žijem sama so 4 ročným synom a chcela by som odísť zo Slovenska za prácou, ale aj so synom. Existujú práce niekde na farme alebo akákoľvek iná práca napr. opatrovanie detí , s tým, že by som tam mohla vziať aj môjho syna? ďakujem za rady...
je mi to v podstate jedno do akej krajiny, do Norska, švajčiarska, Belgicka, Škotska, to je jedno, no nikde som zatiaľ nenašla žiadnu prácu kde by som mohla ísť aj s malým
ak aj niekam das dieta, nezabudaj,ze budes musiet zato platit, na to treba velmi dobru pracu, aby sa ti to oplatilo vycestovat..
@lenka22680 práca na farma je náročná,tam nie je miesto pre matku s dieťaťom
a poznáte inú prácu, kde by som mohla vziať aj dieťa? budem rada za každú radu
Zalezi akou cudzou recou rozpravas, lebo prist do cudzej krajiny s dietatom a bez reci sa mi zda ako sialenstvo. Ak by si sa rozhodla pre Velku Britaniu, na start budes potrebovat slusny balik penazi. Pracu by si mohla robit ako opatrovatelka, ale konkurencia je velka a treba referencie a kurzy. Zalezi aj co si vyucena, kde pracujes (v akej oblasti). Nie je vela prac, ktore sa daju robit s dietatom.
suhlasim s @lillah na to, aby si isla niekam, musis najskor hovorit nejakou recou. Ja som bola v Dansku a trvalo mi asi 3 mesiace kym som si nasla robotu a bola to obyc. au-pair robota... jednoducho v severskych krajinach skvele rozpravaju po anglicky, ale na to aby ta tam volakto natolko uznal ze ta aj zamestna, potrebujes hovorit ich hatlaninou. A akym sposobom si vobec hladas pracu? Napr. ako opatrovatelka by si mohla ist rovno cez urad prace.
@lenka22680 - no v hoteli zhanaju vzdy a dieta je predsa v skolke... v nemecku maju niektore okresy skolku zadarmo a ta je od 7-17tej otvorena, robit mozes teda cokolvek... ja mam maleho u opatrovatelky (700evri mesacne) a skolka by ma tiez vysla 400 evri.. treba na to pozerat pri hladani prace. Plus bez reci sa fakt nepohnes.
@lenka22680 na start potrebujes trochu penazi a dalej CUDZI jazyk bez toho sa uz dnes neda.skus nejake stranky mozno nejaka slovenka hlada opatrovatelku napr.tuto hlada ceska nejaku babysitterku ale zasa neviem ci je moznost u nej aj byvat:
http://kinderbetreuung.liliput.ch/Babysitterin-...
rozprávam anglicky, nie síce najlepšie ale dohovorím sa. nejaké tie základy viem aj s nemčiny 🙂
@anjelicek26 muzes mi napsat, kde napr. maji v nemecku skolky zadarmo???? Uz par spolkovych zemi jsme vystridali a tohle jsem teda neslysela. Ted zijeme v bavorsku, kamaradka je ukrajinka a kdyz ztratila praci, tak mela velky problem zde zustat. Nakonec si vybehala ruzne socialni vyhody,ale zadarmo nic nemela. jo a navic kdyby neumela nemecky,tak nevybeha nic. ☹ Ja se na ty skolky jen ptam proto, ze nekomu by se to mohlo hodit.
@lenka22680 zkus na facebooku cesi a slovaci z norimberka a okoli. Ted tam jedna holcina zalozila agenturu a hleda zamestnance na ruzne pracovni pozice.
@lenka22680 ja nejako konkrétne poradiť neviem, ale napadlo ma opatrovanie nejakého staršieho človeka, ktorému by nevadilo, že máš aj dieťa. mohla by si byť celé dni s dieťaťom a zároveň by si sa zdokonalila aj v reči, porozhliadala sa ako to v danej krajine funguje a neskôr by sa ti možno podarilo nájsť si aj niečo kvalifikovanejšie a lepšie aby si napríklad mohla pracovať a mala aj financie na opatrovateľku, ked nebude dieťa v škole, prípadne vymyslieť niečo také, že by si ju nepotrebovala.
@anjelicek26 Tak jsem se ptala jedne ucitelky z NRW a tam je fakt ta moznost bezplatne skolky. Deti pry plati jen za obed. To je fakt dobre vedet 😉
@janicka38 - u nas je to od mesta k mestu rozdielne... dve mesta naokolo nas to maju zadara, my uz patrime pod ine a platime naplno 😖 Byvat o tri kilometre dalej neplatime nic, prijde mi to pekne nefer 😠
@anjelicek26 No, tak to koukam jako blazen. My tady v Norimbergu malem misto nenasli. Obvolali jsme snad 20 skolek. Nakonec mesto nechalo postavit novou a tam mistobylo. Malou vozime 5 km. Tak me by pekne nastvalo,kdybych musela platit a rodice z vedlejsiho mesta ne.
@janicka38 - no stat sa ti to moze 😖 Mne maleho mimo okresu nezoberu a my sme posledny vybezok, tak sa mozem uz uplne klzat, ani to, ze v tom meste pracujem nepomohlo 😖 A pri troch detoch uz ta cena ide hore, jedno u opatrovatelky - 700, druhe v skolke - 400, tretie v skole 250 - no a ked priratam benzin a jedlo mimo domu, tak nemusim ani do prace 😠
@anjelicek26 No jasne!!! Nebo se prestehovat 😉 . Ale fakt je to na hlavu postavene, jedna zeme a skoro vsude jine pravidla.
@janicka38 - no to ano, ale ja sa stahovat zatial nechcem, mozno o par rockov 🙂 Je tu pekne 🙂 Predstava dalsej stahovky ma nenormalne desi. Radsej ostanem dlhsie doma, kym bude c. 3 v skolke... uvidi sa...
moc bych na skolku zadarmo nespolehala....a pokud bude s jidlem a celodenni.....pocitej kolem 300 E urco... spis vic
zdravim ako by sa dalo vycestovat za pracou s osem rocnym dietatom..
@lenka22680 ,,,ahoj podario sa ti nieco najst? aj ja by som chcela odist aj s malou
@angelaa214 ahoj pekny den, bola som , zila som v Anglicku asi 1 rok pol roka som tam mala aj drobca. Ak ti mozem strucne poradit ak mas niekde znameho v zahranici chod do toho ak nie tak nechod. Na zaciatok potrebujes pomoc ci uradnu , ci s malou , vybavovacky su dost narocne ale ak sa ti to vsetko podari , tak je to lahsie zitie ako na sk. No prve 3-4 mesiace budes bez penazi , kym sa vybavia , dieta musi do skoly, treba si to velmi dobre rozmysliet
@lenka22680 ahoj a teraz si si nasla nieco na sk?
@zuzinapipina ahoj ano pracu som nasla hned a po case som si nasla este lepsiu dobre platenu a ktora ma aj bavila. Momentalne som na MD mam 2 mes. babatko a je mi fajn 😊
@lenka22680 jej tak nech ste zdravi a dari sa vam 😍
@zuzinapipina dakujeme 😘
A do akej konkretnej krajiny by si rada isla? Pri praci na farme si svojho maleho asi velmi neuzijes...
Napr. v UK by ti na skolku odisli asi vsetky peniazky.... ale keby si bola napr. childminder, teda sa staras o svoje dieta plus o nejake ine... ale z toho by si asi nevyzila ani nezbohatla.