Práca v zahraničí pre dvoch

2. aug 2024

Ahoj. S priateľom by sme chceli ist pracovať do zahraničia spolu, no ja mam vyštudovanú vš ( v oblaati cr) a on má len výučný list - inštalatér. Sú agentúry, ktoré ponúkajú prácu kde by sme boli obaja? Alebo 2 prace cez tú istú agentúru? Dakujem

melanta
2. aug 2024

A je potrebné riešiť to cez agentúru? Vyberte si krajinu podľa toho, aký jazyk ovládate, kde akceptujú vaše vzdelanie (tvoje aj jeho), kde ste uzrozumení s tým, koľko tam stojí bývanie, zdravotníctvo, služby. A potom si tam hľadajte job a bývanie. Nepotrebuješ k tomu agentúru.

autor
2. aug 2024

@melanta Chceme to mať cez jednu vec a nie mať všetko rozťahané po 10 ludoch.

dskjhfdlkdjhl
2. aug 2024

Takze chcete, aby vam to vsetko niekto vybavil a este aj poradil, kto vam to ma vybavit. Tak s tymto pristupom radsej sedkajte doma na ritke😉

autor
2. aug 2024

@dskjhfdlkdjhl Nemáč mi čo poradiť, tak prosim radšej nič nepíš. Pytam sa tu na agenturu, nie na tvoje blbé reči. 😁 Sedkať si mozes doma ty

melanta
2. aug 2024

Rozťahané po 10 ľuďoch? Po akých 10 ľuďoch?

melanta
2. aug 2024

Aké máš konkrétne vzdelanie, prax a znalosť jazykov?

autor
2. aug 2024

@melanta Praca jedna, praca 2, ubytovanie atd.

autor
2. aug 2024

@melanta Bc. na Vš so zameraním na cr, Jazyky sú anglický, poľský na úrovni užívateľa a nemecký zaklady. Pracovala som v ck a hoteli na recepcii. Priateľ je živnostník a vie anglicky

sense
2. aug 2024

Môžte hľadať prácu po hoteloch aj bez agentúry ak viete jazyk.. inak píšeš veľmi málo,do akej krajiny aké máte skúsenosti, jazykové znalosti atď
Teraz čítam že anglický jazyk, tak sa orientuje na anglicky hovoriace krajiny ak chcete pracovať v obore

autor
2. aug 2024

@sense Nemame ten istý obor. Ja mám cr a priateľ inštalatér

sense
2. aug 2024

Ak chcete robiť každý vo svojom obore ťažko nájdete agentúry ktorá vám zabezpečí naraz prácu obore každého aj ubytovanie. Nech skúsi agentúru jeden z vás a potom ďalší príde za ním. Alebo obaja naraz ale len nejaké pomocné prace

autor
2. aug 2024

@sense do zahraničia si chceme isť zarobiť, tak pomocne prace asi niesu najštastnejšie riešenie

lin_a
2. aug 2024

A mate aspon predstavu, do akej krajiny? V EU, mimo Europy? Pretoze od vyberu krajiny sa odvija dost vela dalsich veci 😏

autor
2. aug 2024

@lin_a Europa, Nemecko, Švajčiarsko, Anglicko

sovica
2. aug 2024

Máš vôbec predstavu, čo chceš robiť? Akú prácu si predstavuješ so svojim vzdelaním Bc.? Na recepčnú zabudni, to by si musela ovládať okrem AJ ešte aspoň jeden, najlepšie nemčina, španielčina, francúzština... + mať nejakú prax. Myslím, že Tvoj priateľ, ako inštalatér sa uchytí skôr, keďže takéto práce sú v zahraničí dosť žiadané a ovláda aj AJ.
Však skús pozrieť nejaké pracovné portály. Zadaj si krajinu, kde chcete ísť (Anglicko ani neskúšaj, keďže Brexit) a pozeraj, čo ponúkajú. Na týchto portáloch prácu často ponúkajú aj agentúry. Nezabudni, že ak by ste išli cez agentúru, tak ubytovanie budete mať len na nejak ubytovni. A zväčša je takáto agentúra orientovaná na nejaký fach, to znamená, že neponúka joby pre IT, lekárov... a zároveň pre manuálne pracujúcich, napr. stavbárov.

