Ahojte, je tu niekto kto pracuje v tejto záložni ?
Mám tam zajtra pohovor a rozmýšľam, že ho zruším. Aká tam je práca ako asistentka na predajni ? ( Plat 920€/ v hrubom)
Mám 19 rokov a myslím si že to nie je pre mňa. Ale zaujímajú ma skúsenosti iných skôr ako pohovor zruším.
Za odpovede ďakujem.
@maranco mám za sebou jednu prácu po SŠ. V ktorej som dala výpoveď a hľadám si prácu. Bola som už na niekoľkých pohovoroch. Záložna má práve veľmi neláka.
Ja tak rozmýšľam, ze keď ta teda záložňa neláka, prečo si si vôbec dohodla pohovor? Oberas o čas seba aj ich.
@anicka182 pretože som už tlačená okolím. Tak som si tam poslala životopis s tým, že som to aj zle pochopila. Prácu ponúka agentúra. Ja som si myslela, že hľadajú niekoho do agentúri na predajňu.
Ja osobne by som v záložni nepracovala, aspoň čo vidím u nás, tak samí spoluobčania pred záložňami, smrad na kilometre a ešte naťahovačky v záložni s nimi? Ďakujem pekne. Mne hlavne ten smrad vadí, ale tak to je môj osobný problém.
@earlgrey áno ja som minule išla okolo a tiež som tam videla vchádzať troch rómov. Preto sa pýtam 🙂
V záložni je potrebné myslieť aj na to, že tam chodia ľudia, ktorí budú plakať a prosiť, pretože založili niečo cenné a nemajú peniaze, aby si to "odkúpili" naspäť.
Prečo si okolím tlačená? Kedy si skončila SŠ? Akú? Tá jedna práca, ktorú si robila, bola čo? Prečo si dala výpoveď? Čo by si chcela robiť? Aká lokalita? Aké máš zručnosti čo sa týka práce s PC, aké jazyky a na akej úrovni ovládaš? Žeby sme tu skúsili poradiť možnosti. Si mladá, bez skúseností. Riešenie nie je tlačenie, ale diskusia o tom, akým smerom ísť a vysvetliť možnosti. Samozrejme, aj poukázať na to, že dospelý človek musí zobrať aj prácu, ktorá mu nevonia, ak iné nie je, aby mal financie na život (bývanie, strava, drogéria, lieky a pod), ale základ je popri tom riešiť niečo trvalé.
@melanta som tlačená hlavne rodinou. Skolu som skončila hotelovú - čašník.. v máji. Začala som pracovať vo výrobe za pasom. Preto som odišla pretože to bola práca so súčiastkami nič pre mňa taktiež som ju zobrala kvôli rodičom, pretože im príde že sa malo snažím nájsť prácu. Preto si posielam čo sa dá. Hľadám si prácu na začiatok ako predavačka. Čašníčku robiť nechcem, ale mám poslané zivotopisy aj tam. Zatiaľ sa mi nikto neozval. Chcem sa osamostatniť s priateľom. Ak mi to nevyjde druha možnosť je zahraničie. Prácu hľadám v PO, čiže ak by ste vedeli niečo v tomto meste budem za ponuky vďačná.
Ak chceš robiť predavačku, odporúčam vytlačiť si CV a osobne obehnúť obchody. Od potravinových reťazcov cez prevádzky v shoppingoch či na pešej zóne v centre. Ak chodievaš bežne oblečená nejak extra, s extra make-upom či extra účesom, prevádzky obiehaj oblečená a upravená slušne.
Na tieto všetky pozície si reagovala? https://www.profesia.sk/praca/poprad/predavac/#...
Do Billy v Maxe choď osobne za vedúcim. Je to bežné a veľa ľudí sa dostane do obchodných reťazcov presne takto.
Zahraničie aká práca? Aký jazyk ovládaš? Do akej krajiny? A čo na to priateľ, že odídeš preč?
@melanta no PO je Prešov. Všetko čo som našla ako predavačka som si poslala - oblečenie, spodné prádlo, superzoo, Optika, nábytok.. tak čakám
No skôr som to myslela tak, že ak partner odmietne ísť so mnou do podnájmu neviem aké iné možnosti nám ostanú tak či sa nám cesty nerozdelia. Pretože ja sa chcem osamostatniť. U nás to nie je ružové a preto nechcem ísť bývať ani k ním.
