Práca v zahraničí s chlpáčikom

30. aug 2021

Ahojte ženy chcem sa spýtať a adresovať túto otázku hlavne ľuďom ktorí vycestovali do zahraničia za prácou aj so svojím štvornohým miláčikom nakoľko cez agentúru to vraj nie je možné...mňa teda s týmto hneď odbila akože bola milá ale povedala že to vôbec tak som sa chcela spýtať či ste si skúšali hľadať prácu na vlastnú päsť s tým že ste si všetko zariadili okolo sami a či sa vám to takto oplatilo alebo ste sa nakoniec na to vykašľali nakoľko s priateľom sme si kúpili psíka a nehodláme ho tu nechať na rok dva takže absolútne nad ničím takým neuvažujeme a ani by som to neurobila keďže psík je záväzok a nie len hračka dokedy sa mi hodí takže beriem to zodpovedne z tejto stránky a radšej si odpustím zahraničie ako tu nechať svojho chlpáča nemá ešte ani pol roka... A pre rypačov my sme si kupovali psíka s tým že sme neplánovali odísť do zahraničia ale človek mieni pán Boh mení časom sa situácia zmenila a začali sme nad tým uvažovať...ale bez nej radšej nikam

diewcatqoo
30. aug 2021

Praca sa da vybavit aj bez agentury, na vlastnu past. Kam chcete odist?

wild.horses
30. aug 2021

Da sa, urcite. Mozno nie cez agenturu. My sme sa prestahovali zo Slovenska s dvoma psami. Drzim palce!

autor
30. aug 2021

@diewcatqoo
@wild.horses ďakujem baby no my sme si chceli ísť len s partnerom zarobiť nejaké peniaze pretože by som si chcela urobiť kurz za 3000 eur a otvoriť si vlastný salón a na to potrebujem nejaký ten vstup kapitál takže len na nejaké dva roky lenže neviem ako sa to dá všetko vybaviť nakoľko skôr vyhľadávam práce kde nie je nutný jazyk pretože ja a nemčina nie sme moc dobrí kamoši aj keď som ju mala 4 roky na strednej.... A tak si neviem predstaviť ako by som si bola schopná všetko v nemčine naštudovať hlavne čo sa týka nejakej zmluvy a takýchto vecí pretože tam keď nie jazyk v medziach dobrých znalosti tak to nie je moc dobre.. v podstate by sme zobrali asi hocijaké zahraničie okrem Holandska pretože Holandsko je dosť drahá krajina a tam by sme asi viac prestravovali a prebývali ako zarobili teda tak mi to bolo povedané od ostatných neviem

kittykat22
30. aug 2021

Do zahranicia v pohode bez agentury. Ked budete na psa dvaja - tak preco nie. Len si pozri, ako je to s ubytovanim. Ci do krajiny kde ides, nepotrebujes od majitela povolenie, ze doma mozes mat psa. Ja som bola v zahranici bez psa - ale dokazem si predstavit, ze havko moze byt super sprijemnenie kazdeho dna v zahranici 👍 A inak pre psa treba pas a ockovanie.

prasiatko30
30. aug 2021

Zvycajne je omnoho tahsie si najst ubytovanie so psom a asi aj drahsie. aj keby ste chceli zacat s tym, ze budete sharovat ubytko s niekym tak je komplikovanejsie, ze vas akceptuju aj so psom.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kinderzwillinge
30. aug 2021

Stahovali ste sa niekto s velkym psikom do zahranicia lietadlom ??

autor
30. aug 2021

@bambulienka25 fúha to ste si teda presli cestu že súhlas od susedov ....to mi príde dosť nezvyčajné a ešte aj dosť blbé nuž keď sú také pravidlá asi sa nič neda robiť...baby ďakujem za reakcie

zuzanka.zuzu
30. aug 2021

práveže super ako to v AT oficiálne funguje so psom... v SR má psa každý neandertálec a potom tak vyzerá aj okolie, v tráve hovná, šteká to do zblbnutia, minule v potravinách v tescu medzi pečivom sa naháňali 2 čivavy kým si majiteľka vyberala buchtičku... hnus...

autor
31. aug 2021

@zuzanka.zuzu tak to už je extém ale tak je zas iné keď v zahraničí majú niekde napr tie ulice upravované čistí pokosené tam si nikto nedovolí špatiť si ulicu nechať hovná po psovi na zemi a tak ale tu žiaľ špinavé sídliská posprejované, odpadky všade ľuďom sa to proste nechce keď žijú v oveľa väčšom bordeli ako nejaké hovienko po psovi ktoré sa narozdiel od plechoviek pohodených o meter ďalej rozloží za pár dní... ako v lese alebo tak neriešim keď sa vykaká ale takto pri bytoch a ihriskách vždy pekne pozbieram 🙂... ale hovorila som o tom súhlase ostatných v bytoch čo je koho do toho že ja mám doma psa?? prečo by som ho tam nemala mať lebo nejakí napr horší susedia už len z princípu to nedovolia tak ja sa budem riadiť podľa nich? čo si napísala si posplietala dosť jedno cez druhé 🙂 ....čistota by mala byť dodržiavaná to je jasné aj vychovaný pes ale čo s tým majú susedia aby dávali súhlasy na to či budem mať napr vo svojom byte psa? môžu to odsúhlasiť a ten pes začne vyštekávať až potom tak čo s tým urobia? to je dosť odveci s ostatnými vecami súhlasím ale to je tak aj tu pekne čip, prihlásený na platenie dane za psa, ale žiaľ každý neandrtálec si môže psa zadovážiť aj v zahraničí a nepotrebuje na to ani súhlas susedov

kiki68
31. aug 2021

Zijem uz 10 rokov v Rakusku, prisla som so psom a nebol problem. Ten psi vodicak je iba na urcite plemena psov. My sme ho nerobili. Prihlasenie je na urade jednoduche na dan za psa. A inak na Hausverwaltung sme podpisali nejaku zmluvu s dodatkom o psovi v byte. Inak nic. V dalsom byte uz vobec nic nebolo taketo pri zmluve. Psy su bezna vec v krajinach kde asi pojdes robit.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
1. sep 2021

@bambulienka25 to je divne, zijem tu 10 rokov , najprv vo Wien, teraz v Kärnten. A dalo sa to bez problemov, mame buldocka. Ten psi vodicak bol iba ked som chcela zlavu na tej dani za psa. Ale nejak sme to nemali cas riesit. Skor co da oplati riesit je poistenie psa, myslim skrz veterinu. Hoci ten vodicak na psa je lahky, ako nas je kludny pes a je Rad, ze vobec prejde par metrov. Ale s tymto sme problem nikdy nemali.

karolinakr
1. sep 2021

@bambulienka25 čivavku by som aj ja podpísala a pomeriana, s tym by som sa mohla nenapadne skamarátiť