Práca vizualistu v obchode s oblečením

12. jún 2022

Pomerne často v rôznych mestách vidím tieto ponuky práce, tiež opakovane v jednom meste viac x inzerujú, tak by ma zaujímalo, že či niekto pracoval na danej pozícii. Viem, že nie každý sa v každej práci nájde, ale aký význam má stále niekoho hľadať, jedine že je v práci nejaký háčik. Alebo? Čo myslíte? Ďakujem

(to isté aj deichmann a cestujúca asistentka predaja, alebo vedúca predajne, tiež som túto ponuku videla opakovane už veľakrát)

Pýtam sa na názor, lebo chcem zmeniť prácu, tak sledujem ponuky a vždy keď vidím tieto inzeráty, mi to vŕta v hlave.

martinkatinka
12. jún 2022

Lebo ludia si pod tym predstavuju nieco ine. Toto konkretne by som si myslela, ze je len obliekanie figurin. Ale v slutocnosti robis predavacku a raz za cas prezlecies figurinu. Praca v textile vobec nie je lahka. Robis manualne, je to fyzicky narocne(vykladanie tovaru) a este aj pracujes na pokladni.

ejbyk
12. jún 2022

Vizualistka=predavačka....
Ale krásne to vedia napísať....

autor
12. jún 2022

@martinkatinka tak ja hned po prečítaní rátam s tým, že práca je ako normálna zmena od-do na predajni + je na starosti výklad a štýlovanie figurín. Ale keď sú tie inzeráty opakovanie, neviem čo si myslieť, žeby až toľko ľudí nechápalo?

martinkatinka
12. jún 2022

Ja robim teraz x textile... Praca fyzicky narocna... Jednoducho, nie kazdy to da.... Po roku som sla na skrateny uvazok, lebo som citila, ze som z toho doslova fyzicky vycerpana.

vanessa0311
12. jún 2022

Ja na pokladní vôbec nepracujem. Práca je viac ako len o prezliekaní figurín. Obchod je v tvojich rukách. Musis zabezpečiť aby bol atraktívny, ukážujes veci aké zákazník vyhľadáva podľa ročného obdobia. Prezentácia tovaru musí byť čistá a jasná. A práca je dosť fyzický náročná, som na nohách cely deň. Ale mňa táto práca baví

nafka0483
12. jún 2022

Ja si pod tym predstavujem, ze mas na starosti celu predajnu - jej vizual. Kde aky tovar ulozis, nastajlujes, ako tovar vystavis a tym zatraktivnis a "predas". Nie len vyklad, figuriny, ale komplet predajna - co bude na cele regalov, co vo vyske oci, co zavesene, co poskladane, ako rozlozene, atd.

martinkatinka
12. jún 2022

@nafka0483 my mame napriklad koncept, podla ktoreho musi predajňa vyzerat. Ma to tak vacsina predajnych sieti. A to vymyslaju ti hore a predavacky to tak musia urobit.

nafka0483
12. jún 2022

@martinkatinka Ano, aj tak to byva, ale viem ze niekde maju aj trosku volnosti v ramci toho, ze su urcene hlavne veci a zvysok maju na starosti na predajni.

autor
12. jún 2022

@vanessa0311 a ako mate nastavené zmeny? Pracuješ v obchodnom centre? Robíš od-do ako je otvorené? Alebo skôr nejaká 8h zmena po-pia ci viac dni?

vanessa0311
12. jún 2022

Ja mám pon-pia a som na plnom úväzku takže 8h denne. Od 6-14:15 a víkendy voľné. Nám chodí takto tovar takže preto o 6, možno inde to je od 8-16.

autor
12. jún 2022

@vanessa0311 och to by bolo top keby som išla skôr ráno a nemusela byť od 9:00-20:00 😅 ak môžem poslednú otázku ,robíš pre niektorú zo značiek reserved, mohito, house či sinsay? Tieto ponuky vidím najmä u nich..

kris_tin257
12. jún 2022

Vizualista vôbec nie je predavač, robila som v 4 retailoch nikdy to tam nefungovalo, vizualista má práce viac ako dosť na to aby robil predavača, každá jedna vizuálna pomôcka na predajni ide z jeho rúk nie je to len o figurinach je to aj o odprezentovani tovaru, vyskladanie stien, grafická príprava výpredajov, marketingových akcií, zodpovednosť nad dostatkom vizuálneho materiálu na predajni, pod prácou vizualistu je toho veľa ale nie práca predavača

vanessa0311
13. jún 2022

Nie nepracujem pre tieto značky 🙂