Ide o Švajciarsko mám tam tetu a uja, ktorý by ma vedeli na začiatok zamestnať do skladu. ( ujo je manažér )
Čo sa jazykom týka mala som na SŠ Nemčinu z ktorej som aj maturovala. ( ale teraz už si veľa nepamätám) a z ANJ viem základy.
Aspon vyskusaj ten pohovor. Moja kamoska tam robi a je spokojna. Ano, chodi vela spoluobcanov, ale ona vravi, ze si dobre zarobi. Bola som ju pozriet a je za takym plexisklom. Ja osobne by som to s takymi ludmi mala problem, ale niekomu to nevadi a lepsie ako nic..
Sorry, neviem prečo mi hneď napadol Poprad. Ako som ale napísala, obíď tie prevádzky osobne. Nech urobíš dojem prvým pohľadom (úsmev a tak).
Čo sa týka zahraničia - práca v sklade, hmmm. Ja by som nechcela, aby moja dcéra išla robiť do skladu. Pretože väčšina ľudí, ktorí odídu do zahraničia a začnú s nekvalifikovanou prácou, tak nakoniec budú robiť celý život. Mnohí samozrejme nie, ale väčšina áno. Takže ak vieš nemecky (opráš to aktívne, venuj sa tomu), rieš v tom CH niečo iné, nech ti pomôžu s inou prácou ako muklovaním v sklade.
Čo sa týka partnera, prvé lásky často končia vtedy, keď ľudia dospejú a zistia, že nemajú rovnaké predstavy o ďalšom živote. Ty sa chceš osamostatniť, priateľ chce bývať u rodičov. Určite by som to nezavrhla hneď. Treba o tom hovoriť, o živote v budúcnosti všeobecne. Nájom je fajn, ale je potrebné mať rezervu na neho, aby ho človek bol schopný platiť, aj keď zrazu ostane bez práce. Nemáš sa kam ponáhľať, nemusíš robiť unáhlené závery. Daj si čas, premýšľaj, pozeraj ponuky, pozeraj aj na to, kde chceš byť v budúcnosti, kam sa chceš posunúť. Zober job, aký budeš môcť, aby si zarábala a popri tom rieš ostatné.
@melanta áno jasne neponáhľam sa. Partner by nemal problém odísť od rodičov. Ale on to nepotrebuje tak ako ja. Plus je nestabilná doba.
Viem že môj prvý krok je nájsť si prácu. Snažím sa. Ale nátlak od okolia a tie všetky hádky, ktoré doma kvôli tomu boli a sú mi nepridávajú. S priateľom sme spolu 4 roky od mojich 15tich, preto to nemám v pláne ukončiť. Len by som mu bola vďačná ak by sme to na začiatok skúsili v podnájme. Moje vnútorne ja to potrebuje. Lebo sama to asi neutiahnem.
Veľmi ti ďakujem 😊 podporila si ma trošku aspoň ty keď nie doma.. a snáď nevadí že ti tykám aj ja 😉
@earlgrey No mňa osobne nemecký jazyk nikdy nebavil. Ja som 4 roky nad učebnicami plakala. 4 roky som si myslela že ani nezmaturujem. My sme boli jazykovo dosť slabý, lebo každý rok sa nám menil učiteľ. Nakoniec som zmaturovala na 1. Ale vždy som tvrdila že sa Nemcom budem vyhýbať. To len aby si chápala. Plus sme 1 rok mali online výučbu, takže ani to nám nepomohlo.
Nemčiny sa vôbec neboj, bola som vonku ,ja som sa stretla s ústretovými ľuďmi aj v Rakúsku aj v Nemecku,a práce tam sa tiež neboj,za tie peniaze ťa bude aj baviť. Navyše spojíš príjemné s užitočným, osamostatníš sa, zarobíš a budeš preč od rodiny,naučíš sa jazyk,nuž samé pozitíva....byť tebou už mám zbalené na odchod.
@majaaela keby som tu nemala partnera s ktorym plánujem budúcnosť už tu tiež nie som. No uvidíme kde ma to zaveje. Ďakujem za rady
Už máš pracovné skúsenosti alebo je to tvoja prvá práca?
Skúsiť môžeš a vieš skončiť kedykoľvek počas skúšobnej doby.
A nie je isté že ťa vyberú. Aspoň si natrénuješ ako fungovať na pohovore.