Práca v ŽSR - psychotesty

tynto
12. feb 2022

Ahojte, chcel by som sa spýtať či tu je niekto kto má skúsenosti s prácou v ŽSR a aké náročné je dostať prácu v ŽSR. Dozvedel som sa že sú tam náročné psychotesty a chcel by som vedieť či sa dá cez to prejsť. Za každé info ďakujem. 🙂

oli18
12. feb 2022

Ved vyskusaj, stratit nemozes nic, iba ziskat. Odvaznemu stastie praje 😀

sense
12. feb 2022

Ja som síce nerobila psychotesty na Slovensku ale v zahraničí na železnice.
Pri psychotestoch je najdôležitejšie zachovať pokoj,... A keď ne skúsiš, nikdy ne zistíš ci prejdeš... Ako píše @oli18 môžeš len získať... A keď tam pôjdeš s tým presvedčením tal budeš aj vo väčšej pohode.

tosomja
12. feb 2022

@tynto môj ex pracuje pre ŽSR, robil psychotesty pre vyššiu kvalifikáciu a nespravil, len pre nejakú blbosť, pritom písomne testy mal vraj správne...vraj sa ho niečo opýtala a povedala ze nech príde na opravné.
Už nešiel, vzdal to.
A môj terajší bol minulý mesiac a v pohode, povedal, že pri konci už bol zmagorený z toho, ale dal to.

zuzanockamt
12. feb 2022

@tynto Áno, dá sa nimi prejsť. Manžel bol v júni. Teraz si robí kurz na rušňovodiča. Zdĺhavé a náročné.

20erika07
12. feb 2022

@tynto 3x som ich robila, vzdy som spravila. Dolezite je neklamat a mat lepsiu pamäť v ten moment, byť pozorný a reagovat pohotovo a správne. Stres robi veľa, ja som stresák veľký , v zivote sa mi ruky nepotili a ked som dosla na otazku ze ci sa mi potia ruky ,v ten moment som ich mala mokre a odvtedy sa mi potia 😁
Posledný krat ked som to dala po materskej vygumovana, bez nejakej pripravy ,tak to uz musi dat kazdy 👍 horsie su pre mna skúšky kazde 3r

zuzanockamt
12. feb 2022

@tynto a ešte sa priprav, že je to celodenná záležitosť. Okrem písomných testov aj ústne pohovory so psychológom. Závisí ale asi aj na akú pozíciu.

20erika07
12. feb 2022

@zuzanockamt rusnovodici maju o nieco dlhsie, ale pod žsr nepatria tak to bude iná pozicia, cca 7-8hodin pri pocte 5-6 osôb.

zuzanockamt
12. feb 2022

@20erika07 manžel má na zmluve ako zamestnávateľa ŽSR

20erika07
12. feb 2022

@zuzanockamt tak to ale nebude rusnovodic osobnych a nakladnych vlakov, ze?

zuzanockamt
12. feb 2022

@20erika07 osobné vlaky

20erika07
12. feb 2022

@zuzanockamt to je zaujimave, zsr je infrastruktura a zssk je dopravca (osobne vlaky) ,prvykrat pocujem zsr a osobne vlaky a to som na žsr 14rokov 😄

zuzanockamt
12. feb 2022

@20erika07 Bola som sa spýtať, ŽSSK. Pre mňa je to jedno a to isté 😂🤭

20erika07
12. feb 2022

@zuzanockamt si zlata, dakujem lebo uz som si myslela ze mi nieco ušlo 🤣

tynto
autor
12. feb 2022

Ďakujem všetkým za informácie, snáď to dám a nejdem kôli tomu stresovať 😀

modryzrebec
23. máj 2022

Presnejšie: ZSR su trate a prilahlá infraštruktúra, ZSSK resp. železničná spoločnosť a RegioJet sú preprava ľudí, Cargo je nákladná preprava.

Ako komu. Nevidel som tie psychotesty ale mám kompletný vodičák od A po D a autobusárske testy sú najťažššie čo sa cestnej dopravy týka. Trolejbusári majú niečo ako traťové vozidlá kam patria aj električky a vlaky.

postavicka1212
27. jún 2022

@oli18
@tosomja
@zuzanockamt
@20erika07
Idem na vypravcovske psychotesty do Bratislavy, neviete niekto prosím bližšie info? Sú v pohode tie psychologicky ? Boli aj nejaké úlohy na počítači, či všetko na papieri písať ? Napíšte prosím kto ma skúsenosťi alebo vaši blízky?

20erika07
27. jún 2022

@postavicka1212 fu v Ba neviem, ja som bola len vo ZV a zazila len dve psychologicky. Obe to naozaj brali vazne. Tam veru nebol priestor napr. na vtípky.
Na pc vypravcovia nerobia nic na psychotestoch.
Zamerat sa treba na pozornost, pamäť, fotopamat.
Budu tam asi 4 strany otazok ak to nezmenili, pozor vela otazok rovnakych len inak polozenych, takze treba kruzkovat pravdivo.
Posun, logicke myslenie. Hlavne tá pamäť.
Podobne ako u vyhybkarskych psycho len kus viac

tome11
3. nov 2022

Chcel by som sa opýtať na psychologické testy na profesiu - posunovač ŽSR v Bratislave. Záleží mi na tej práci veľmi, preto sa chcem na to pripraviť. Čo môžem očakávať na psychologických testoch? Aké otázky alebo skúšky ma čakajú ? Ďakujem za odpoveď

sidhan
6. jan 2023

Ahojte našla som tuto tému náhodne.....chcela by som sa zamestnať v Zssk ako sprievodca (vlak vedúci).
Len sa neviem dopátrať kam sa ísť opýtať ......som zo zapadneho slovenska

tynto
autor
7. jan 2023

Ahoj no skus pohladat na ich stranke zssk.sk a tam maju volne pracovne miesta a urcite aj kontakty

tvojoco
5. nov 2023

Neviete či psychotesty sa robia na každú pozícu a či len rušnovodič ?

marca12
5. nov 2023

@tvojoco na kazdu poziciu
Resp.mozno do kancelarie administrativa nepotrebuje. Ale na vacsinu poziciu robia psychotesty.

20132015
24. nov 2023

Výhybkar

destra
28. nov 2023

@postavicka1212 ahoj prosím ta ako si to nakoniec zvládla? Ja idem na pohovor, neviem síce ci vôbec tam prejdem,ale nech mam prehlad ;) diky moc