väčšinou drzí, myslia si, že z nich padneme na kolena, lebo prišli kúpiť šunku či maslo v akcii a ako je to možné, že nemáme, vykričia sa na nás, nadávajú nám a týkajú nám, žiaľ predavačka tovar neobjednava, tovar posielajú z centrály. Harmonogram nám menia zo dňa na deň, keď je človek na pokladni alebo za pultom, tak ísť na wc je ťažké, často ideme na ,, poslednú chvíľu"a zákazníci pozerajú, že ako si dovolíme odísť, keď sú oni na rade, asi zabúdajú že sme tiež ľudia, ktorí sa potrebujú za 9 h napiť a ísť na wc aj mimo prestávky.... nehovorím že je to katastrofa, ale už je viac mínusov ako plusov, ešteže máme kolegovia dobré vzťahy, a navzájom sa podržime. Ale mám tú prácu rada, len tie tlaky z ,,Hora" sú stále na nás silnejšie, sú dobré dní, ale sú aj také keď si poplačeme. To si človek musí vyskúšať sám a potom porovnať, čo je lepšie-obchod alebo fabrika

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janai1
21. feb 2022

@babulena robila som počas školy v kauflande a bola som aj v kasach aj dokladala tovar... Za mňa to bola fajn práca 🤷‍♀️

radacak
17. sep 2022

@anjelicek26 ani fabrika nieje výhra... Možno záleží kde...🤔🤷
Ja som pracovala vo fabrike a NIKDY viac.To čo tam robili z ľuďmi😔A slúchadlá?mozn tak v nočnej inak nehrozilo... neskutočna drezura, vyhrážky, stále nadčas pracovať... Nemôžeš byť chorý, nič..

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamkalentedkova
17. sep 2022

V Kauflande som ako študentka brigádovala pri pokladni ,nebolo to zle ..ale dosť nudná práca pre mňa.Fabriku som m nikdy neskúšala a pre mňa je to taká.posledna možnosť .V tescu som pracovala 5 rokov na oddelení fresh foodu ( obslužné pulty,pekáreň ) .Našli sa vždy aj blbí ľudia ,ale zasa naopak ,aj tí príjemní a milí,čo vedeli spraviť deň krajším .Boli sme.fajn.kolektiv ,činnosti sa striedali , keby sa mi nenaskytla lepšie platená práca ,tak by som.tam.rada zostala aj ďalej.Ale.velmi závisí asi aj od povahy človeka .Ak si extrovert ,máš rada ľudí aj obchod je fajn.Ak si chmuravy extrovert,chod radšej do fabriky.