Práca vo fabrike

6. jún 2023

Ahojte, zaujimali by ma skúsenosti s prácou vo fabrike na bežnej pozícii "za pasom" (žiadni specialisti) typu operator vyroby. Koľko hodín mesačne máte v praxi odrobenych pri 3-4 zmennej prevadzke? Viem ze štandard je 168hodin mesačne, ale zaujimalo by ma ci je to tak aj v praxi, alebo sú bežné nadčasy, a ak ano, tak koľko..? Platy na inzerátoch sľubujú krásne

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zanet266
6. jún 2023

Ahoj. Robila som v troj smennej prevádzke 8 hodin, raz do týždňa povinny nadcas 4 hodiny(cize raz do tyzdna 12hod) , stála som na nohach celý čas, akože jasné že som sa nadrela,ale ja vtedy mladá,slobodna,bezdetna,dajako som sa nesťažovala 😁 čistý príjem 830eur. 3 roky dozadu to bolo.

mima1608
6. jún 2023

Operátora som síce nerobila, ale chvíľu som robila administratívneho asistenta na výrobnej linke. Operátori robili 12tky a teda tých hodín mali niekedy aj cez 200. Ale ono to záleží aj od firmy (toto bola kórejská spoločnosť)

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. jún 2023

@karinka223 dakujem, viem co hovori zakonnik, skôr ma zaujimaju realne skúsenosti typu "idem do roboty a mam skončiť o 14:00, ale realne tam skysnem do 18:35 lebo je vela roboty a tá sa musí spraviť".. alebo "dnes nerobim ale majster mi volal že fero nedošiel a musím ísť robiť ja".. viem že takéto veci sa stávajú, nadčasy ok.. Ale ze či to byva pravidelne, alebo vôbec, alebo iba občas 🙃

rony2255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
7. jún 2023

Ako v ktorej fabrike. Niekde je systém pevný, t.j. každý má svoje smeny, ak sú výpadky, tak firma to rieši cez agentúrnych zamestnancov či dohodárov. Niekde to takto nefunguje a zamestnanci robia do zomretia. Ak chceš vedieť, ako to funguje v konkrétnej fabrike, musíš sa pýtať konkrétne.