autor
2. aug 2024

@sovica Chcem robiť v hoteli, či už na recepcii alebo inde 🙂.

sisa_s
2. aug 2024

Zaklady nemciny a chces byt v nemecky hovor.krajinach na recepcii? To naozaj skor pomocne prace ako chyzna atd...

sovica
2. aug 2024

...aha, práve si pridala krajiny, o ktoré by ste mali záujem. Hmm, nemčinu neovládate, takže na Nemecko a Švajčiarsko zabudni, keďže nechcete robiť žiadne pomocné práce. Anglicko som už písala vyššie - Brexit.
...aj to som písala vyššie, na recepcii v zahraničí si s AJ a poľštinou ani neškrtneš, na to fakt zabudni. Hotel Ti ponúkne prácu chyžnej, pomocné práce v kuchyni, ak by si mala šťastie, možno prácu čašníčky.

sovica
2. aug 2024

Napadla mi práca na zaoceánskych alebo riečnych lodiach. To by možno bolo pre vás oboch vhodné. Skús pozrieť nejaké také inzeráty, čo ponúkajú a čo požadujú...

autor
2. aug 2024

@sovica Musíme mať ubytovanie so psom, ktorehi nemame kam dat.

melanta
2. aug 2024

Na Anglicko zabudni. Anglicko už nie je v EU. Potrebuješ tam pracovné víza a aby si ich dostala, musíš splniť 3 podmienky:
- mať pracovnú ponuku na kvalifikovanú prácu
- mať zmluvu na mzdu, ktorá je minimálne vo výške, ako je v UK stanovená ako minimálna na danú pozíciu
- mať anglický jazyk na vysokej úrovni - ty píšeš, že úroveň užívateľa, to fakt neviem čo je, úrovne jazyka sa komunikujú úplne inak, napríklad A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2.
Do Anglicka sa dnes dostanú kvalifikovaní ľudia s vysokou úrovňou AJ, ktorí nepotrebujú agentúru.

Nemecko a Švajčiarsko - nemôžeš robiť na hotely v recepcii, ak neovládaš domáci jazyk, základy nestačia. Bez nemčiny alebo so slabou úrovňou iba pomocné práce, ako už spomenula nado mnou @sovica

Autorka, okamžite si zaútočila na reakciu od @dskjhfdlkdjhl a pritom má dosť pravdu. Chcete ísť do zahraničia, ale ani nemáte prehľad o tom, aké podmienky sú v jednotlivých krajinách. Tým začnite, urobte si prehľad o tom, v ktorej krajine sa vôbec viete obaja uplatniť. A potom riešte niečo konkrétnejšie.

sovica
2. aug 2024

Si robíš srandu s tým psom?

autor
2. aug 2024

@melanta oki

autor
2. aug 2024

@sovica nie?

tundra
2. aug 2024

Nechcem ta sklamat,ale najst si ubytovanie, aj so psom na zaciatok,nie je dobra kombinacia.
Nemas ziadnu financnu historiu + pes,no vela stastia.Idealne je,ked vycestuje jeden,vytvori zazemie a druhy,pride za nim.Drzim palce.

sovica
2. aug 2024

No, takto Ti napíšem. Hľadať ubytovanie so zvieraťom je veľmi nešťastný nápad. Na ubytovňu ani do hotela zviera nepustia. Majiteľ nehnuteľnosti, ktorú by ste si chceli prenajať, Ti s najväčšou pravdepodobnosťou byt neprenajme. Musel by to byť veľký milovník psov.

autor
2. aug 2024

@tundra Psa nemáme kam dať. Akú finančnú históriu? To že by išiel jeden nepripadá v úvahu.

autor
2. aug 2024

@sovica Vo vela bytoch nás ubytovali so psom a v hoteloch tak isto.

sovica
2. aug 2024

Áno, ubytovali vás, keď ste boli na dovolenke a zaplatili ste poplatok za psa. Ak myslíš podnájom na SK, tak len otázočka. Koľko bytov ste so psom vystriedali?
Keď si hľadáte v zahraničí ubytovanie, nie je to so psom také jednoduché, ako si predstavuješ. Ale veľa šťastia

sisa_s
2. aug 2024

To chcete ist kratkodobo zarobit si a vratit sa? Alebo sa usadit v zahranici?